Картопля в фользі в духовці – 8 рецептів запікання

З начинкою з сала і сиру

Хочете справити враження перед гостями і приготувати ефектне блюдо? Тоді картопля у фользі з салом зроблена у вигляді гармошки – це те що вам потрібно. Для запікання картопля знадобиться рівна, правильної форми у вигляді овалу, середня за розміром.

Інгредієнти:

  • сметана – 4 ст. ложки;
  • картопля – 5 шт.;
  • петрушка – 3 гілки;
  • сало солоне – 120 г;
  • часник – 2 зубки;
  • сир – 120 г твердого.

Приготування:

  • Промити. Очищати не потрібно.
  • Надрізати упоперек. До кінця не розрізати. Відстань між розрізами витримуйте чотири міліметри.
  • Сало з сиром нарізати тонкими скибочками. Вставити в надрізи.
  • Розстелити фольгу на деку.
  • Помістити гармошки.
  • Загорнути у фольгу.
  • Помістити в духовку (200 гр.).
  • Запікати годину.
  • Готовність перевіряти зубочисткою.
  • Дістати.
  • Розгорнути фольгу.
  • Полити сметаною.
  • Натерти сир. Присипати бульби.
  • Відправити у піч на три хвилини.
  • Дістати.
  • Облити сметаною.
  • Присипати нашаткованої зеленню і перетертим часником.
Дивіться також:  Суфле з курки – 7 рецептів для дітей
Прокрутка до верху