Картопля в мультиварці – 8 рецептів

Найпростіше і швидке, але неймовірне блюдо – це картопля в мультиварці. Приготуйте його різними способами, як вам подобається – потушкуйте, запечіть або посмажте.

Картопля, запечена по-селянськи в мультиварці

Вам знадобиться:

  • дві часникові часточки;
  • картопляні бульби – 10 шт.;
  • дві пучечки чорного перцю;
  • щіпка орегано;
  • масло рослинного сорту – 40 мл;
  • сіль – 15 р.

Готуємо поетапно картопля по-селянськи:

  • Для страви краще всього взяти великі, приблизно однакові за розміром бульби картоплі. Не очищаючи від шкірки, миємо під краном.
  • Кожен бульба поділяємо на чотири частини, перекладаємо в глибоку чашу або тазик, насипаємо перець, орегано і сіль.
  • Очищені часникові зубчики пропускаємо через часникодавку. Зсипаємо їх у каструлю до картоплі, заливаємо овочі маслом.
  • У меню кухонної техніки вибираємо пункт «Випічка». Натискаємо час – 45 хвилин.
  • Закриваємо кришку і чекаємо 20 хвилин. Після цього перемішуємо готуються продукти. За весь час готування ми це робимо тільки один раз. Тому в кінці на картопельки утворюється красива золотиста скоринка.
  • Подаємо дуже проста, але смачна страва з овочевим салатом або домашніми соліннями.

Готуємо на пару

Необхідні компоненти рецепту:

  • вода – 100 мл;
  • сіль – 20 г;
  • картопляні бульби – 0,5 кг;
  • прянощі – 2-3 щіпки.

Алгоритм дій:

  • Складаємо картоплини в тазик, поміщаємо під кран і промиваємо. Шкірку не видаляємо!
  • Кожен з бульб ріжемо на 4 часточки, насипаємо на них кухонну сіль, додаємо будь-які спеції, наприклад, суміш перців, базилік, коріандр.
  • Викладаємо картопляну суміш на пластмасову пароварочную ґрати мультиварки.
  • Наливаємо всередину мультиварки воду, а наверх водружаем грати з картоплею.
  • Натискаємо на програму «Пар» або «Варка на пару». Встановлюємо часовий режим – 30 хвилин.
  • Коли кухонна техніка подасть сигнал, виймаємо м’який соковитий картоплю. Можна насипати на нього свіжу посічену петрушку і додати сметану.
Дивіться також:  Канапе на шпажках – 9 рецептів приготування на святковий стіл

Картопля фрі в мультиварці

Компоненти рецепту:

  • дрібна сіль – 20 г;
  • картопля – 1 кг;
  • олія рафінована – 1 л.

Поетапне приготування:

  • Для цього рецепта фрі, з його неповторним смаком потрібні бульби зрілої картоплі. Крім того, продукт повинен бути м’яким, так, щоб не гостро наточенный ніж легко прорізав його навпіл. Намагайтеся підбирати ідеально рівні картоплини, без западин і наростів.
  • Вибрані картоплини поміщаємо під кран з водою і відмиваємо від бруду.
  • Розрізаємо кожен бульба на пластини товщиною 1 сантиметр.
  • Картопляні пластини шаткуємо на бруски. Їх ширина не повинна бути більше 1 сантиметра.
  • Підготовлений бульби укладаємо в миску з дуже холодною водою на 10 хвилин.
  • Кладемо на стільницю чистий рушник і поміщаємо на нього взяту з води картоплю, Другим рушником сушимо картопляні брусочки.
  • У меню мультиварки натискаємо режим «Випічка» і час – 1 година.
  • Заливаємо її дно масло і через хвилину, коли рідина трохи нагрівся, додаємо картоплю і готуємо 8 хвилин. Краще всього готувати фрі по порціях, щоб вона не пережарилась.
  • Виймаємо гарячу картоплю на папір, видаляємо з нього олію. Чекаємо 10 хвилин, поки продукт охолоне. Мультиварку в цей час не виключаємо, даємо маслу закипіти.
  • Повторно опускаємо палички фрі в чашу мультиварки і смажимо протягом 2 хвилин.
  • Насипаємо сіль у готове хрустке страва і подаємо з будь-яким соусом на ваш смак.

З грибами

Додаткові продукти, наприклад гриби, додають простий картоплі вишуканості і ніжності. Але і без добавок страву в мультиварці виходить чудовим.

Список інгредієнтів:

  • вода – 0,1 л;
  • цибулина;
  • листя лаврушки – 2 шт.;
  • гриби – 0,25 кг;
  • молоко – 0,2 л;
  • п’ять перцевих горошин;
  • картоплини – 3 шт.;
  • борошно – 15 г;
  • шматочок масла – 30 г;
  • сіль за смаком.
Дивіться також:  Дієтичний сніданок – 17 смачних, корисних і поживних рецептів

Поетапна інструкція:

  • Очищені від шкірки бульби порубати на невеликі кубики.
  • Покришити на дрібні шматочки гриби і цибулю.
  • Додати в каструлю цибулю і шматочок масла. Обсмажити продукт протягом 15 хвилин.
  • До ароматного підсмаженої цибулі скинути картопляні кубики і гриби, налити воду.
  • Окремо з’єднати борошно і молоко, влити суміш до підготовлюваних інгредієнтів.
  • Залишилося покласти туди ж лаврове листя, насипати сіль, перцеві горошини. Готуємо страву у програмі «Гасіння» протягом 45 хвилин.

Рецепт з куркою

Що потрібно взяти:

  • одна морквина;
  • один аркуш лаврушки;
  • упаковка курячого філе;
  • щіпка солі;
  • дві цибулини;
  • томатний соус – 15 р;
  • сім картоплин;
  • щіпка чорного перцю.

Алгоритм дій:

  • Промиту птицю розрізаємо на шматки, перекладаємо на дно чаші мультиварки, вливаємо 40 мл олії і починаємо готувати в програмі «Смаження».
  • Очищену моркву шаткуємо на тонкі смужки і відправляємо до курки.
  • Дрібно кришимо очищені і помиті цибулини.
  • Підготовлені картопляні бульби ріжемо невеликими кубиками і засипаємо в мультиварку, слідом додаємо шматочки цибулі.
  • Смажимо вміст чаші, кілька раз перемішавши, і вливаємо воду.
  • Вкачаем режим «Гасіння» або «Варка», наливаємо томатний соус, додаємо необхідні прянощі і сіль.
  • Коли страва закипить, можна відправити до нього для аромату подрібнений часник.
  • Тушкуємо ще пів години. Переконайтеся, що й м’ясо і картоплю досягли м’якості і вимикайте кухонний прилад.

Картопля з фаршем в мультиварці

Що потрібно взяти:

  • одну цибулину;
  • картоплю – 11 бульб;
  • сіль за смаком;
  • фарш м’ясний – 0,3 кг;
  • молоко – 0,2 л;
  • мелений чорний перець – 2 щіпки.

Як готується картопляна запіканка:

  • Обробляємо мультиварочную чашу рафінованою олією.
  • Очищені бульби картоплі порізати на тонкі пластинки і пересипати половину всієї кількості в каструлю, додати поварену сіль.
  • На шар картоплі викладаємо м’ясний фарш. Найкраще взяти фарш із суміші свинини і яловичини. Рівномірно розподіляємо його по картоплі і посипаємо перцем з сіллю.
  • Зверху висипаємо дрібно нашатковану цибулю.
  • Довершує блюдо друга половина картопляних скибочок, додаємо дрібку солі.
  • Заливаємо страва молоком і готуємо, вибравши програму «Випічка» протягом 50 хвилин. Картопля, запечена в мультиварці готовий.
Дивіться також:  Безе (меренга) – 8 рецептів, як приготувати французький десерт в домашніх умовах

Смажене страву на швидку руку

Склад рецепта:

  • шматок масла – 45 г;
  • олія рафінована – 180 г;
  • картопляні бульби — кг;
  • сіль – 20 г;
  • цибулини – 0,1 кг;
  • три пучечки чорного перцю.

Готуємо поетапно:

  • Нарізаємо промиті картоплини на не дуже тонкі скибки.
  • В мультиварку послідовно додаємо рафінована олія, висипаємо весь картоплю, перець і сіль.
  • На панелі кухонного приладу встановлюємо час – 20 хвилин і програму – «Випічка».
  • Як тільки час вийде, перевертаємо картоплю на іншу сторону, висипаємо цибулю, нашатковану у вигляді півкілець.
  • Смажимо картоплю ще 20 хвилин. В кінці кидаємо шматочок олії, перемішуємо і насолоджуємося соковитою смаженою картоплею з цибулею.

Тушкована картопля зі сметаною

Вам знадобиться:

  • сіль – 15 г;
  • бульби картоплі – 0,5 кг;
  • мелений мускатний горіх – 4 г;
  • сметана – 0,25 кг;
  • подрібнений чорний перець – 6 м;
  • вода – 160 мл;
  • масло вершкового виду – 10 р.

Готуємо покроково:

  • Споліскуємо картоплю під краном, видаляємо шкірку і шаткуємо середніми шматочками.
  • Зсипаємо шматочки в суху чашу мультиварки.
  • Зверху насипаємо перець, мускатний горіх і перець. Руками перемішуємо інгредієнти між собою.
  • Окремо змішуємо сметану і чисту воду. Отриману підливу додаємо до картофелинам.
  • Кидаємо маленький шматочок масла і готуємо протягом 50 хвилин, вибравши програму «Гасіння».
  • Подаємо до столу просту, але смачну страву, прикрасивши гілочками свіжої зелені.