М’яка, соковита, ароматна картопля в духовці з апетитною скоринкою — ідеальний варіант для обіду або вечері. Подайте її з м’ясом або рибою, цільної або шматочками.
Картопля, запечена в духовці
Дуже швидкий і смачний рецепт. Не потрібно довго возитися з картоплею. Використовуйте будь-які приправи за вашим смаком.

Список продуктів:
- олія оливкова — 60 мл;
- щіпка солі;
- 1 кг дрібної картоплі;
- половина болгарського перцю;
- щіпка чорного перцю;
- гілочка розмарину;
- паприка за смаком.
Спосіб приготування:
Очищений картопля розділити ножем на довгасті шматочки.
Включити духовку і поставити її температурний режим на 200 градусів.
Відрізати половинку червоного болгарського перцю і нарізати її соломкою.
Деко обробити оливковою олією, зверху викласти картоплю і перець.
Обмазати гарненько овочі маслом.
Зверху посипати сіль, паприку, мелений перець, додати розмарин.
Змішати всі інгредієнти і прибрати в духовку.
Готувати страву 45 хвилин, потім перемішати його і запікати ще протягом півгодини.
Якщо картоплю не пропікся, можна потримати його в духовці 20 хвилин.
Таке блюдо можна подавати самостійно.
Рецепт приготування з куркою

Вам знадобиться:
- чотири часникового зубчики;
- майонез — 30 гр;
- одна куряча тушка;
- будь-які спеції до курки — 18 гр;
- картопля — 1 кг;
- сіль — за смаком.
Покрокова інструкція:
Вже очищену тушку курки промити холодною водою, обробити паперовим рушником.
Часникові зубчики нарізати часточками.
В курці робимо проколи ножем, і в них ми вставляємо шматочки часнику.
Обвалюємо тушку в суміші солі і чорного перцю. Якщо любите гострі страви — візьміть червоний перець.
Всю курку обваляйте в майонезі і насипте зверху спеції або сушеної трави.
Деко змащують рослинним маслом, на нього ставиться курка.
Позбавити картоплю від шкірки, кожен бульба порізати на чотири частки, насипати на них сіль.
Складаємо картопляні часточки навколо курячого м’яса.
Духовку прогріти до 180 градусів, завантажити в нього деко з напівфабрикатом.
Картопля з куркою запікається близько години. Точний час залежить від маси тушки — чим вона більша, тим більше часу відводиться на запікання.
Картопляна запіканка з фаршем

Необхідні інгредієнти:
- соєвий соус — 70 мл;
- сир — 90 гр;
- фарш — 1 кг;
- сім картоплин;
- одна цибулина;
- одне яйце;
- кетчуп — 40 гр;
- молоко — 50 мл;
- сіль — 15 гр;
- сметана — 80 гр;
- шматочок вершкового масла.
Як картопля запікається в духовці з фаршем:
Обсмажуємо сирий фарш з подрібненою цибулею.
Перекладаємо масу в миску, до неї ллємо кетчуп і соєвий соус.
Зварити очищені бульби картоплі, підігріти молоко.
Як тільки картопля буде готовий, розминаємо його в пюре, додаємо яйце, шматочок масла і молоко.
У спеціальну форму для запіканки закладаємо половину картопляної маси.
Не забудьте перед використанням змастити форму маслом.
Обробляємо на тертці сир і насипаємо його половину на картоплю.
Третім шаром йде підсмажений фарш.
Його ми засипаємо залишилися сиром.
Додаємо другу частину картопляного пюре, зверху змащуємо майбутню запіканку сметаною.
Запікаємо страву в духовці до утворення коричневої скоринки.
Зі свининою

Склад рецепта:
- майонез — 50 гр;
- 1 кг картоплі;
- рослинна олія;
- дві цибулини;
- свинина — 1 кг;
- сіль і перець за смаком.
Як готується свинина з картоплею:
Спочатку включимо духовку, до моменту запікання вона нагріється до 180 градусів.
Промиту свинину нарізати на середні шматочки.
Позбавити цибулини від лушпиння, і нашаткувати овочі півкільцями.
Окремо змішати м’ясні шматочки з цибульними кільцями в глибокій посуді.
Картопля обробити картоплечисткою і порізати уздовж бульби часточками.
З’єднати його з м’ясом, насипати сіль з перцем, покласти майонезний соус.
Вміст посуду перемішати.
Рівномірно розподілити по листу, змащеного олією.
Поставити його на полицю в духовці.
Готувати 50 хвилин до тих пір, поки не утворюється золотава скоринка.
Час від часу перевіряйте блюдо і перемішуйте його.
По-селянськи
Картопля в духовці по-селянськи — дуже просто і смачне блюдо. Може подаватися без додаткових закусок.

Вам знадобиться:
- сіль — 10 гр;
- картопля — 0,8 кг;
- масло рослинне — 55 мл;
- подрібнений чорний перець — 6 гр.
Покрокове приготування:
Готуємо картопляні бульби, почистивши і порізавши на шматочки.
Вологі шматочки насухо витираємо рушником.
Перекладаємо його в глибоку миску, заливаємо олією, насипаємо прянощі з сіллю.
Змішуємо всю масу чистими руками і закладаємо в оброблений деко.
Готуємо в духовці 40 хвилин при температурі 190 градусів.
Після закінчення часу перевірте картоплю виделкою — якщо вона легко протикається — страва готова.
Картопляні віяла з сиром в духовці

Склад рецепта:
- твердий сир — 70 гр;
- сім картоплин;
- щіпка меленого перцю;
- вершкове масло — 70 г;
- подрібнена зелень — 20 г;
- сіль — за смаком;
- майоран — 10 гр;
- чебрець — 5 гр.
Спосіб приготування:
Почистити картопляні бульби і промити.
Кожен дуже тонко нарізаємо ножем, але не до кінця, щоб картопля не розпався.
Взяти лист, дно змастити маслом.
Картоплю з надрізами трохи розкрити, щоб вийшла гармошка і покласти на деко.
Посипати зверху всі приправи і сіль.
Масло порізати соломкою і покласти їх на кожен бульба.
Завантажити страву в духовку і готувати 40 хвилин.
За цей час сир опрацюємо на тертці.
Вийняти деко, посипати ароматну картоплю сиром і покласти назад в духовку на 15 хвилин.
За цей час сир розплавиться і заллє всю картоплю. Запах на кухні буде неймовірний.
В кінці готування посипте ласощі подрібненою свіжою зеленню.
Подавайте на стіл з м’ясом. Приємного апетиту!
Як запекти у фользі?

Запекаясь у фользі, картопля не пересушити — що часто трапляється з стравою. Воно збереже свою м’якість і ніжність.
Необхідні інгредієнти:
- картопляні бульби — 6 шт.;
- сметана — 200 гр;
- петрушка і кріп;
- масло рослинне — 20 мл;
- стрілки зеленої цибулі;
- один зубок часнику;
- сіль за смаком;
- щіпка чорного перцю.
Варіант приготування:
Помиті і почищені бульби змастити рослинним маслом.
Фольгу для запікання поріжте квадратами, і в кожен з них загорніть картоплини.
Прогрійте духовку до 190 градусів.
Запікайте страва 40 хвилин.
Щоб картопля не виглядав нудно, зробимо до нього сметанний соус.
Зубчик часнику проведіть через прес.
Порубаєте зелене листя петрушки і стрілки цибулі.
Побросайте зелень в сметану, покладіть часник, додайте сипучі інгредієнти.
Перемішайте, вилийте суміш в соусник.
Коли картопля приготується, подавайте його окремо від соусу.
З м’ясом в рукаві
В рукаві овочі і м’ясо печуться разом, вони стають дуже соковитими і м’якими, і без усякого олії.

Вам знадобиться:
- цибуля — 100 гр;
- цукор — 4 гр;
- яловичина — 0,2 кг;
- одна морквина;
- чорний перець — 4 гр;
- шість картоплин;
- томатний соус — 10 гр;
- щіпка солі;
- соняшникова олія — 30 мл;
- три гілочки кропу;
- будь-яка приправа до м’яса на ваш смак — 10 гр.
Як запікається картопля з м’ясом:
Всі овочі обробити, прибравши з них шкірку і нарізати так, як вам подобається.
В іншому посуді з’єднати шматочки цибулі, моркви та картоплі.
Насипати прянощі, сіль і цукор, налити томатний соус.
Додати масло і перець. Перемішати.
М’ясо нарізати тонкими скибочками і відбити дерев’яним молоточком.
Обсипати спеціями і сіллю.
Перемішати м’ясо і овочі в одній мисці.
В готуванні використовуємо спеціальну форму для запікання.
Беремо кулінарний рукав, один його край міцно зав’язуємо.
Через інший край накладаємо масу овочів і м’яса, розподілити всередині пакету рівномірно.
Зав’язуємо другий край, зверху проколоти пакет в декількох місцях.
Нагріти духовку до 200 градусів і запікати в ньому близько години.
По-французьки
Таке блюдо добре виглядає як на звичайному вечері, так і на вишуканому святковому столі.

Список продуктів:
- три помідора;
- сир твердий — 350 гр;
- картопля — 0,6 кг;
- філе курки — 0,4 кг;
- олія оливкова — 20 мл;
- сіль і майонез за смаком;
- чорний перець — 10 гр.
Варіант приготування:
Картоплю, очищену від шкірки, дуже тонко порізати на кружечки.
Викладаємо їх на поверхню листа з маслом. Кружечки повинні закривати всі дно форми.
Насипаємо сіль з перцем.
Зварити куряче м’ясо і, коли воно охолоне порізати шматочками.
З’єднати м’ясо з майонезом і викласти на картопляний шар.
Третім шаром підуть тонкі кружечки помідорів.
Спочатку готуємо страву при 200 градусах 15 хвилин.
Після цього зменшуємо температуру до 150 і запікаємо, поки картопля не стане м’яким.
Перед подачею прикрасьте блюдо половинками оливок.
Картопля з м’ясом і грибами в горщиках
Спробуйте надзвичайно ніжний, м’який, що тане в роті обід, приготовлений у горщиках.

Склад рецепта:
- печериці — 0,6 кг;
- бульйон — 500 мл;
- яловичина — 0,8 кг;
- дві цибулини;
- трохи зелені;
- три моркви;
- чорний перець за смаком;
- картопля — 12 шт.;
- масло вершкове — 170 гр;
- сіль за смаком;
- сир — 180 гр;
- олія рослинна;
- часникові зубчики — 8 шт.
Алгоритм дії:
Промите м’ясо нашаткувати невеликими шматочками.
Подрібнити цибулини.
Оброблені бульби порізати у формі соломки.
Морквину провести через крупну тертку.
Гриби нарізати скибочками.
Порубати часник і зелень.
М’ясні шматочки пасерувати на сковороді з двох бочков.
Викласти м’ясо, а на його місці посмажити печериці.
Так само прибираємо гриби, тепер приходить черга картоплі.
Наприкінці в сковороді обробляються моркву і цибулю.
Всі обсмажені продукти розкласти по горщикам.
Посипати вміст горщиків подрібненим часником, прянощами, сіллю і зеленню.
Налити бульйон і трохи оливкової олії.
Завершальний акорд — тертий сир і майонез.
Страва запікається 60 хвилин.
Посипте блюдо зеленню, коли будете подавати його на стіл. Приємного апетиту!