Запіканка з фаршем і картоплею
Інгредієнти: 750 г сирої картоплі, півкіло будь-якого м’ясного фаршу (краще – змішаного), 3 великих яйця, 140 г Пармезану, 3 ст. л. просіяного борошна, цибулина, жменя сухарній крихти, сіль, 4 ст. л. жирної сметани, мелений чорний перець, олія оливи.
- Картопля вариться в солоній воді до розм’якшення. Готовий овоч пюрируется з сирими яйцями і борошном. Складові добре перемішуються.
- Цибуля мельчится кубиками, смажиться на олії оливи до рум’яності. Далі до нього додаються фарш, сіль і перець. Разом продукти готуються до тих пір, поки м’ясо не змінить колір.
- Сир крупно треться.
- Форма промаслюється, посипається сухарній крихтою. Зверху викладається половина пюре і сиру. Далі розподіляється фарш.
- Потім викладається залишився тертий сир і пюре. Верх страви змащують сметаною.
Запіканка з фаршем і картоплею в духовці готується 45 хвилин при 210 градусах.