Запікаючи картоплю у фользі в духовці, ви отримуєте малокалорийное блюдо. Таким чином зберігаються всі вітаміни. Готувати можна з додаванням різних продуктів: м’яса, риби, курки, сиру, сала.
Картопля, запечена у фользі в духовці
Для приготування зупиніть свій вибір на картоплі, бульби якого міцні та рівні.
Інгредієнти:
- картопля – 7 шт.;
- петрушка – 20 г;
- масло вершкове – 3 ст. ложки;
- кріп – 20 г;
- сир гострий – 160 р.
Приготування:
- Ретельно промити бульби. Можна потерти їх щіткою. Головне видалити весь бруд, адже готувати доведеться зі шкіркою.
- Загорнути кожну картошину фольгою.
- Розмістити на деко.
- Помістити в духову шафу, який прогрітий (200 гр.).
- Запікати півгодини.
- Натерти сир. Використовуйте тертку.
- Нашаткувати зелень.
- Злегка відвернути фольгу з бульб.
- Зробити хрестоподібний надріз глибше в кожній картоплі.
- Помістити шматочок масла.
- Присипати сиром.
- Відправити в духову шафу. Витримати три хвилини. Сир повинен повністю розплавитися.
- Дістати. Присипати зеленню.
З начинкою з сала і сиру
Хочете справити враження перед гостями і приготувати ефектне блюдо? Тоді картопля у фользі з салом зроблена у вигляді гармошки – це те що вам потрібно. Для запікання картопля знадобиться рівна, правильної форми у вигляді овалу, середня за розміром.
Інгредієнти:
- сметана – 4 ст. ложки;
- картопля – 5 шт.;
- петрушка – 3 гілки;
- сало солоне – 120 г;
- часник – 2 зубки;
- сир – 120 г твердого.
Приготування:
- Промити. Очищати не потрібно.
- Надрізати упоперек. До кінця не розрізати. Відстань між розрізами витримуйте чотири міліметри.
- Сало з сиром нарізати тонкими скибочками. Вставити в надрізи.
- Розстелити фольгу на деку.
- Помістити гармошки.
- Загорнути у фольгу.
- Помістити в духовку (200 гр.).
- Запікати годину.
- Готовність перевіряти зубочисткою.
- Дістати.
- Розгорнути фольгу.
- Полити сметаною.
- Натерти сир. Присипати бульби.
- Відправити у піч на три хвилини.
- Дістати.
- Облити сметаною.
- Присипати нашаткованої зеленню і перетертим часником.
Курка з картоплею в фользі
Рум’яне, ароматне блюдо, легка в приготуванні. Виходить ситним і апетитним.
Інгредієнти:
- перець;
- майонез – 250 мл;
- олія соняшникова – 2 ст. ложки;
- окорочок курячий – 2 шт.;
- сіль;
- картопля – 950 г;
- часник – 4 зубки.
Приготування:
- Присолити стегенця.
- Обсипати перцем.
- Промазати майонезом. Перемішати. Відставити промаринуватися.
- Очистити бульби.
- Нарізати. Вийдуть кружечки.
- Всипати сіль.
- Поперчити.
- Влити олію соняшникову.
- Перемішати.
- Нарізати зубки.
- В стегенець зробити надрізи.
- Помістити шматочки часничку.
- Деко вистелити фольгою.
- Розмістити картоплю.
- Викласти курку.
- Загорнути фольгу.
- Відправити в гарячу духову шафу (190 гр.).
- Тепер у багатьох виникне питання: скільки запікати картоплю, щоб вона була соковитою і рум’яної. Для початку потомити її півгодини у фользі. Продукти добре протушатся і просочаться виділяється соком.
- Потім розгорнути фольгу.
- Готувати чверть години. За цей час страва покриється красивою скоринкою.
Зі скумбрією
Страва, запечене у фользі, має неймовірний аромат і виходить особливо смачною. З картоплею готувати дуже смачно рибу. Скумбрія у фользі з картоплею виходить ніжною, ароматною, з красивою скоринкою рум’яного кольору.
Інгредієнти:
- перець;
- скумбрія – 3 шт.;
- сіль;
- трави сушені ароматні – 1 ч. ложка;
- картопля – 11 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 2 головки;
- лимон – 0,3 шт.;
- спеції для риби – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Промити рибу. Просушити. Можна скористатися паперовим рушником.
- Зрізати голову, плавники, хвіст.
- Очистити черево. Плівок чорних не повинно залишитися, вони надають гіркоту готовому блюду.
- Взяти ножик. Зробити надрізи на поверхні скумбрії. Глибокі робити не треба.
- Полити рибу віджатим соком з лимона.
- Присолити.
- Обсипати спеціями і травами.
- Розтерти.
- Промаринувати чверть години.
- Цибулю потрібно у вигляді півкілець.
- Морквина потрібна четвертинками.
- Картоплю порізати. Потрібні гуртки. По товщині товстими робити не треба.
- Розгорнути на деку фольгу.
- Помістити картоплю. Присипати цибулею і морквою.
- Посолити.
- Присипати перцем. Злегка перемішати.
- Розмістити скумбрію.
- Загорнути. Стик фольги добре якщо буде зверху. Потім легше буде розкривати.
- Духову шафу до цього часу розігрітий (190 гр.).
- Поставити деко.
- Запікати півгодини.
- Розгорнути. Готувати ще стільки ж часу.
Свинина, запечена з картоплею в фользі
Хочете приготувати повноцінне блюдо, яке буде ситним і потребує трохи часу на підготовку продуктів? Тоді приготуйте за запропонованим рецептом свинину з картоплею, і ваші рідні залишаться задоволені.
Інгредієнти:
- картопля – 950 г;
- сіль;
- свинина – 450 г шиї;
- мелена паприка;
- цибуля – 35 г зеленого;
- чорний мелений перець;
- масло – 110 мл соняшникової.
Приготування:
- Подрібнити бульби картоплі. Повинні вийти брусочки, які мають середню товщину.
- Взяти паперові рушники. Просушити.
- Нарізати на кубики шию.
- Змішати з картоплею.
- Присипати спеціями і сіллю. Розмішати.
- Фольгу розкачати на деку.
- Помістити картоплю з шиєю.
- Порубати цибулю.
- Обсипати заготовку.
- Полити маслом. Перемішати.
- Загорнути фольгу.
- Відправити в духову шафу.
- Режим 200 гр.
- Запікати півтори години.
З яловичиною
Завдяки приготуванню в закритому вигляді, продукти просочуються власним соком. Підходить для дієтичного харчування.
Інгредієнти:
- сіль;
- яловичина – 370 г м’якоті;
- олія оливкова;
- цибуля – 0,5 цибулинки;
- перець чорний перемелений;
- картопля – 500 р.
Приготування:
- На м’ясі можуть залишитися дрібні осколки кісток, тому слід добре його промити.
- Промокнути рушником.
- Зрізати прожилки і плівки.
- Скориставшись кулінарним відбити молоточком шматки. Товщина повинна вийти не більше сантиметра.
- Порізати. Необхідні порційні шматки.
- Порубати цибулю. Повинні вийти півкільця.
- Нарізати картоплю. Знадобляться кубики.
- Розкачати фольгу. Розмістити на листі.
- Промазати маслом оливковою.
- Розмістити яловичину.
- Вкрити цибулею.
- Підсолити.
- Приправити перцем.
- Викласти картоплю.
- Підсолити.
- Загорнути фольгою.
- Всі краї ретельно защипнути. У процесі приготування пар не повинен виходити.
- Духова шафа необхідний гарячий (190 гр.).
- Помістити в піч деко.
- Готувати годину.
Картопля в мундирі у фользі
Іноді виникає бажання поласувати зовсім простою їжею, наприклад, картоплею,запеченою як в дитинстві в мундирі.
Інгредієнти:
- картопля – 11 бульб;
- розмарин – 11 гілочок;
- олія соняшникова.
Приготування:
- Взяти жорстку щітку. Промити бульби.
- Полити маслом. Розмішати.
- Загорнути кожен бульба у фольгу, розклавши на картоплю гілку розмарину.
- Помістити на решітку.
- Відправити в духовку.
- Запікати годину.
- Режим 190 гр.
По-селянськи
Виходить м’якою, смачною, ароматною. Ви полюбите цю картоплю з першого шматочка.
Інгредієнти:
- сіль – 2 ч. ложки;
- картопля – 11 шт.;
- паприка – 3 ст. ложки меленої (солодкої);
- олія оливкова – 3 ст. ложки;
- перець чорний перемелений – 0,3 ч. ложки;
- часник – 5 зубків;
- сушений орегано – 1 ст. ложка.
Приготування:
- Взяти щітку. Промити бульби.
- Нарізати. Знадобляться часточками. Попередньо картоплю не очищати.
- Влити олію. Підсолити.
- Присипати приправами.
- Подрібнити часник. Скористайтеся дрібної теркою.
- Надіслати до картоплі.
- Змішати.
- Розстелити фольгу.
- Помістити картоплю. Викладати кожен шматочок окремо шкіркою вниз.
- Зверху вкрити шаром фольги.
- Запікати в духовій печі півгодини.
- Режим 200 гр.