Картопля в мундирі запечена в духовці, рецепт з фото

У процесі варіння у відварному, очищеному картоплі зникають деякі корисні речовини. Зовсім інша справа картоплю в мундирі запечений в духовці, рецепт досить простий, однак зберігає всі корисні властивості продукту. Вітаміни та інші корисні речовини зберігаються в картоплі і її шкірці.
Існує безліч способів приготування картоплі в мундирі. Його можна готувати цілим або розрізати на шматочки. Також можна скористатися більш оригінальним способом. З картоплі роблять щось на зразок віяла, шляхом тонких надрізів овоча. Для страви знадобляться спеції, масло і сир. Такий картопля підійде навіть для святкового столу, оскільки виглядає дуже апетитно і красиво.


Скільки запікати картоплю в мундирі в духовці? Це питання також не має вас хвилювати, оскільки для приготування цієї страви потрібно зовсім небагато часу. І навіть під час запікання картоплі ви не повинні знаходитися поряд з духовкою, а вільний час можете провести з користю для себе.

Картопля, запечена в духовці цілком в мундирі

Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 4.

Склад продуктів для картоплі, запеченої в духовці цілком:

  • 1 кг картоплі.
  • 2 ст. л. олії соняшника.
  • 4 зубк. часнику.
  • Сіль.

Приготування картоплі, запеченої в духовці цілком в мундирі

Картопля ретельно промивається водою. За допомогою ножа надрізаємо картоплю в декількох місцях. В прорізі вставляється часник, також потрібно посипати невеликою кількістю солі. Масло соняшнику змішується з сіллю і акуратно наливається в руку. Картопля змащується маслом повністю. Картоплю викласти на деко і відправляється в гарячу духовку на 30 хвилин.

Запечена картопля в духовці в мундирі часточками

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад продуктів для запеченого картоплі в духовці в мундирі часточками:

  • 1 кг великої картоплі.
  • 4 ст. л. олії соняшника.
  • 1 ст. л. сушеного базиліка.
  • 200 мл сметани 20%.
  • 3 зубк. часнику.
  • 1 пучок петрушки.
  • Чорний перець.
  • Сіль.
Дивіться також:  Як приготувати м’ясо в мікрохвильовці

Приготування картоплі в духовці в мундирі часточками

Картоплини ретельно промиваються і розрізають уздовж на кілька частин. В окремій ємності підготовлені часточки змішуються з сіллю, базиліком, рослинною олією, чорним перцем.
Після цього картоплю викласти на деко і поставити в духовку. Щоб картопля добре пропікся, духовку виставляємо на 200 градусів. Про готовність картоплі вам повідомить рум’яна, хрустка скориночка. Також необхідно перевірити, щоб часточки стали м’якими.
Під час запікання картоплі можна зайнятися приготуванням соусу. Для цього часник очищається і видавлюється за допомогою землянки Сир дрібно натирається за допомогою терки. Петрушка промивається, обсушивается і подрібнюється. Для завершення готування сметана змішується з сиром, часником і петрушкою.
Гарячий картопля можна полити соусом і подати порційно. Або поставити соус окремо в соуснику.

Картопля в мундирі фарширована запечена в духовці

Час приготування – 2 ч.
Кількість порцій – 4.

Склад продуктів для картоплі в мундирі фаршированої запеченої в духовці:

  • Картопля – 8 шт.
  • Бекон – 200 р.
  • Сир – 100 р.
  • Курячі жовтки – 2 шт.
  • Масло коров’яче – 100 р.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Зелень петрушки.
  • Масло соняшнику.

Приготування картоплі в мундирі фаршированої запеченої в духовці

Картопля добре промивається під прохолодною водичкою і чиститься за допомогою щітки. Бульби необхідно обсушити за допомогою рушника. Масло соняшнику, сіль і часник змішуються в окремій ємності. Кожен овоч натирається отриманою сумішшю. Після цього картоплю відправляється в гарячу духовку приблизно на 60-90 хвилин. Картоплю необхідно вийняти з духовки і трохи остудити. Потім овоч розрізається на кілька половинок, з яких видаляється серцевина. Стінка повинна бути не більше половини сантиметра. Посипаємо сіллю.
М’якоть картоплі розминається виделкою, змішується з маслом, попередньо розтопленим і збитими жовтками, солиться і поливається соком лимона. Також можна посипати перцем або спеціями.
Бекон нарізати на дрібні шматочки і обсмажується на сковорідці. Обсмажений бекон змішується з масою з картоплі.
Картопля начиняється приготовленої масою, викласти на деко і посипається сиром, попередньо натертим. Страву необхідно запікати поки не утвориться рум’яна кірочка. Прикрасити картоплю можна дрібно нарубаної петрушкою.

Дивіться також:  Свинина, запечена у фользі – Рецепт з фото