Курка з картоплею в фользі
Рум’яне, ароматне блюдо, легка в приготуванні. Виходить ситним і апетитним.
Інгредієнти:
- перець;
- майонез – 250 мл;
- олія соняшникова – 2 ст. ложки;
- окорочок курячий – 2 шт.;
- сіль;
- картопля – 950 г;
- часник – 4 зубки.
Приготування:
- Присолити стегенця.
- Обсипати перцем.
- Промазати майонезом. Перемішати. Відставити промаринуватися.
- Очистити бульби.
- Нарізати. Вийдуть кружечки.
- Всипати сіль.
- Поперчити.
- Влити олію соняшникову.
- Перемішати.
- Нарізати зубки.
- В стегенець зробити надрізи.
- Помістити шматочки часничку.
- Деко вистелити фольгою.
- Розмістити картоплю.
- Викласти курку.
- Загорнути фольгу.
- Відправити в гарячу духову шафу (190 гр.).
- Тепер у багатьох виникне питання: скільки запікати картоплю, щоб вона була соковитою і рум’яної. Для початку потомити її півгодини у фользі. Продукти добре протушатся і просочаться виділяється соком.
- Потім розгорнути фольгу.
- Готувати чверть години. За цей час страва покриється красивою скоринкою.