Картопляна гармошка з сиром
Інгредієнти: 8 картоплин, 190 г сиру, 40 г вершкового масла, 5 ст. л. рафінованої олії, 6 часникових зубчиків, щіпка прованських трав, сіль, склянка сметани, половина пучка зеленого цибулі.
- Картопляні бульби миються і обсушиваются. На кожному з них робиться безліч надрізів (але не до кінця!) за принципом гармошки.
- У ступці розминаються половина часнику, трави, сіль. Сюди ж вливається масло.
- Між пластинками картоплі вкладаються тонкі шматочки вершкового масла,
- Зверху виливається ароматне масло.
- Картопля готується в духовці. Для цього вона викладається у форму, покривається фольгою і запікається до м’якості.
- Далі покриття знімається, в «гармошку» вставляються шматочки сиру, страва відправляється в духовку ще хвилин на 20.
Подається частування з соусом із сметани, залишився розчавленого часнику, подрібненого лука і солі.