Якщо задумалися про приготуванні швидкого і неймовірно смачного страви, то пропонуємо приготувати картоплю з беконом. Завдяки сальним шматочках, картопля ідеально просочиться і стане дуже соковитим.
Картопля, запечена з беконом в духовці
Самий корисний варіант — картопля з беконом в духовці. На підготовку продуктів доведеться затратити мінімум часу, а в результаті отримаєте дивовижно ароматна страва.
Інгредієнти:
- бекон – 4 смужки;
- вершкове масло – 30 г;
- сіль – 1 ст. ложка;
- цибуля – 1 шт.;
- вода 130 мл;
- картопля – 1100 м;
- чорний перець – 0,5 ч. ложки;
- петрушка – 45 г;
- приправи – 0,5 ст. ложки.
Приготування:
- Нарізати бекон. Покласти у сковорідку. Засмажити. Повинні вийти в результаті хрусткі шматочки.
- Нашаткувати цибулю. Помістити до бекону. Прожарити.
- Нарізати картоплю. За формою смачніше всього кружечки. Нашаткувати петрушку.
- Насипати приправи в картоплю. Підсолити і посипати петрушкою. Перемішати. Викласти на деко.
- Розкласти засмажку по всій поверхні. Нарізати вершкове масло і розкидати по засмажки. Залити водою. Накрити форму фольгою. Помістити в гарячу духову піч. Витримати годину.
Швидкий рецепт на сковороді
Якщо хочете швидко і смачно перекусити, то рекомендуємо приготувати смажену картоплю.
Інгредієнти:
- бекон – 310 г;
- часник – 1 зубчик;
- картопля – 5 шт.;
- сіль;
- зелень – 20 г;
- розмарин – 1 гілочка;
- чорний перець – 4 горошини;
- кмин – щіпка.
Приготування:
- Нарізати бекон. Необхідні маленькі смужки. Покласти у сковорідку. Викласти розмарин. Розчавити часникову часточку. Покласти у сковорідку. Прожарити.
- Дістати розмарин і часник. Викинути. Перемістити на тарілку бекон.
- Картоплю нарізати. Відправити на сковорідку. Засмажити. Підсолити. Посипати перцем і кмином. Додати бекон і посічену зелень. Перемішати. Потомити дві хвилини.
З додаванням сиру
У даному рецепті картопля готується у власному соку, тому сухий точно не буде. Страва з беконом і сиром виходить особливо ароматним і насиченим.
Інгредієнти:
- сіль;
- бекон – 120 г;
- чорний перець;
- картопля – 1500 г;
- прованські трави;
- чеддер – 230 г;
- зелену цибулю.
Приготування:
- Прогріти духовку. Температурний режим знадобиться 200 градусів. Нарізати бекон. Розмістити на фользі. Відправити в духову піч. Запікати поки не з’явиться золотистого забарвлення скоринка.
- Підготувати глибокий лист. Застелити фольгою. Розмістити запечений бекон. Нарізати картоплю. Викласти на бекон. Сир натерти. Присипати заготівлю половиною від загального обсягу сирної стружки. Підсолити і присипати спеціями. Укрити фольгою.
- Режим переключити на 130 градусів. Помістити заготовку. Витримати дві години. Зняти верхній шар фольги. Присипати залишилася сирної стружкою. Запікати півгодини.
- Нашаткувати цибулю. Присипати готову страву.
Картопля з беконом в мультиварці
Порадуйте свою сім’ю смачним блюдом, яке легко приготувати в мультиварці.
Інгредієнти:
- картопля – 750 г;
- спеції;
- варено-копчений бекон – 230 г;
- сіль;
- вода – 170 мл
Приготування:
- Порізати картоплю. Нарізати бекон. Помістити в чашу.
- Влити воду. Підсолити. Посипати спеціями. Розмішати.
- Включити «гасіння». Таймер – годину.
Трояндочки з картоплі і бекону
Оригінальне за видом блюдо приведе в захват гостей. Гарний вид закуски зачарує всіх з першої секунди.
Інгредієнти:
- панірувальні сухарі – 1 склянка;
- картопля – 3 шт.;
- сіль;
- бекон – 5 шт.;
- рослинне масло – 1 ст. ложка;
- сир – 1 ст. ложка.
Приготування:
- Нарізати картопляні бульби. Кружечки знадобляться дуже тонкі.
- Кожну смужку бекону розрізати на три частини.
- Щоб заготовка зберегла форму троянди і не розпалася, використовуйте форму для кексів. Скрутити шматочок бекону. Потім по черзі обертати його картопляними кружечками формуючи бутон періодично вставляючи між пелюстками шматочки бекону.
- Кожну заготовку присипати сирної стружкою і панірувальними сухарями. Помістити у форму для кексів.
- Відправити в духову піч (190 градусів). Готувати близько 40 хвилин.
Готуємо у фользі
Якщо ви належите до любителів соковитою, просоченої закуски, то запечена картопля з беконом загорнута у фольгу стане вашим улюбленим блюдом.
Інгредієнти:
- бекон – 70 г;
- часник – 2 зубки;
- картопля – 5 шт.;
- сіль – 2 ч. ложки;
- сухий кріп – 1 ст. ложка;
- вершкове масло – 2 ст. ложки;
- адигейський сир – 55 г;
- білий перець – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Відрізати край картопляних бульб таким чином, щоб картопля могла стояти. З боків зробити п’ять надрізів. Присипати сіллю. Поперчити. Натерти часникові зубки і промазати картопляні заготовки.
- Бекон нарізати. Підчепити шматочок ножиком і помістити в картопляний розріз.
- Масло розтопити. Помістити заготовки у фольгу. Облити маслом. Загорнути фольгу.
- Відправити запікатися на годину. Режим духової шафи 180 градусів.
- Натерти сир. Посипати заготовки. Присипати кропом. Повернути в духову піч. Потримати до зарум’янювання сиру.
Картопля-гармошка з беконом
Ситне і ароматна страва з ефектним видом готується дуже просто і швидко. Пропонуємо кращий варіант приготування.
Інгредієнти:
- зелень;
- картопля – 9 шт.;
- приправи;
- бекон – 340 г;
- сіль;
- сир – 75 р.
Приготування:
- Очищені і промиті картопляні бульби просушити. Надрізати всю поверхню картоплини. Відстань між розрізами – півсантиметра. Повністю не розрізати.
- Нарізати бекон. У кожен картопляний розріз помістити шматочок бекону. Підсолити. Посипати приправами.
- Кожну заготовку окремо помістити в фольгу і загорнути.
- Помістити у форму. Відправити в духову піч. Температура до цього моменту повинна бути 200 градусів. Потримати близько години. Готове блюдо можна перевірити за допомогою зубочистки. Проткніть заготівлю, якщо вона легко входить, значить, картопля готова.
- Розгорнути кожну заготовку. Посипати посіченою зеленню і сирної стружкою. Потримати в духовій печі до зарум’янювання.