Картопля з беконом
Інгредієнти: 8 середніх картоплин, сирокопченого бекону грам сто і стільки ж сиру, кубик масла вершкового, 1 мал. ложка дрібної солі, мікс трав з перцями.
- Кожна картоплина добре вимивається і чиститься. Далі бульби розрізають навпіл. Всі вони натираються сумішшю перців і солі.
- Сир ріжеться досить товстими пластинками. Один шматочок викладається між двома половинками бульби, після чого вони з’єднуються.
- Бекон нарізане тонкими смужками. Кожна з них обертається навколо картоплини з сирною начинкою.
- Дно форми застеляється промасленим пергаментом. Зверху викладаються заготовки.
- На кожну картоплину з беконом поміщається по платівці вершкового масла.
Частування запікається в добре прогрітій духовці до півгодини. Подається хоч у вигляді гарніру, хоч в якості основного блюда.