Картопля в мундирі – 7 простих рецептів приготування в духовці, мікрохвильовій печі або мультиварці

Картопля в мундирі – смачне і корисне блюдо, яке можна подавати як гарнір або як один з інгредієнтів для різних овочевих салатів, наприклад, олів’є або вінегрету. Класичний варіант приготування коренеплодів – відварювання у воді разом з шкіркою. Однак не менш смачним буде запечений нечищений картопля з використанням солі і спецій, а також приготування коренеплодів в кухонних електроприладах.

Нижче представлені рецепти приготування картоплі в мундирі різними способами.

Картопля в мундирі, запечена в духовці

Для приготування страви знадобляться невеликі бульби однакового розміру, сіль, перець і рослинне масло.

Деко застелити пергаментом або папером для запікання, зверху викласти картоплю на відстані один від одного. Змастити коренеплоди маслом, посипати сумішшю солі і перцю. Випікати при температурі 180 – 200 градусів не більше 50 хвилин.

Як правильно варити в каструлі на плиті

Такий варену картоплю можна вживати не тільки як самостійний гарнір з вершковим маслом і зеленню, але і використовувати в якості добавки в інші страви.

Незважаючи на уявну простоту, при приготуванні такої страви слід пам’ятати про невеликі хитрощі:

  • коренеплоди повинні бути невеликими і приблизно однакового розміру, тоді вони проварятся одночасно. Часта проблема у господинь – одні овочі вже зварилися, а інші ще сируваті відбувається саме через неоднакового розміру коренеплодів;
  • на картоплі не повинно бути слідів гнилі або цвілі, очі слід зчистити;
  • краще всього для варіння підійдуть напівтверді сорту, разварной картопля швидко лопне і розвариться.

Для приготування страви знадобиться картопля й сіль. У каструлю слід покласти попередньо помиті овочі. Залити водою так, щоб вона покривала овочі максимум на 2 див. Дати воді закипіти, посолити, зменшити вогонь і варити під кришкою до готовності, яку перевіряють за допомогою тонкого гострого ножа або шпажки, овоч має легко проколюватися. Скільки варити картоплю в мундирі залежить від кількості та розміру коренеплодів.

Дивіться також:  Тушкована картопля з куркою в мультиварці – 6 рецептів

Після цього воду зливають, картоплю дають охолонути або подають до столу гарячим.

Спосіб приготування в мультиварці

Один з найпростіших способів, якими можуть скористатися навіть діти. Для цього потрібно покласти попередньо вимиті коренеплоди в чашу мультиварки і залити водою таким чином, щоб вона їх лише злегка покривала. Після цього можна скористатися режимами «Варка на пару» або «Гасіння». Кришку електроприладу можна періодично відкривати, щоб стежити за процесом готування. Після того, як пролунає звуковий сигнал, воду зливають, а картоплю подають до столу.

Картопля в мундирі в мікрохвильовці

Для його приготування знадобляться дрібні коренеплоди, рослинна олія, сіль, перець. Картоплю попередньо ретельно миють і витирають насухо. Потім викладають на тарілку з бортиками, яка призначена для СВЧ. Збризкують рослинним маслом, солять і перчать, наколюють виделкою або зубочисткою. Це запобіжить овоч від «підривання». Ставлять в мікрохвильовку, попередньо закривши спеціальною захисною кришкою. Картопля в мундирі в мікрохвильовці готується на потужності 750 від 7 до 11 хвилин, залежно від розміру і кількості овочів. Дані параметри доведеться підбирати і коректувати самостійно для отримання оптимального результату.

Запікаємо у фользі

Такий картопля є не тільки корисним, але і дуже смачним. Для його приготування знадобиться фольга і коренеплоди. Картоплю ретельно миють, потім витирають насухо, загортають у фольгу і випікати близько години при температурі 180 градусів. Після цього запечена в духовці картопля обережно витягують, розвертають фольгу і кладуть зверху шматочок вершкового масла з пряними травами.

Крошка-картопля в духовці

Спочатку блюдо відносилося до асортименту ресторанів швидкого харчування, але потім полюбилося багатьом людям. Господині почали активно готувати його в домашніх умовах, незважаючи на високу калорійність страви.

Для його приготування знадобляться коренеплоди за кількістю їдців, сир, шинка, майонез, сіль, перець, зелень.

Дивіться також:  Печенковий торт - 10 найсмачніших рецептів

Овочі промити, підсушити, загорнути у фольгу і випікати до готовності. Шинку дрібно нарізати, сир натерти, все разом змішати з майонезом, сіллю і перцем. Коли картопля буде готова, розкрити фольгу і зробити на кожному овоче хрестоподібний розріз. У нього викладе заздалегідь приготовану ветчинно-сирну суміш, прикрасити зеленню. Подавати до столу в гарячому вигляді.

Принадність цієї страви полягає в тому, що в якості начинки можна використовувати будь-які продукти, як м’ясо, так і овочі, комбінуючи і доповнюючи їх спеціями.

Молодий картопля, запечена з прянощами

Ця страва завжди виходить смачним і не набридає, так як з овочами можна використовувати різноманітні приправи.

Для приготування знадобляться коренеплоди, будь-які спеції за смаком, сіль, борошно, рослинна олія. Нерідко господині використовують суху солодку паприку, базилік, орегано, сухий часник і чорний перець.

Овочі миють за допомогою щітки або спеціального засобу для продуктів харчування, обсушують паперовими рушниками, потім складають у глибоку миску. Додають масло і спеції, ретельно перемішують. За бажанням можна внести трохи рідкого меду, він дасть апетитну золотисту скориночку. Після цього солять і вносять кілька столових ложок борошна, перемішуючи коренеплоди і рівномірно розподіляючи по ним всі інші інгредієнти.

Отриману суміш викладають на деко, застелене пергаментом, і випікають при температурі 180 – 200 градусів до утворення рум’яної скоринки. Після цього овочі витягують і подають до столу, не чекаючи їх охолодження.

Лише з картоплі в мундирі можна приготувати безліч смачних і корисних страв. Головне – вибрати якісні коренеплоди і строго стежити за часом приготування.

Апетитне і ситне блюдо неодмінно порадує сім’ю або гостей.

Прокрутка до верху