Картопля в духовці – 10 смачних рецептів приготування
М’яка, соковита, ароматна картопля в духовці з апетитною скоринкою — ідеальний варіант для обіду або вечері. Подайте її з м’ясом або рибою, цільної або шматочками.
Картопля, запечена в духовці
Дуже швидкий і смачний рецепт. Не потрібно довго возитися з картоплею. Використовуйте будь-які приправи за вашим смаком.
Список продуктів:
олія оливкова — 60 мл;
щіпка солі;
1 кг дрібної картоплі;
половина болгарського перцю;
щіпка чорного перцю;
гілочка розмарину;
паприка за смаком.
Спосіб приготування:
Очищений картопля розділити ножем на довгасті шматочки.
Включити духовку і поставити її температурний режим на 200 градусів.
Відрізати половинку червоного болгарського перцю і нарізати її соломкою.
Деко обробити оливковою олією, зверху викласти картоплю і перець.
Обмазати гарненько овочі маслом.
Зверху посипати сіль, паприку, мелений перець, додати розмарин.
Змішати всі інгредієнти і прибрати в духовку.
Готувати страву 45 хвилин, потім перемішати його і запікати ще протягом півгодини.
Якщо картоплю не пропікся, можна потримати його в духовці 20 хвилин.
Таке блюдо можна подавати самостійно.
Рецепт приготування з куркою
Вам знадобиться:
чотири часникового зубчики;
майонез — 30 гр;
одна куряча тушка;
будь-які спеції до курки — 18 гр;
картопля — 1 кг;
сіль — за смаком.
Покрокова інструкція:
Вже очищену тушку курки промити холодною водою, обробити паперовим рушником.
Часникові зубчики нарізати часточками.
В курці робимо проколи ножем, і в них ми вставляємо шматочки часнику.
Обвалюємо тушку в суміші солі і чорного перцю. Якщо любите гострі страви — візьміть червоний перець.
Всю курку обваляйте в майонезі і насипте зверху спеції або сушеної трави.
Деко змащують рослинним маслом, на нього ставиться курка.
Позбавити картоплю від шкірки, кожен бульба порізати на чотири частки, насипати на них сіль.
Складаємо картопляні часточки навколо курячого м’яса.
Духовку прогріти до 180 градусів, завантажити в нього деко з напівфабрикатом.
Картопля з куркою запікається близько години. Точний час залежить від маси тушки — чим вона більша, тим більше часу відводиться на запікання.
Картопляна запіканка з фаршем
Необхідні інгредієнти:
соєвий соус — 70 мл;
сир — 90 гр;
фарш — 1 кг;
сім картоплин;
одна цибулина;
одне яйце;
кетчуп — 40 гр;
молоко — 50 мл;
сіль — 15 гр;
сметана — 80 гр;
шматочок вершкового масла.
Як картопля запікається в духовці з фаршем:
Обсмажуємо сирий фарш з подрібненою цибулею.
Перекладаємо масу в миску, до неї ллємо кетчуп і соєвий соус.