Картопля по-селянськи в духовці – 11 рецептів

Картопля по-селянськи в духовці виходить ситним та смачним. Його можна спробувати не тільки в ресторанах, але й приготувати самостійно. Скористайтеся запропонованими, перевіреними рецептами приготування.

Картопля по-селянськи в духовці — простий рецепт

Хочете спробувати блюдо, яке володіє чудовим ароматом і чудовим смаком? Тоді пропонуємо приготувати картоплю, запечену в духовці по перевіреному часом рецептом.

Інгредієнти:

  • картопля – 950 г;
  • сіль;
  • оливкова олія – 100 мл;
  • майоран – 0,5 ч. ложки;
  • суміш перців – 0,5 ч. ложки;
  • куркума – 0,5 ч. ложки;
  • каррі – 0,5 ч. ложки;
  • коріандр – 0,5 ч. ложки;
  • солодка паприка – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Промити картоплю. Просушити. Можна скористатися паперовим рушником. Нарізати брусочками. Тонкими вони бути не повинні.
  • Змішати спеції. Оливкова олія насипати чайну ложку отриманих спецій.
  • Розігріти духову піч. Промазати маслом деко. Картопляні часточки, кожну окремо вмочити в суміш спецій з оливковою олією. Викласти на деко. Присипати залишилася сумішшю перців.
  • Відправити в духову шафу. Запікати півгодини. На поверхні має утворитися хрустка скоринка.

Як приготувати в рукаві для запікання?

Якщо ви не особливо любите готувати, але хочеться здивувати карколомним стравою. То слід приготувати картоплю по-селянськи в рукаві, який виходить шалено смачним і апетитним.

Інгредієнти:

  • картопля – 6 шт.;
  • оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • куркума – 0,5 ч. ложки;
  • суміш перців – 0,5 ч. ложки;
  • паприка – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Картоплю слід вибирати великий і довгастий. Ідеально промити. На поверхні не повинно залишитися забруднень. З цим завданням допоможе впоратися спеціальна щітка, призначена для очищення овочів.
  • Нарізати картоплю. З однієї бульби повинно вийти шість часточок.
  • Присипати куркумою. Вона допоможе страви придбати жовтий відтінок. Обсипати паприкою. Обсипати сумішшю перців і паприкою. Присолити. Полити оливковою олією. Воно допоможе зберегти соковитість продукту. Розмішати.
  • Помістити в рукав. Кінці зав’язати. Використовуйте спеціальні затискачі.
  • Помістити в гарячу духову шафу (220 градусів). Витримати півгодини.

Молода картопля по-селянськи

Ця варіація смачна і соковита. Ідеальний варіант для грибних і м’ясних страв.

Дивіться також:  Бутерброди з ківі – 6 смачних і незвичайних рецептів

Інгредієнти:

  • спеції;
  • картопля – 950 г свіжа;
  • сіль;
  • рослинне масло – 300 мл

Приготування:

  • Промити картоплю. Використовуйте спеціальну щітку. Обсушити. Можна використовувати паперовий рушник. Нарізати уздовж. Повинні вийти великі часточки.
  • Влити в сотейник масло. Закип’ятити. Частинами викладати картопляні часточки. Потримати до появи золотистої скоринки. Періодично слід перевертати. Метою обсмажування є не готовність продукту, а освіта рум’яного кольору скоринки.
  • Укрити серветкою блюдо. Викласти картоплю. Зайве масло має повністю вбратися в серветку.
  • Розігріти духову шафу. Укрити фольгою деко. Розкласти картоплю. Присолити. Присипати перцем. Запікати чверть години.

Дієтичний варіант

Навіть якщо ви приділяєте увагу своєму вазі, можна приготувати картоплю по-селянськи не нашкодивши здоров’ю.

Інгредієнти:

  • салямі – 100 г;
  • картопля – 7 шт.;
  • сіль;
  • кукурудзяний крохмаль – 50 г;
  • спеції;
  • часник – 3 зубки;
  • білок – 2 шт.;
  • перець чилі – 1 шт.

Приготування:

  • Картопля промити. Нарізати порційно. Закинути у вируючу воду. Проварити чотири хвилини. Дістати. Просушити. Можна скористатися серветками. Помістити в крохмаль. Обваляти. Прибрати в морозилку. Витримати ніч. Ця процедура дозволить зробити блюдо м’яким і ніжним.
  • Очистити часникові зубки і перець.
  • Зняти оболонку з салямі. Помістити у блендер. Додати часникові зубки і перець. Перекрутити.
  • У білки додати сіль. Збити. Потрібна маса з стійкими піками. З’єднати з перцевою заправкою.
  • Дістати з морозилки картопляні часточки. Розліпити. Помістити в заправку. Обваляти.
  • Розстелити пергамент на деко. Викласти заготовки. Підсолити.
  • Запікати в духовій шафі. Режим 200 градусів. Потрібно півгодини.

Готуємо картоплю у фользі

У фользі страва виходить особливо ніжним і ароматним.

Інгредієнти:

  • сіль – 1 ч. ложка;
  • картопля – 850 м;
  • перець чорний мелений – 0,5 ч. ложки;
  • рослинна олія – 4 ст. ложки.

Приготування:

  • Промити картоплю. З однієї картоплі повинно вийти чотири часточки.
  • Залити рослинним маслом. Присолити. Присипати перцем. Розмішати.
  • Промазати маслом деко. Викласти заготовки. Запекти.
  • Потрібно режим духової шафи 180 градусів. Час – півгодини.

Картопляні часточки без шкірки

Інгредієнти:

  • прованські трави – 2 ч. ложки;
  • картопля – 10 шт.;
  • рослинне масло – 1 ст. ложка;
  • перець – 0,5 ч. ложки чорного;
  • сіль;
  • куркума – 0,5 ч. ложки.
Дивіться також:  Фрукт папайя – 7 рецептів страв з екзотичним фруктом

Приготування:

  • Розрізати картоплю. З однієї бульби повинно вийти шість часточок.
  • Помістити в пакет. Засипати приправами. Залити масло. Зав’язати. Потрясти, щоб картопля покрився приправами.
  • Вистелити пергамент на деко. Промазати маслом. Розмістити заготовки. Прибрати в духовку (190 градусів). Витримати півгодини. Блюдо повинне вийти золотистим.

Запечена з м’ясом

Більшість людей воліє вживати картоплю з м’ясом. Пропонуємо надзвичайно смачна страва з найніжнішим соусом.

Інгредієнти:

  • свинячі ребра – 4 шт.;
  • сіль;
  • петрушка;
  • картопля – 950 г;
  • кріп;
  • сир твердий – 100 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • горіх – 1 ст. ложки волоського;
  • сметана – 4 ст. ложки;
  • часник – 2 зубки;
  • приправи.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулю кружальцями.
  • Картоплю промити. Нарізати. Знадобляться великі кубики.
  • Помістити на сковороду цибулю. Додати картоплю з м’ясом. Потомити поки на продуктах не з’явиться золотава скоринка.
  • Подрібнити часникові зубки. Змішати з засмажкою.
  • Відправити в форму, яка витримує високі температури. Присипати спеціями. Обсипати приправами. Відправити в духовку (180 градусів). Витримати 2/3 години.
  • На тертці перетерти сир. Подрібнити горіхи.
  • У сметану засипати горіхи і сир. Перемішати. Присолити. Приправити спеціями.
  • Готову страву полити. Нашаткувати зелень. Присипати страву.

З часником

Картопля з часником – найпростіше страва, яку можна приготувати вдома. Завдяки дивовижному аромату зелені і часнику ніхто не залишиться байдужим.

Інгредієнти:

  • оливкова олія;
  • картопля – 1100 м;
  • перець;
  • часник – 8 зубчиків;
  • сіль;
  • кріп – 55 р.

Приготування:

  • Сильно великі бульби брати не варто. Промити з використанням щітки. З однієї бульби повинно вийти чотири частини.
  • Порубати часникові зубки. Нашаткувати зелень.
  • Влити в сотейник масло. Розжарити. Помістити картоплю. Засмажити. Заготовки повинні стати золотистого кольору. Накрити кришкою. Потомити сім хвилин.
  • Готову страву присипати зеленню і часниковими кубиками. Присолити. Перемішати.

З куркою

Дуже смачна страва, яка особливо припаде до смаку чоловічому населенню.

Інгредієнти:

  • картопля – 950 г;
  • зелень;
  • стегна курячі – 5 шт.;
  • часник – 5 зубків;
  • майонез – 0,5 гуртки;
  • олія – 5 ст. ложок соняшникова;
  • сіль – 0,5 ст. ложки;
  • гірчиця – 1 ст. ложка;
  • паприка – 1 ст. ложка;
  • каррі – 1 ст. ложка.
Дивіться також:  Сметанний соус – 8 рецептів приготування

Приготування:

  • Якщо картопля молода, то використовувати в шкірці. Якщо старий, то знадобиться картопля без шкірки. Нарізати. Потрібно розрізати бульбу на шість часточок.
  • У кухоль налити майонез. Додати гірчицю. Насипати каррі. Присолити. Розмішати. Намазати курку. Залишити маринуватися.
  • Помістити картопляні часточки в каструльку. Присипати сушеної зеленню додати паприку. Присолити. Полити маслом. Перемішати.
  • Нарізати на шматочки часникові зубки. Розчавити. Змішати з картоплею. Розмішати.
  • Розігріти духову піч. На деко розкласти картоплю. Зверху помістити курку.
  • Запікати 2/3 години. Потрібно режим 180 градусів.

З паприкою та зеленню

Ароматна страва, яка принесе задоволення всім домочадцям за сімейним столом.

Інгредієнти:

  • паприка – 0,5 ч. ложки;
  • картопля – 950 г;
  • зелень – 35 г;
  • часник – 3 зубки;
  • оливкова олія;
  • морська сіль – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Очистити картоплю. Нарізати.
  • Влити В деко олію. Розтерти. Розмістити картоплю.
  • Присипати сіллю. Обсипати паприкою і нашаткованої зеленню. Перемішати.
  • Відправити в духову шафу. Запікати, використовуючи режим в 230 градусів.
  • У процесі готування заготівлю перемішувати. Страва повинна підрум’янитися.
  • Дістати. Присипати часником.

Хрустка картопля в сирно-пряної паніровці

Пряна закуска, яка виходить хрусткою і красивою.

Інгредієнти:

  • коріандр – 0,2 ч. ложки;
  • картопля – 950 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • сир – 55 г;
  • перець;
  • паприка – 1 ст. ложка солодкий;
  • морська сіль – 1 ч. ложка;
  • французькі трави – 1 ст. ложка;
  • сухарі панірувальні – 5 ст. ложок;
  • суха гірчиця – 0,2 ч. ложки;
  • часниковий порошок – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Промити картоплю. Відправити у вируючу воду. Проварити чверть години. Бульби повинні бути напівготовими.
  • Натерти сир. Присипати сухарями, спеціями, сіллю і травами. Перемішати.
  • Яйце збити. Картоплю розрізати. Вмочити в яєчну суміш. Присипати сухою сумішшю. Перемішати.
  • Розмістити на листі. Відправити в духову шафу.
  • Режим буде потрібно 180 градусів. Час – півгодини.