Зі скумбрією
Страва, запечене у фользі, має неймовірний аромат і виходить особливо смачною. З картоплею готувати дуже смачно рибу. Скумбрія у фользі з картоплею виходить ніжною, ароматною, з красивою скоринкою рум’яного кольору.
Інгредієнти:
- перець;
- скумбрія – 3 шт.;
- сіль;
- трави сушені ароматні – 1 ч. ложка;
- картопля – 11 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 2 головки;
- лимон – 0,3 шт.;
- спеції для риби – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Промити рибу. Просушити. Можна скористатися паперовим рушником.
- Зрізати голову, плавники, хвіст.
- Очистити черево. Плівок чорних не повинно залишитися, вони надають гіркоту готовому блюду.
- Взяти ножик. Зробити надрізи на поверхні скумбрії. Глибокі робити не треба.
- Полити рибу віджатим соком з лимона.
- Присолити.
- Обсипати спеціями і травами.
- Розтерти.
- Промаринувати чверть години.
- Цибулю потрібно у вигляді півкілець.
- Морквина потрібна четвертинками.
- Картоплю порізати. Потрібні гуртки. По товщині товстими робити не треба.
- Розгорнути на деку фольгу.
- Помістити картоплю. Присипати цибулею і морквою.
- Посолити.
- Присипати перцем. Злегка перемішати.
- Розмістити скумбрію.
- Загорнути. Стик фольги добре якщо буде зверху. Потім легше буде розкривати.
- Духову шафу до цього часу розігрітий (190 гр.).
- Поставити деко.
- Запікати півгодини.
- Розгорнути. Готувати ще стільки ж часу.