З додаванням грибів
Інгредієнти: кіло сирої картоплі, 620 г великих свіжих печериць, 2 ріпчасті цибулинки, щіпка свіжомеленого чорного перцю, сухого розмарину і чебрецю, 40 мл олії, 5 ст. л. жирної сметани, 620 мл очищеної кип’яченої води, 2 ст. л. просіяного борошна, 1 мал. ложка куркуми, сіль.
- Півкільця цибулі обсмажують на розігрітому маслі до золотистого відтінку.
- Гриби крупно нарізати і разом з овочем смажать до готовності.
- Для соусу в воді розчиняється борошно. Туди ж додається сіль, куркума, сметана, чебрець. Суміш вливається в сковороду до грибів. Разом компоненти прогріваються 5 – 6 хвилин. Головне, щоб рідина не закипіла, інакше в соусі з’являться грудочки.
- У жаростійку підготовлену форму висипаються кубики сирої картоплі, присипані сіллю і розмарином.
- Зверху відправляється вміст сковорідки.
- Під кришкою страва готується 90 хвилин при 160 градусах.
Такий рецепт з грибами можна удосконалити на свій смак, додаючи в нього вершки замість сметани, інші спеції, свіжу або сушену зелень.