Найпростіше і швидке, але неймовірне блюдо – це картопля в мультиварці. Приготуйте його різними способами, як вам подобається – потушкуйте, запечіть або посмажте.
Картопля, запечена по-селянськи в мультиварці
Вам знадобиться:
- дві часникові часточки;
- картопляні бульби – 10 шт.;
- дві пучечки чорного перцю;
- щіпка орегано;
- масло рослинного сорту – 40 мл;
- сіль – 15 р.
Готуємо поетапно картопля по-селянськи:
- Для страви краще всього взяти великі, приблизно однакові за розміром бульби картоплі. Не очищаючи від шкірки, миємо під краном.
- Кожен бульба поділяємо на чотири частини, перекладаємо в глибоку чашу або тазик, насипаємо перець, орегано і сіль.
- Очищені часникові зубчики пропускаємо через часникодавку. Зсипаємо їх у каструлю до картоплі, заливаємо овочі маслом.
- У меню кухонної техніки вибираємо пункт «Випічка». Натискаємо час – 45 хвилин.
- Закриваємо кришку і чекаємо 20 хвилин. Після цього перемішуємо готуються продукти. За весь час готування ми це робимо тільки один раз. Тому в кінці на картопельки утворюється красива золотиста скоринка.
- Подаємо дуже проста, але смачна страва з овочевим салатом або домашніми соліннями.
Готуємо на пару
Необхідні компоненти рецепту:
- вода – 100 мл;
- сіль – 20 г;
- картопляні бульби – 0,5 кг;
- прянощі – 2-3 щіпки.
Алгоритм дій:
- Складаємо картоплини в тазик, поміщаємо під кран і промиваємо. Шкірку не видаляємо!
- Кожен з бульб ріжемо на 4 часточки, насипаємо на них кухонну сіль, додаємо будь-які спеції, наприклад, суміш перців, базилік, коріандр.
- Викладаємо картопляну суміш на пластмасову пароварочную ґрати мультиварки.
- Наливаємо всередину мультиварки воду, а наверх водружаем грати з картоплею.
- Натискаємо на програму «Пар» або «Варка на пару». Встановлюємо часовий режим – 30 хвилин.
- Коли кухонна техніка подасть сигнал, виймаємо м’який соковитий картоплю. Можна насипати на нього свіжу посічену петрушку і додати сметану.
Картопля фрі в мультиварці
Компоненти рецепту:
- дрібна сіль – 20 г;
- картопля – 1 кг;
- олія рафінована – 1 л.
Поетапне приготування:
- Для цього рецепта фрі, з його неповторним смаком потрібні бульби зрілої картоплі. Крім того, продукт повинен бути м’яким, так, щоб не гостро наточенный ніж легко прорізав його навпіл. Намагайтеся підбирати ідеально рівні картоплини, без западин і наростів.
- Вибрані картоплини поміщаємо під кран з водою і відмиваємо від бруду.
- Розрізаємо кожен бульба на пластини товщиною 1 сантиметр.
- Картопляні пластини шаткуємо на бруски. Їх ширина не повинна бути більше 1 сантиметра.
- Підготовлений бульби укладаємо в миску з дуже холодною водою на 10 хвилин.
- Кладемо на стільницю чистий рушник і поміщаємо на нього взяту з води картоплю, Другим рушником сушимо картопляні брусочки.
- У меню мультиварки натискаємо режим «Випічка» і час – 1 година.
- Заливаємо її дно масло і через хвилину, коли рідина трохи нагрівся, додаємо картоплю і готуємо 8 хвилин. Краще всього готувати фрі по порціях, щоб вона не пережарилась.
- Виймаємо гарячу картоплю на папір, видаляємо з нього олію. Чекаємо 10 хвилин, поки продукт охолоне. Мультиварку в цей час не виключаємо, даємо маслу закипіти.
- Повторно опускаємо палички фрі в чашу мультиварки і смажимо протягом 2 хвилин.
- Насипаємо сіль у готове хрустке страва і подаємо з будь-яким соусом на ваш смак.
З грибами
Додаткові продукти, наприклад гриби, додають простий картоплі вишуканості і ніжності. Але і без добавок страву в мультиварці виходить чудовим.
Список інгредієнтів:
- вода – 0,1 л;
- цибулина;
- листя лаврушки – 2 шт.;
- гриби – 0,25 кг;
- молоко – 0,2 л;
- п’ять перцевих горошин;
- картоплини – 3 шт.;
- борошно – 15 г;
- шматочок масла – 30 г;
- сіль за смаком.
Поетапна інструкція:
- Очищені від шкірки бульби порубати на невеликі кубики.
- Покришити на дрібні шматочки гриби і цибулю.
- Додати в каструлю цибулю і шматочок масла. Обсмажити продукт протягом 15 хвилин.
- До ароматного підсмаженої цибулі скинути картопляні кубики і гриби, налити воду.
- Окремо з’єднати борошно і молоко, влити суміш до підготовлюваних інгредієнтів.
- Залишилося покласти туди ж лаврове листя, насипати сіль, перцеві горошини. Готуємо страву у програмі «Гасіння» протягом 45 хвилин.
Рецепт з куркою
Що потрібно взяти:
- одна морквина;
- один аркуш лаврушки;
- упаковка курячого філе;
- щіпка солі;
- дві цибулини;
- томатний соус – 15 р;
- сім картоплин;
- щіпка чорного перцю.
Алгоритм дій:
- Промиту птицю розрізаємо на шматки, перекладаємо на дно чаші мультиварки, вливаємо 40 мл олії і починаємо готувати в програмі «Смаження».
- Очищену моркву шаткуємо на тонкі смужки і відправляємо до курки.
- Дрібно кришимо очищені і помиті цибулини.
- Підготовлені картопляні бульби ріжемо невеликими кубиками і засипаємо в мультиварку, слідом додаємо шматочки цибулі.
- Смажимо вміст чаші, кілька раз перемішавши, і вливаємо воду.
- Вкачаем режим «Гасіння» або «Варка», наливаємо томатний соус, додаємо необхідні прянощі і сіль.
- Коли страва закипить, можна відправити до нього для аромату подрібнений часник.
- Тушкуємо ще пів години. Переконайтеся, що й м’ясо і картоплю досягли м’якості і вимикайте кухонний прилад.
Картопля з фаршем в мультиварці
Що потрібно взяти:
- одну цибулину;
- картоплю – 11 бульб;
- сіль за смаком;
- фарш м’ясний – 0,3 кг;
- молоко – 0,2 л;
- мелений чорний перець – 2 щіпки.
Як готується картопляна запіканка:
- Обробляємо мультиварочную чашу рафінованою олією.
- Очищені бульби картоплі порізати на тонкі пластинки і пересипати половину всієї кількості в каструлю, додати поварену сіль.
- На шар картоплі викладаємо м’ясний фарш. Найкраще взяти фарш із суміші свинини і яловичини. Рівномірно розподіляємо його по картоплі і посипаємо перцем з сіллю.
- Зверху висипаємо дрібно нашатковану цибулю.
- Довершує блюдо друга половина картопляних скибочок, додаємо дрібку солі.
- Заливаємо страва молоком і готуємо, вибравши програму «Випічка» протягом 50 хвилин. Картопля, запечена в мультиварці готовий.
Смажене страву на швидку руку
Склад рецепта:
- шматок масла – 45 г;
- олія рафінована – 180 г;
- картопляні бульби — кг;
- сіль – 20 г;
- цибулини – 0,1 кг;
- три пучечки чорного перцю.
Готуємо поетапно:
- Нарізаємо промиті картоплини на не дуже тонкі скибки.
- В мультиварку послідовно додаємо рафінована олія, висипаємо весь картоплю, перець і сіль.
- На панелі кухонного приладу встановлюємо час – 20 хвилин і програму – «Випічка».
- Як тільки час вийде, перевертаємо картоплю на іншу сторону, висипаємо цибулю, нашатковану у вигляді півкілець.
- Смажимо картоплю ще 20 хвилин. В кінці кидаємо шматочок олії, перемішуємо і насолоджуємося соковитою смаженою картоплею з цибулею.
Тушкована картопля зі сметаною
Вам знадобиться:
- сіль – 15 г;
- бульби картоплі – 0,5 кг;
- мелений мускатний горіх – 4 г;
- сметана – 0,25 кг;
- подрібнений чорний перець – 6 м;
- вода – 160 мл;
- масло вершкового виду – 10 р.
Готуємо покроково:
- Споліскуємо картоплю під краном, видаляємо шкірку і шаткуємо середніми шматочками.
- Зсипаємо шматочки в суху чашу мультиварки.
- Зверху насипаємо перець, мускатний горіх і перець. Руками перемішуємо інгредієнти між собою.
- Окремо змішуємо сметану і чисту воду. Отриману підливу додаємо до картофелинам.
- Кидаємо маленький шматочок масла і готуємо протягом 50 хвилин, вибравши програму «Гасіння».
- Подаємо до столу просту, але смачну страву, прикрасивши гілочками свіжої зелені.