Під сирною скоринкою
Французький варіант оформлення картоплі з печерицями і майонезом — це страва-загадка. Кулінарна інтрига прихована під апетитною сирною скоринкою.
Склад інгредієнтів:
- масло пісне;
- цибуля-ріпка — 2 шт.;
- свіжі гриби — 400 г;
- якісний майонез — 300 г;
- сир «Пармезан» — 350 м;
- горіх мускатний;
- картопля — 10 шт.;
- сіль, перець, петрушка.
Для швидкого отримання закінченого страви краще всього підійдуть гливи або печериці. Такі гриби мають розкішним смаком і не потребують попереднього відварювання.
Методика приготування:
- Очищаємо і гриби промиваємо, зрізаємо темні місця. Шаткуємо заготовки рівними пластинами, обсмажуємо в нагрітому маслі. Коли википить остання крапля соку, грибні скибочки покриються симпатичною світло-коричневою скоринкою.
- Звільняємо коренеплодів від шкірки, цибуля — від лушпиння. Бульби оформляємо кружечками, товщиною не більше 3 см, ріпчаста овоч нарізаємо півкільцями.
- Обробляємо жаростійку форму олією, викладаємо шаром половину кількості картоплі, на ньому маємо цибульний складу. Тепер розміщуємо шматочки грибів і інші частини коренеплодів.
- Залишилося створити «смачну» таємницю — заховати компоненти страви під сирним складом. Для цього змішуємо крихту «Пармезану» з шматочком тертого горіха та нарубаної петрушкою. Посипаємо продукти отриманою сумішшю, запікаємо в духовці протягом однієї години при t 180 °C.
Подаємо страву до столу. Збудливий апетит аромат приховати неможливо — рука так і тягнеться до цієї дивовижної ніжної скоринки!