Молодий картопля, запечена з прянощами
Ця страва завжди виходить смачним і не набридає, так як з овочами можна використовувати різноманітні приправи.
Для приготування знадобляться коренеплоди, будь-які спеції за смаком, сіль, борошно, рослинна олія. Нерідко господині використовують суху солодку паприку, базилік, орегано, сухий часник і чорний перець.
Овочі миють за допомогою щітки або спеціального засобу для продуктів харчування, обсушують паперовими рушниками, потім складають у глибоку миску. Додають масло і спеції, ретельно перемішують. За бажанням можна внести трохи рідкого меду, він дасть апетитну золотисту скориночку. Після цього солять і вносять кілька столових ложок борошна, перемішуючи коренеплоди і рівномірно розподіляючи по ним всі інші інгредієнти.
Отриману суміш викладають на деко, застелене пергаментом, і випікають при температурі 180 – 200 градусів до утворення рум’яної скоринки. Після цього овочі витягують і подають до столу, не чекаючи їх охолодження.
Лише з картоплі в мундирі можна приготувати безліч смачних і корисних страв. Головне – вибрати якісні коренеплоди і строго стежити за часом приготування.
Апетитне і ситне блюдо неодмінно порадує сім’ю або гостей.