Картопля по-селянськи, запечена в духовці – 10 смачних рецептів приготування

Картопля по-селянськи, запечена в духовці – це страва, яка користується величезною популярністю, тому як подавати до столу її, можна не тільки як гарнір, але і як закуску, доповнивши різносолами та улюбленими соусами. Готувати коренеплід зовсім не складно, а в результаті, завжди виходять золотисті і дуже апетитні скибочки, які розлітаються з тарілок миттєво. Саме розлітаються, тому що перед ароматом, м’якою текстурою та хрусткою скоринкою не встоїть навіть той, хто дотримується дієти.

Картопля по-селянськи, запечена часточками в духовці

Картопля по-сільському, запечена часточками в духовці – це чудова альтернатива фастфуду, яка не нашкодить ні вашому травленню, ні вашій фігурі. Тому що при запіканні, нам знадобиться лише 25 грам олії, а не кілька сотень мілілітрів, які потрібні для приготування у фритюрі.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Картопля – 1 кг
  • Олія вершкове – 25 гр.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як запекти картоплю по-селянськи у духовці? Бульби очищаємо та ополіскуємо, розрізаємо на 4-6 часточок, залежно від розміру.

Воду солимо і доводимо до кипіння, проварюємо картопляні скибочки 5 хвилин і відкидаємо на сито. Через 5-7 хвилин повертаємо у каструлю.

В окремій піалі розтоплюємо вершкове масло і з’єднуємо з паприкою.

Поливаємо картопля ароматною олією і старанно перемішуємо до рівномірного розподілу.

Деко вистилаємо листом пекарського паперу і в один шар викладаємо картоплю.

Запікаємо півгодини при температурі 250 градусів.

Запечена картопля по-селянськи в духовці готова! Не чекаючи остигання, знімаємо пробу і насолоджуємося. Смачного!

Картопля по-селянськи з хрусткою скоринкою в духовці

Картопля по-селянськи з хрусткою скоринкою в духовці – це відмінний варіант закуски до пінного або гарнір до вашої улюбленої м’ясної страви. Рум’яні часточки відмінно гармонують з різними соусами, різносолами, а також свіжими салатами з овочів і зелені.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Олія соняшникова – 5 ст.л.
  • Паприка солодка мелена – 1 год.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Часник гранульований – 0,3 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Приправа для картоплі – 1 год.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очищаємо і розрізаємо на часточки, висипаємо в каструлю і заливаємо окропом, проварюємо три хвилини і відкидаємо на друшляк, даємо охолонути.

Крок 2. Соняшникову олію змішуємо з сіллю та спеціями.

Крок 3. Пряну суміш переливаємо до картоплі та перемішуємо.

Крок 4. Розкладаємо часточки на лист зрізом вгору і прибираємо в духовку, попередньо прогріту до 220 градусів.

Крок 5. Засікаємо 20-30 хвилин, перевіряємо на готовність і подаємо до столу. Смачного!

Запечена картопля по-селянськи без шкірки

Запечена картопля по-селянськи без шкірки – це просте в приготуванні і дуже смачне блюдо. Уважно поставтеся до вибору спецій, бо їх смак і аромат впливає на смакові характеристики золотистих часточок з апетитною скоринкою.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Дивіться також:  Креветки в клярі – 6 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • Картопля – 400 гр.
  • Олія – ​​2-3 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Каррі – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу зчищаємо шкірку з бульб, овочі обполіскуємо під струменем води.

Крок 2. Кожну картоплину розрізаємо на 4 сегменти (вздовж).

Крок 3. Скибочки посипаємо сіллю та перцем з каррі.

Крок 4. Збризкуємо олією і ретельно перемішуємо, висипаємо у форму для запікання.

Крок 5. Запікаємо протягом 30-35 хвилин при 190 градусах, кілька разів перемішуючи для рівномірного приготування.

Крок 6. Гарно викладаємо часточки на сервірувальну страву та запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!

Картопля по-селянськи зі шкіркою в духовці

Картопля по-селянськи зі шкіркою в духовці можна запросто приготувати в домашніх умовах, використовуючи лише ті компоненти, які завжди є під рукою. Така страва є чудовою заміною вуличної їжі, до складу якої входить величезна кількість консервантів та хімії.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Картопля – 600 гр.
  • Олія соняшникова – 80 мл.
  • Базилік сушений – 1 год.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Перець червоний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Озброюємося щіткою або губкою і активно промиваємо картопляні бульби, позбавляючись всього бруду. Зелень обдаємо водою і струшуємо надлишки вологи, на лист листя пергаменту.

Крок 2. На досить великі часточки розрізаємо кожну бульбу.

Крок 3. Складаємо нарізку в ємність із високими бортами.

Крок 4. Дрібно рубаємо гілочки свіжого кропу.

Крок 5. Зелень разом із сіллю та меленим перцем пересипаємо до картоплі, поливаємо олією і змішуємо складові.

Крок 6. Викладаємо картоплю на пергамент, зберігаючи між шматочками невелику відстань. Прогріваємо духовку до позначки 190 градусів.

Крок 7. Запікаємо, накривши фольгою, 20 хвилин. Потім фольгу прибираємо і даємо стравою підрум’янитися.

Крок 8. Золотисті часточки подаємо до столу у гарячому вигляді та дегустуємо. Смачного!

Картопля по-селянськи з часником

Картопля по-сільському з часником – це ароматна закуска, яка закохує в себе при першій же дегустації, тому що неможливо встояти перед рум’яними скибочками, що зберігають м’якість усередині і хрумтять зовні. Перед подачею рекомендуємо посипати свіжою зеленню.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти :

  • Картопля – 500 гр.
  • Часник – 2-3 зуби.
  • Олія – ​​20 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. На робочу поверхню викладаємо компоненти, перелічені у списку.

Крок 2. Бульби промиваємо зі щіткою та розрізаємо на часточки.

Крок 3. Овочі заливаємо водою і доводимо до кипіння, проварюємо 2-3 хвилини.

Крок 4. Знімаємо лушпиння з зубчиків часнику, дрібно рубаємо ножем або натираємо на дрібній тертці.

Крок 5. У пакет закидаємо картоплю, часник, мелений перець і сіль, поливаємо олією і добре струшуємо.

Дивіться також:  Деруни з фаршем – 6 рецептів

Крок 6. Розкладаємо скибочки на аркуш пекарського паперу так, як показано на фото і забираємо в духовку, прогріту до 220 градусів до утворення характерної скоринки.

Крок 7. Перекладаємо апетитну картоплю в блюдо сервіровки і подаємо. Смачного!

Картопля з м’ясом по-селянськи в духовці

Картопля з м’ясом по-сільському в духовці – це ситна і збалансована страва, яка чудово підходить для сімейного прийому їжі. Як основний компонент слід вибирати такі частини свинячої туші, як шия, вирізка або ошийок. Спробуйте і ви не пошкодуєте!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Свинина – 350 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Олія соняшникова – 4 ст.л.
  • Приправа для картоплі – 1 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Свинину промиваємо водою та обсушуємо будь-яким зручним способом. Ріжемо на порційні пластини як для відбивних.

Крок 3. Бульби у шкірці ретельно промиваємо з грубою мочалкою і нарізаємо часточками.

Крок 4. Розжарюємо столову ложку соняшникової олії у сковороді та швидко підрум’янюємо м’ясо з двох сторін.

Крок 5. Картоплю змішуємо з олією та спеціями, висипаємо у форму.

Крок 6. Зверху розкладаємо свинину та запікаємо 40-45 хвилин при 180 градусах.

Крок 7. Апетитну картоплю по-сільському з м’ясом розподіляємо по порційних тарілках і трапезуємо. Смачного!

Картопля, запечена в рукаві по-селянськи

Картопля, запечена в рукаві по-селянськи – це оригінальний та цікавий спосіб приготування всіма улюбленого бульби, яким, здавалося б, вже давно не можна здивувати нікого. Однак доповнивши скибочки ароматними та запашними спеціями, страва виходить дуже смачною.

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Олія – ​​40 мл.
  • Часник – 10 зубів.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Паприка солодка мелена – 0,5 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу та власної зручності викладаємо на стіл усі компоненти, перераховані вище.

Крок 2. Картоплю чистимо і ріжемо так, як показано на фото, висипаємо в миску.

Крок 3. Додаємо кільця перцю чилі без насіння та крупно нарізані шматочки часнику.

Крок 4. Посипаємо сіллю та меленими спеціями.

Крок 5. Поливаємо олією і перемішуємо до рівномірного розподілу.

Крок 6. Перекладаємо заготовку в рукав для запікання і зв’язуємо кінці, робимо кілька проколів для виходу пари і укладаємо в жароміцну форму.

Крок 7. Запікаємо 40 хвилин при 200 градусах, потім пакет розрізаємо і даємо часточка підрум’янитися протягом 10 хвилин.

Крок 8. Ароматну картоплю доповнюємо зеленню та улюбленими соусами. Смачного!

Картопля з грибами по-селянськи в духовці

Картопля з грибами по-сільському в духовці – це ароматна і шалено смачна страва, з приготуванням якої впорається навіть школяр, тому що весь процес полягає в нарізанні інгредієнтів, все інше за вас зробить духову шафу. Побалуйте себе апетитними часточками!

Дивіться також:  Як смажити пельмені на сковороді: заморожені і немає – правильні рецепти

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 3-4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 700 гр.
  • Печериці – 250 гр.
  • Олія соняшникова – 100 мл.
  • Приправа овочева – 1 щіпка.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Базилік сушений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очищаємо за допомогою овочечистки та ополіскуємо.

Крок 2. Ріжемо бульби на скибочки, поливаємо олією (60 мілілітрів), солимо, приправляємо і заважаємо.

Крок 3. Гриби розрізаємо на 4-6 частин, збризкуємо залишками соняшникової олії і так само посипаємо спеціями та сіллю.

Крок 4. Інгредієнти змішуємо та перекладаємо у форму, придатну для запікання.

Крок 5. Готуємо 30-35 хвилин за температури 180 градусів. До столу подаємо у гарячому вигляді. Смачного!

Картопля по-селянськи з паприкою в духовці

Картопля по-сільському з паприкою в духовці – це страва, яка підходить не тільки для звичайної буденної вечері, але також і для святкового столу. Повірте, навіть найвитонченіший гість не зможе встояти перед ароматними картопляними скибочками, покритими спеціями.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Картопля – 700 гр.
  • Паприка солодка мелена – 1 год.
  • Часник гранульований – 0,5 ч. л.
  • Каррі – 0,5 ч.л.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо та промиваємо бульби картоплі.

Крок 2. Нарізаємо часточками, використовуючи фігурний ніж і завантажуємо в ємність з високими бортиками.

Крок 3. Посипаємо скибочки солодкою паприкою, сіллю, гранульованим часником та каррі.

Крок 4. Доповнюємо олією.

Крок 5. Складові перемішуємо до рівномірного розподілу кожного інгредієнта.

Крок 6. На лист складаємо силіконовий килимок або пергамент і висипаємо часточки.

Крок 7. Прибираємо напівфабрикат у духовку, прогріту до 190 градусів, на 30-35 хвилин. Готуйте та отримуйте задоволення!

Картопля по-селянськи з майонезом у духовці

Картопля по-сільському з майонезом в духовці – це страва на швидку руку, яка допоможе вам внести в звичне меню щось зовсім нове і дуже смачне. Подавши таку страву до столу разом зі шматочками солоної риби, відвареного птаха або відбивними, ви отримаєте безліч компліментів!

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 5-7 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Приправи – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Великі бульби однакового розміру очищаємо від шкірки та ретельно промиваємо під струменем води.

Крок 2. Кожну картоплю розрізаємо на 4 часточки однакової товщини.

Крок 3. Посипаємо нарізку улюбленими спеціями та сіллю.

Крок 4. Додаємо олію та майонез – старанно перемішуємо склад.

Крок 5. Розкладаємо скибочки на лист, зберігаючи невелику відстань між сегментами.

Крок 6. Готуємо 25-30 хвилин при 190 градусах і подаємо до столу відразу ж, вийнявши з духовки. Смачного!