Картопля по-селянськи в мультиварці – 6 рецептів приготування

Картопля по-селянськи в мультиварці можна приготувати різними способами залежно від того, що більше до смаку. Він може бути хрустким або м’яким і соковитим, гострим або солодкуватим, з м’ясом або з овочами — все залежить тільки від уяви господині.

Хрустка картопля по-селянськи в мультиварці

Можна подавати як гарнір, а можна є просто так, щоб вдосталь похрумтіти рум’яною скоринкою.

Інгредієнти:

  • картопля — 0,5 кг;
  • олія для смаження — 2 ст. л.;
  • часник — 2 зубчики;
  • суміш паприки і прованських трав — 1 ч. л.;
  • зелень;
  • сіль.

Як готувати:

  • У каструлю налити олію і розігріти його.
  • Картоплини очистити і нарізати скибочками. Чим тонше будуть шматочки, тим більш хрусткими вони вийдуть. Це важливо, так як в мультиварці непросто домогтися скоринки.
  • Скибочки приправити і викласти на масло.
  • Встановити режим випічки (температура близько 130°С) і залишити з відкритою кришкою на 20 хвилин, потім перемішати і готувати ще стільки ж.
  • Готову страву прикрасити зеленню.

Готуємо з м’ясом

Картопля по-селянськи з м’ясом послужить ситним обідом для гостей або всієї сім’ї.

Що потрібно:

  • свинина — 0,5 кг;
  • картопля — 0,6 кг;
  • 1 цибулина;
  • рослинне масло — 50 г;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль, перець і приправи за бажанням.

Приготування:

  • Налити олію і, поки воно розігрівається, порубати цибулю; м’ясо нарізати невеликими шматками, щоб пропеклося.
  • Цибулю і свинину помістити в каструлю і смажити ¼ години.
  • Після цього закинути скибочки очищеного картоплі і інші інгредієнти.
  • Включити режим гасіння на 20 хвилин, а потім вимкнути прилад і дати страві трохи настоятися.

Як приготувати з куркою

Менш калорійне, ніж зі свининою, але також швидко і апетитно.

Інгредієнти;

  • картопля — 1 кг;
  • куряче філе — 500 г;
  • цибуля — 1-2 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • олія для смаження;
  • помідор — 2 шт.;
  • зелень;
  • приправа для птиці — 2 ч. л.;
  • сіль і перець.
Дивіться також:  Як смачно приготувати тріску? 11 рецептів

Етапи:

  • Заздалегідь підготувати картоплю: очистити, нарізати і поставити в миску з холодною водою.
  • Курку порізати на шматки середніх розмірів. Не потрібно робити їх дрібними. Обсмажити їх на олії протягом пари хвилин.
  • В цей час подрібнити овочі, засипати в каструлю.
  • Готувати 10 хвилин у програмі «Смаження», іноді помішуючи.
  • Додати картоплю, зелень і приправи. Залити 150 мл води і тушкувати 30 хвилин.

З хріном і часником

Гостре блюдо для любителів полоскотати свої смакові рецептори. Прекрасний гарнір до будь-якого м’яса.

Інгредієнти:

  • картопля — 500 г;
  • часник — половина середньої головки;
  • хрін — 1 ч. л.;
  • рослинна олія;
  • кріп, петрушка пучок;
  • сіль — за смаком.

Примітка: якщо хочеться зробити їжу більш ароматною, то можна використовувати 2 щіпки розмарину.

Покрокова інструкція:

  • Зелень порубати як можна дрібніше, щоб виділився сік. Змішати її з 2 ст. л. рослинного масла, часником, пропущеним через прес, і хріном. Посолити, додати приправи.
  • Настояти отриману суміш кілька хвилин, потім вилити її на скибочки картоплі і перемішати.
  • Все викласти в каструлю і поставити режим випічки на півгодини. Коли пройде половина цього часу, потрібно заглянути під кришку і перемішати картоплю. Підгоряти вона не має, так як в заправці є масло, але при необхідності можна додати ще трохи.

З копченим салом і часником

Це рецепт відповість на питання, як приготувати картоплю по-селянськи в мультиварці з приємним м’ясним смаком, якщо з тварин продуктів будинки тільки сало.

Необхідні продукти:

  • картопля (краще великі картоплини) — 1 кг;
  • копчене сало — 130 г;
  • соєвий соус — 60 мл (4 ст. л.);
  • трохи перцю;
  • цибулина;
  • рослинна олія;
  • сіль — за смаком (можна взагалі не солити, так як у страві вже є сало і соєвий соус).
Дивіться також:  Каша гарбузова з рисом на молоці – 7 рецептів

Як готувати:

  • Картоплю помити, очистити і зробити в них глибокі надрізи (майже до кінця) на відстані 1 см один від одного.
  • Сало нарізати тонкими пластинами, цибулю — шматочками будь-якої форми, можна просто кільцями.
  • У кожен надріз вставити 1 скибочку сала або 2, якщо вміщається.
  • На дно мультиварки налити трохи олії, викласти картоплини, посипати цибулею, сіллю і перцем. Полити соєвим соусом.
  • Готувати 20 хв. в режимі «Гасіння» і потім ще 10 хв. в режимі смаження.

Рецепт приготування у фритюрі в мультиварці

На смак — як в улюбленому Макдональдсі, але корисніше.

Що потрібно:

  • рослинне масло (його знадобиться багато, тому економніше взяти соняшникову, але корисніше — оливкова) — 1 пляшка (близько 0,9 л);
  • картопля — 0,5 кг;
  • паприка — 1 ч. л.

Покрокове приготування:

  • Картоплю очистити, порізати брусочками, як на картоплю фрі, і залишити в холодній воді на кілька хвилин.
  • Рослинне масло залити в чашу мультиварки і довести до кипіння в режимі підігріву.
  • Брусочки обсушити від води, посипати паприкою і закинути в киплячу олію.
  • Готувати в режимі випічки чверть години.

Примітка: діставати шматочки масла зручно за допомогою металевого сита або шумівки. Це позбавить від залишків фритюру.

Кожен рецепт може стати унікальним у руках господині, адже завжди можна додати трав і спецій за смаком. А гарна подача і пікантні соуси додадуть простий картоплі по-селянськи вигляд і смак делікатесу.

Прокрутка до верху