Картопля по-селянськи в мультиварці можна приготувати різними способами залежно від того, що більше до смаку. Він може бути хрустким або м’яким і соковитим, гострим або солодкуватим, з м’ясом або з овочами — все залежить тільки від уяви господині.
Хрустка картопля по-селянськи в мультиварці
Можна подавати як гарнір, а можна є просто так, щоб вдосталь похрумтіти рум’яною скоринкою.
Інгредієнти:
- картопля — 0,5 кг;
- олія для смаження — 2 ст. л.;
- часник — 2 зубчики;
- суміш паприки і прованських трав — 1 ч. л.;
- зелень;
- сіль.
Як готувати:
- У каструлю налити олію і розігріти його.
- Картоплини очистити і нарізати скибочками. Чим тонше будуть шматочки, тим більш хрусткими вони вийдуть. Це важливо, так як в мультиварці непросто домогтися скоринки.
- Скибочки приправити і викласти на масло.
- Встановити режим випічки (температура близько 130°С) і залишити з відкритою кришкою на 20 хвилин, потім перемішати і готувати ще стільки ж.
- Готову страву прикрасити зеленню.
Готуємо з м’ясом
Картопля по-селянськи з м’ясом послужить ситним обідом для гостей або всієї сім’ї.
Що потрібно:
- свинина — 0,5 кг;
- картопля — 0,6 кг;
- 1 цибулина;
- рослинне масло — 50 г;
- 1 зубчик часнику;
- сіль, перець і приправи за бажанням.
Приготування:
- Налити олію і, поки воно розігрівається, порубати цибулю; м’ясо нарізати невеликими шматками, щоб пропеклося.
- Цибулю і свинину помістити в каструлю і смажити ¼ години.
- Після цього закинути скибочки очищеного картоплі і інші інгредієнти.
- Включити режим гасіння на 20 хвилин, а потім вимкнути прилад і дати страві трохи настоятися.
Як приготувати з куркою
Менш калорійне, ніж зі свининою, але також швидко і апетитно.
Інгредієнти;
- картопля — 1 кг;
- куряче філе — 500 г;
- цибуля — 1-2 шт.;
- морква — 1 шт.;
- олія для смаження;
- помідор — 2 шт.;
- зелень;
- приправа для птиці — 2 ч. л.;
- сіль і перець.
Етапи:
- Заздалегідь підготувати картоплю: очистити, нарізати і поставити в миску з холодною водою.
- Курку порізати на шматки середніх розмірів. Не потрібно робити їх дрібними. Обсмажити їх на олії протягом пари хвилин.
- В цей час подрібнити овочі, засипати в каструлю.
- Готувати 10 хвилин у програмі «Смаження», іноді помішуючи.
- Додати картоплю, зелень і приправи. Залити 150 мл води і тушкувати 30 хвилин.
З хріном і часником
Гостре блюдо для любителів полоскотати свої смакові рецептори. Прекрасний гарнір до будь-якого м’яса.
Інгредієнти:
- картопля — 500 г;
- часник — половина середньої головки;
- хрін — 1 ч. л.;
- рослинна олія;
- кріп, петрушка пучок;
- сіль — за смаком.
Примітка: якщо хочеться зробити їжу більш ароматною, то можна використовувати 2 щіпки розмарину.
Покрокова інструкція:
- Зелень порубати як можна дрібніше, щоб виділився сік. Змішати її з 2 ст. л. рослинного масла, часником, пропущеним через прес, і хріном. Посолити, додати приправи.
- Настояти отриману суміш кілька хвилин, потім вилити її на скибочки картоплі і перемішати.
- Все викласти в каструлю і поставити режим випічки на півгодини. Коли пройде половина цього часу, потрібно заглянути під кришку і перемішати картоплю. Підгоряти вона не має, так як в заправці є масло, але при необхідності можна додати ще трохи.
З копченим салом і часником
Це рецепт відповість на питання, як приготувати картоплю по-селянськи в мультиварці з приємним м’ясним смаком, якщо з тварин продуктів будинки тільки сало.
Необхідні продукти:
- картопля (краще великі картоплини) — 1 кг;
- копчене сало — 130 г;
- соєвий соус — 60 мл (4 ст. л.);
- трохи перцю;
- цибулина;
- рослинна олія;
- сіль — за смаком (можна взагалі не солити, так як у страві вже є сало і соєвий соус).
Як готувати:
- Картоплю помити, очистити і зробити в них глибокі надрізи (майже до кінця) на відстані 1 см один від одного.
- Сало нарізати тонкими пластинами, цибулю — шматочками будь-якої форми, можна просто кільцями.
- У кожен надріз вставити 1 скибочку сала або 2, якщо вміщається.
- На дно мультиварки налити трохи олії, викласти картоплини, посипати цибулею, сіллю і перцем. Полити соєвим соусом.
- Готувати 20 хв. в режимі «Гасіння» і потім ще 10 хв. в режимі смаження.
Рецепт приготування у фритюрі в мультиварці
На смак — як в улюбленому Макдональдсі, але корисніше.
Що потрібно:
- рослинне масло (його знадобиться багато, тому економніше взяти соняшникову, але корисніше — оливкова) — 1 пляшка (близько 0,9 л);
- картопля — 0,5 кг;
- паприка — 1 ч. л.
Покрокове приготування:
- Картоплю очистити, порізати брусочками, як на картоплю фрі, і залишити в холодній воді на кілька хвилин.
- Рослинне масло залити в чашу мультиварки і довести до кипіння в режимі підігріву.
- Брусочки обсушити від води, посипати паприкою і закинути в киплячу олію.
- Готувати в режимі випічки чверть години.
Примітка: діставати шматочки масла зручно за допомогою металевого сита або шумівки. Це позбавить від залишків фритюру.
Кожен рецепт може стати унікальним у руках господині, адже завжди можна додати трав і спецій за смаком. А гарна подача і пікантні соуси додадуть простий картоплі по-селянськи вигляд і смак делікатесу.