З начинкою з сала і сиру
Хочете справити враження перед гостями і приготувати ефектне блюдо? Тоді картопля у фользі з салом зроблена у вигляді гармошки – це те що вам потрібно. Для запікання картопля знадобиться рівна, правильної форми у вигляді овалу, середня за розміром.
Інгредієнти:
- сметана – 4 ст. ложки;
- картопля – 5 шт.;
- петрушка – 3 гілки;
- сало солоне – 120 г;
- часник – 2 зубки;
- сир – 120 г твердого.
Приготування:
- Промити. Очищати не потрібно.
- Надрізати упоперек. До кінця не розрізати. Відстань між розрізами витримуйте чотири міліметри.
- Сало з сиром нарізати тонкими скибочками. Вставити в надрізи.
- Розстелити фольгу на деку.
- Помістити гармошки.
- Загорнути у фольгу.
- Помістити в духовку (200 гр.).
- Запікати годину.
- Готовність перевіряти зубочисткою.
- Дістати.
- Розгорнути фольгу.
- Полити сметаною.
- Натерти сир. Присипати бульби.
- Відправити у піч на три хвилини.
- Дістати.
- Облити сметаною.
- Присипати нашаткованої зеленню і перетертим часником.