Картопля в духовці – 10 смачних рецептів приготування

М’яка, соковита, ароматна картопля в духовці з апетитною скоринкою — ідеальний варіант для обіду або вечері. Подайте її з м’ясом або рибою, цільної або шматочками.

Картопля, запечена в духовці

Дуже швидкий і смачний рецепт. Не потрібно довго возитися з картоплею. Використовуйте будь-які приправи за вашим смаком.

Список продуктів:

  • олія оливкова — 60 мл;
  • щіпка солі;
  • 1 кг дрібної картоплі;
  • половина болгарського перцю;
  • щіпка чорного перцю;
  • гілочка розмарину;
  • паприка за смаком.

Спосіб приготування:

  • Очищений картопля розділити ножем на довгасті шматочки.
  • Включити духовку і поставити її температурний режим на 200 градусів.
  • Відрізати половинку червоного болгарського перцю і нарізати її соломкою.
  • Деко обробити оливковою олією, зверху викласти картоплю і перець.
  • Обмазати гарненько овочі маслом.
  • Зверху посипати сіль, паприку, мелений перець, додати розмарин.
  • Змішати всі інгредієнти і прибрати в духовку.
  • Готувати страву 45 хвилин, потім перемішати його і запікати ще протягом півгодини.
  • Якщо картоплю не пропікся, можна потримати його в духовці 20 хвилин.
  • Таке блюдо можна подавати самостійно.
  • Рецепт приготування з куркою

    Вам знадобиться:

    • чотири часникового зубчики;
    • майонез — 30 гр;
    • одна куряча тушка;
    • будь-які спеції до курки — 18 гр;
    • картопля — 1 кг;
    • сіль — за смаком.

    Покрокова інструкція:

  • Вже очищену тушку курки промити холодною водою, обробити паперовим рушником.
  • Часникові зубчики нарізати часточками.
  • В курці робимо проколи ножем, і в них ми вставляємо шматочки часнику.
  • Обвалюємо тушку в суміші солі і чорного перцю. Якщо любите гострі страви — візьміть червоний перець.
  • Всю курку обваляйте в майонезі і насипте зверху спеції або сушеної трави.
  • Деко змащують рослинним маслом, на нього ставиться курка.
  • Позбавити картоплю від шкірки, кожен бульба порізати на чотири частки, насипати на них сіль.
  • Складаємо картопляні часточки навколо курячого м’яса.
  • Духовку прогріти до 180 градусів, завантажити в нього деко з напівфабрикатом.
  • Картопля з куркою запікається близько години. Точний час залежить від маси тушки — чим вона більша, тим більше часу відводиться на запікання.
  • Картопляна запіканка з фаршем

    Необхідні інгредієнти:

    • соєвий соус — 70 мл;
    • сир — 90 гр;
    • фарш — 1 кг;
    • сім картоплин;
    • одна цибулина;
    • одне яйце;
    • кетчуп — 40 гр;
    • молоко — 50 мл;
    • сіль — 15 гр;
    • сметана — 80 гр;
    • шматочок вершкового масла.

    Як картопля запікається в духовці з фаршем:

  • Обсмажуємо сирий фарш з подрібненою цибулею.
  • Перекладаємо масу в миску, до неї ллємо кетчуп і соєвий соус.
  • Зварити очищені бульби картоплі, підігріти молоко.
  • Як тільки картопля буде готовий, розминаємо його в пюре, додаємо яйце, шматочок масла і молоко.
  • У спеціальну форму для запіканки закладаємо половину картопляної маси.
  • Не забудьте перед використанням змастити форму маслом.
  • Обробляємо на тертці сир і насипаємо його половину на картоплю.
  • Третім шаром йде підсмажений фарш.
  • Його ми засипаємо залишилися сиром.
  • Додаємо другу частину картопляного пюре, зверху змащуємо майбутню запіканку сметаною.
  • Запікаємо страву в духовці до утворення коричневої скоринки.
  • Дивіться також:  Пхали по-грузинськи — 8 рецептів

    Зі свининою

    Склад рецепта:

    • майонез — 50 гр;
    • 1 кг картоплі;
    • рослинна олія;
    • дві цибулини;
    • свинина — 1 кг;
    • сіль і перець за смаком.

    Як готується свинина з картоплею:

  • Спочатку включимо духовку, до моменту запікання вона нагріється до 180 градусів.
  • Промиту свинину нарізати на середні шматочки.
  • Позбавити цибулини від лушпиння, і нашаткувати овочі півкільцями.
  • Окремо змішати м’ясні шматочки з цибульними кільцями в глибокій посуді.
  • Картопля обробити картоплечисткою і порізати уздовж бульби часточками.
  • З’єднати його з м’ясом, насипати сіль з перцем, покласти майонезний соус.
  • Вміст посуду перемішати.
  • Рівномірно розподілити по листу, змащеного олією.
  • Поставити його на полицю в духовці.
  • Готувати 50 хвилин до тих пір, поки не утворюється золотава скоринка.
  • Час від часу перевіряйте блюдо і перемішуйте його.
  • По-селянськи

    Картопля в духовці по-селянськи — дуже просто і смачне блюдо. Може подаватися без додаткових закусок.

    Вам знадобиться:

    • сіль — 10 гр;
    • картопля — 0,8 кг;
    • масло рослинне — 55 мл;
    • подрібнений чорний перець — 6 гр.

    Покрокове приготування:

  • Готуємо картопляні бульби, почистивши і порізавши на шматочки.
  • Вологі шматочки насухо витираємо рушником.
  • Перекладаємо його в глибоку миску, заливаємо олією, насипаємо прянощі з сіллю.
  • Змішуємо всю масу чистими руками і закладаємо в оброблений деко.
  • Готуємо в духовці 40 хвилин при температурі 190 градусів.
  • Після закінчення часу перевірте картоплю виделкою — якщо вона легко протикається — страва готова.
  • Картопляні віяла з сиром в духовці

    Склад рецепта:

    • твердий сир — 70 гр;
    • сім картоплин;
    • щіпка меленого перцю;
    • вершкове масло — 70 г;
    • подрібнена зелень — 20 г;
    • сіль — за смаком;
    • майоран — 10 гр;
    • чебрець — 5 гр.

    Спосіб приготування:

  • Почистити картопляні бульби і промити.
  • Кожен дуже тонко нарізаємо ножем, але не до кінця, щоб картопля не розпався.
  • Взяти лист, дно змастити маслом.
  • Картоплю з надрізами трохи розкрити, щоб вийшла гармошка і покласти на деко.
  • Посипати зверху всі приправи і сіль.
  • Масло порізати соломкою і покласти їх на кожен бульба.
  • Завантажити страву в духовку і готувати 40 хвилин.
  • За цей час сир опрацюємо на тертці.
  • Вийняти деко, посипати ароматну картоплю сиром і покласти назад в духовку на 15 хвилин.
  • За цей час сир розплавиться і заллє всю картоплю. Запах на кухні буде неймовірний.
  • В кінці готування посипте ласощі подрібненою свіжою зеленню.
  • Подавайте на стіл з м’ясом. Приємного апетиту!
  • Дивіться також:  Скумбрія, запечена в духовці – 10 рецептів смачного приготування

    Як запекти у фользі?

    Запекаясь у фользі, картопля не пересушити — що часто трапляється з стравою. Воно збереже свою м’якість і ніжність.

    Необхідні інгредієнти:

    • картопляні бульби — 6 шт.;
    • сметана — 200 гр;
    • петрушка і кріп;
    • масло рослинне — 20 мл;
    • стрілки зеленої цибулі;
    • один зубок часнику;
    • сіль за смаком;
    • щіпка чорного перцю.

    Варіант приготування:

  • Помиті і почищені бульби змастити рослинним маслом.
  • Фольгу для запікання поріжте квадратами, і в кожен з них загорніть картоплини.
  • Прогрійте духовку до 190 градусів.
  • Запікайте страва 40 хвилин.
  • Щоб картопля не виглядав нудно, зробимо до нього сметанний соус.
  • Зубчик часнику проведіть через прес.
  • Порубаєте зелене листя петрушки і стрілки цибулі.
  • Побросайте зелень в сметану, покладіть часник, додайте сипучі інгредієнти.
  • Перемішайте, вилийте суміш в соусник.
  • Коли картопля приготується, подавайте його окремо від соусу.
  • З м’ясом в рукаві

    В рукаві овочі і м’ясо печуться разом, вони стають дуже соковитими і м’якими, і без усякого олії.

    Вам знадобиться:

    • цибуля — 100 гр;
    • цукор — 4 гр;
    • яловичина — 0,2 кг;
    • одна морквина;
    • чорний перець — 4 гр;
    • шість картоплин;
    • томатний соус — 10 гр;
    • щіпка солі;
    • соняшникова олія — 30 мл;
    • три гілочки кропу;
    • будь-яка приправа до м’яса на ваш смак — 10 гр.

    Як запікається картопля з м’ясом:

  • Всі овочі обробити, прибравши з них шкірку і нарізати так, як вам подобається.
  • В іншому посуді з’єднати шматочки цибулі, моркви та картоплі.
  • Насипати прянощі, сіль і цукор, налити томатний соус.
  • Додати масло і перець. Перемішати.
  • М’ясо нарізати тонкими скибочками і відбити дерев’яним молоточком.
  • Обсипати спеціями і сіллю.
  • Перемішати м’ясо і овочі в одній мисці.
  • В готуванні використовуємо спеціальну форму для запікання.
  • Беремо кулінарний рукав, один його край міцно зав’язуємо.
  • Через інший край накладаємо масу овочів і м’яса, розподілити всередині пакету рівномірно.
  • Зав’язуємо другий край, зверху проколоти пакет в декількох місцях.
  • Нагріти духовку до 200 градусів і запікати в ньому близько години.
  • Дивіться також:  Як правильно приготувати плов? 8 рецептів смачного і розсипчастого плову

    По-французьки

    Таке блюдо добре виглядає як на звичайному вечері, так і на вишуканому святковому столі.

    Список продуктів:

    • три помідора;
    • сир твердий — 350 гр;
    • картопля — 0,6 кг;
    • філе курки — 0,4 кг;
    • олія оливкова — 20 мл;
    • сіль і майонез за смаком;
    • чорний перець — 10 гр.

    Варіант приготування:

  • Картоплю, очищену від шкірки, дуже тонко порізати на кружечки.
  • Викладаємо їх на поверхню листа з маслом. Кружечки повинні закривати всі дно форми.
  • Насипаємо сіль з перцем.
  • Зварити куряче м’ясо і, коли воно охолоне порізати шматочками.
  • З’єднати м’ясо з майонезом і викласти на картопляний шар.
  • Третім шаром підуть тонкі кружечки помідорів.
  • Спочатку готуємо страву при 200 градусах 15 хвилин.
  • Після цього зменшуємо температуру до 150 і запікаємо, поки картопля не стане м’яким.
  • Перед подачею прикрасьте блюдо половинками оливок.
  • Картопля з м’ясом і грибами в горщиках

    Спробуйте надзвичайно ніжний, м’який, що тане в роті обід, приготовлений у горщиках.

    Склад рецепта:

    • печериці — 0,6 кг;
    • бульйон — 500 мл;
    • яловичина — 0,8 кг;
    • дві цибулини;
    • трохи зелені;
    • три моркви;
    • чорний перець за смаком;
    • картопля — 12 шт.;
    • масло вершкове — 170 гр;
    • сіль за смаком;
    • сир — 180 гр;
    • олія рослинна;
    • часникові зубчики — 8 шт.

    Алгоритм дії:

  • Промите м’ясо нашаткувати невеликими шматочками.
  • Подрібнити цибулини.
  • Оброблені бульби порізати у формі соломки.
  • Морквину провести через крупну тертку.
  • Гриби нарізати скибочками.
  • Порубати часник і зелень.
  • М’ясні шматочки пасерувати на сковороді з двох бочков.
  • Викласти м’ясо, а на його місці посмажити печериці.
  • Так само прибираємо гриби, тепер приходить черга картоплі.
  • Наприкінці в сковороді обробляються моркву і цибулю.
  • Всі обсмажені продукти розкласти по горщикам.
  • Посипати вміст горщиків подрібненим часником, прянощами, сіллю і зеленню.
  • Налити бульйон і трохи оливкової олії.
  • Завершальний акорд — тертий сир і майонез.
  • Страва запікається 60 хвилин.
  • Посипте блюдо зеленню, коли будете подавати його на стіл. Приємного апетиту!
  • Прокрутка до верху