Картопля з куркою та грибами в духовці – страва смачна, ситна, красива і досить популярна у багатьох сім’ях, адже інгредієнти прості та технологія нескладна. Для запікання з картоплею підходять будь-які частини курячої тушки та будь-які гриби. У запропонованій темі ви можете вибрати будь-який варіант страви на свій смак.
Картопля з куркою та грибами в духовці в горщику
Картопля з куркою та грибами в духовці в горщику готується просто і без обсмажування інгредієнтів. Ці продукти нарізаються, пошарово укладаються в один великий або порційні горщики і запікаються в духовці. У цьому рецепті для пікантності смаку до страви додамо корейську моркву та скибочки солоного огірка. Куряче м’ясо замаринуємо на пару хвилин у сметані.
Інгредієнти:
на – 6 порції
- Куряче філе – 1.2 кг
- Печериці свіжі – 350 гр.
- Картопля – 12 шт. (Середніх)
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сметана – 3 ст.л.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 150 гр.
- Огірок солоний – 3 шт.
- Морква по-корейськи – за смаком
- Приправа «Хмелі-Сунелі» – за смаком
- Базилік сушений – за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія – 6 ст.л.
- Вода – 300 мл.
Процес приготування:
Картопля з куркою та грибами в духовці готується швидко та просто. Куряче філе промити холодною водою, нарізати невеликими кубиками та перекласти в окремий посуд. Посипати його сіллю з приправами, додати три столові ложки сметани, перемішати і залишити на 15-20 хвилин|мінути| для маринування.
Підготувати горщики. Картоплю почистити, промити, нарізати також невеликими кубиками і розкласти по горщиках. Потім налити в них по столовій ложці олії та по 50 мл води.
Цибулю очистити, нарізати тонкими чверть кільцями і розкласти поверх картоплі. Потім поверх цибулі розкласти куряче філе у сметані.
Печериці промити, нарізати слайсами і розкласти поверх філе. Солоні огірки нарізати тонкими кружальцями і по кілька штук розкласти поверх печериць.
Поверх огірків розкласти трохи корейської моркви. Твердий сир нарізати тонкими скибочками та покрити їм усі інгредієнти.
Горщики прикрити кришками, переставити в холодну духовку і включити на 190-200°С. Запекти блюдо протягом години. Готовність картоплі перевірити ножем. Приготовлену в духовці в горщику картоплю з куркою та грибами подати до столу у гарячому вигляді. Смачного!
Картопля з куркою, сиром та грибами в духовці
Картопля з куркою, сиром та грибами в духовці буде у вас самодостатньою стравою для будь-якого столу і готується просто. У цьому варіанті печериці обсмажуємо з цибулею, нарізку курячого філе та картоплі пошарово укладаємо у скляне деко. Кожен шар змащуємо невеликою кількістю майонезу та запікаємо у духовці під сирною скоринкою. Для соковитості додаємо свіжі помідори.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Філе курки – 500 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Помідори – 300 грн.
- Сир твердий – 200 гр.
- Майонез – 2 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед почистити і промити овочі з печерицями. Також промити куряче філе та просушити серветкою. Відразу увімкнути духовку на 200°С. Дрібно нарізати цибулю. Гриби нарізати слайсами.
Крок 2. Куряче філе вздовж волокон розрізати на тонкі пластинки і посипати сіллю з чорним перцем.
Крок 3. Нарізку грибів із цибулею обсмажити на розігрітій олії до повного випарювання грибного соку і потім посипати сіллю з чорним перцем.
Крок 4. Змастити рослинною олією скляне деко і в нього укласти пластинки філе. Покрити їх тонким шаром майонезу.
Крок 5. На слайси завтовшки не більше 3 мм нарізати картоплю і рівномірно розкласти поверх філе. Нанести на картопля так само тонкий шар майонезу.
Крок 6. Поверх картоплі рівномірно розкласти обсмажені з цибулею печериці.
Крок 7. На грибний шар укласти кухлі помідорів.
Крок 8. На великій тертці подрібнити твердий сир, посипати ним страву і запекти в духовці протягом 30-40 хвилин.
Крок 9. Приготовлену в духовці картоплю з куркою, сиром та грибами одразу та гарячою сервірувати до столу. Смачного!
Запечена картопля з куркою, грибами та сметаною
Варіантом смачної страви для домашнього столу може бути у вас запечена картопля з куркою, грибами та сметаною. Готується воно просто та швидко. Нарізка курки, картоплі та грибів укладаються пошарово у форму і перешаровуються сметанним соусом, що робить їх соковитими та ніжними. У цьому рецепті гриби не обсмажуємо, а соус готуємо зі сметани з гірчицею та оливковою олією.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Філе курки – 400 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Картопля – 1 кг.
- Вершки 15% – 300 гр.
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Приправа для курки – до смаку.
- Паприка – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю почистити, промити та нарізати тонкими кухлями.
Крок 2. Печериці промити та нарізати слайсами.
Крок 3. Куряче філе промити, просушити та нарізати поперек волокон невеликими шматочками.
Крок 4. В окремий посуд перелити сметану, додати гірчицю з оливковою олією, сіллю та чорним перцем. Потім віночком добре перемішати до однорідності.
Крок 5. Змастити невеликою кількістю оливкової олії форму для випічки, укласти половину нарізки картоплі і посипати паприкою з сіллю.
Крок 6. Поверх картоплі розкласти шматочки філе і посипати курячою приправою та сіллю.
Крок 7. Ці шари рясно змастити сметанним соусом.
Крок 8. Потім розкласти нарізку печериць.
Крок 9. Останнім шаром укласти у форму решту нарізки картоплі, посипати її так само паприкою з сіллю і змастити соусом, що залишився.
Крок 10. Увімкніть духовку на 200°С. Форму щільно закрити фольгою і поставити на 1:00 в розігріту духовку. За 10 хвилин до закінчення запікання прибрати фольгу.
Крок 11. Запечену картоплю з куркою, грибами та сметаною розкласти по порційних тарілках і подати до столу у гарячому вигляді, доповнивши свіжими овочами. Смачного!
Картопля з куркою, грибами та вершками в духовці
Картопля з куркою, грибами та вершками в духовці буде у вас смачною, ситною, швидкою і простою стравою для всієї родини. Набір невеликий і доступний інгредієнтів. Курка трохи обсмажується. Гриби тушкують із цибулею у вершковому соусі. Картопля відварюється до напівготовності. Ці інгредієнти пошарово укладаються у форму та запікаються під сирною скоринкою.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 30 хвилин.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
- Куряча грудка/філе стегна – 300 гр.
- Печериці – 300 гр.
- Картопля – 600 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Твердий сир – 100 гр.
- Вершки 10% – 500 мл.
- Мука – 1 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю в мундирах миємо та відварюємо (не більше 20 хвилин) до напівготовності у воді з додаванням солі. Потім швидко остудити.
Крок 2. Куряче філе промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 3. Печериці або промиваємо або просто протираємо вологою серветкою і нарізаємо слайсами. Цибулю нарізаємо маленькими кубиками.
Крок 4. На розігрітій рослинній олії швидко і до рум’яної скоринки обсмажуємо нарізку курячого філе. Доводити до готовності не потрібно.
Крок 5. Обсмажене філе перекладаємо в будь-яку форму для запікання і прикриваємо шматком фольги, щоб воно швидко не охололо.
Крок 6. На цій же сковороді обсмажуємо нарізку печериць із цибулею. Смажимо до випарювання грибного соку і додаємо сіль із чорним перцем.
Крок 7. Потім до обсмажених печериць насипаємо столову ложку борошна, добре перемішуємо і ще трохи смажимо.
Крок 8. Заливаємо гриби вершками і ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудочок борошна.
Крок 9. На невеликому вогні вершковий соус доводимо до загусання, додаємо трохи солі та вогонь вимикаємо.
Крок 10. Відварену картоплю очищаємо від шкірки і подрібнюємо на великій тертці.
Крок 11. Поверх філе у форму викладаємо печериці у вершковому соусі.
Крок 12. Поверх грибів рівномірно розподіляємо натерту на тертці картопля і посипаємо її сіллю.
Крок 13. Посипаємо шар картоплі подрібненим на тертці твердим сиром. Включаємо духовку на 180 °С. Форму прикриваємо фольгою та ставимо в розігріту духовку на 20 хвилин. Потім фольгу прибираємо та запікаємо ще 10 хвилин до отримання рум’яної скоринки. Можна це зробити під грилем.
Крок 14. Приготовлену в духовці картоплю з куркою, грибами та вершками розкладаємо по тарілках і відразу гарячою подаємо до столу. Смачного!
Картопля з куркою, грибами та помідорами в духовці
Картоплю з куркою, грибами та помідорами в духовці в цьому рецепті готуємо для великої родини або для подачі до святкового столу. Помідори нададуть страві соковитість і курку зроблять ніжнішою. Курку та нарізку картоплі маринуємо.
Час приготування: 1 година 40 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порцій: 7.
Інгредієнти:
- Курячі стегенця – 7 шт.
- Печериці – 400 гр.
- Картопля – 2.5 кг.
- Цибуля – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 6 зубків.
- Олія – для змащування форми.
Для маринаду:
- Майонез – 10 ст.л.
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Укроп – 1 пучок.
- Соєвий соус – 3 ч. л.
- Базилік сушений – 1 год.
- Приправа для мяса – 1.5 ч.л.
- Лимон – ¼ шт.
- Каррі – 0,5 ч.л.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь розморозити курячі стегенця та промити холодною водою.
Крок 2. З вказаних в рецепті інгредієнтів приготувати маринад, потім додати подрібнений часник і подати 5 хвилин для наполягання. Маринадом рясно змастити курячі стегенця і залишити щонайменше на 15 хвилин для маринування.
Крок 3. За цей час картоплю почистити, промити, нарізати кубиками та перекласти у глибокий посуд.
Крок 4. Цибулю нарізати тонкими чверть кільцями.
Крок 5. Солодкий перець очистити від насіння та нарізати соломкою.
Крок 6. Помідори промити та нарізати тонкими кружальцями.
Крок 7. Печериці розрізати на слайси.
Крок 8. Маринад від курячих стегенець перелити до нарізки картоплі і добре перемішати.
Крок 9. Для запікання взяти великий лист і змастити олією. На нього пошарово викласти підготовлені інгредієнти у такій послідовності: нарізка картоплі в маринаді – цибуля – солодкий перець – слайси печериць – кружки помідорів. Поверх їх розкласти курячі стегенця.
Крок 10. Увімкніть духовку на 180°С. Запекти страву протягом 40-50 хвилин. Потім нагрівання зробити максимальним або включити гриль і продовжити запікання ще 10 хвилин.
Крок 11. Приготовлену картоплю з куркою, грибами та помідорами в духовці розкласти по порційних тарілках та подати до столу у гарячому вигляді. Смачного!
Картопля з куркою та грибами, запечена в рукаві
Картопля з куркою та грибами, запечена в рукаві буде у вас найпростішим і найшвидшим варіантом смачної домашньої їжі, що важливо для сучасної господині. У цьому рецепті курку маринуємо у майонезі. Картоплю доповнюємо кабачком, помідором та солодким перцем, що додасть страві більше смаку та соковитості, але можна їх виключити, додавши більше картоплі.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 10 хвилин.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Курка – 1 кг.
- Печериці – 150 гр.
- Картопля – 400 гр.
- Морква – 100 гр.
- Цибуля – 80 гр.
- Помідори – 160 гр.
- Перець солодкий – 300 гр.
- Кабачок – 150 гр.
- Сіль за смаком.
- Майонез – 2 ст.л.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Приправи – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед готуємо, згідно з рецептом, набір інгредієнтів для страви. Курку промиваємо, обробляємо на невеликі шматочки, посипаємо сіллю з приправою, додаємо майонез, перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин.
Крок 2. Овочі чистимо, миємо, нарізаємо невеликими шматочками будь-якої форми, перекладаємо в окремий посуд, посипаємо сіллю з чорним перцем і добре перемішуємо.
Крок 3. Замариновану курку та нарізку овочів акуратно перекладаємо в рукав. Кінці рукава фіксуємо кліпсами. Включаємо духовку на 180 °С. Розміщуємо рукав у розігріту духовку на 50 хвилин.
Крок 4. Запечену в рукаві картоплю з куркою та грибами розкладаємо по порційних тарілках і відразу в гарячому вигляді подаємо до столу. Смачного!
Запіканка з куркою, картоплею та грибами
Відмінним варіантом смачного домашнього обіду може бути у вас запіканка з куркою, картоплею та грибами. У цьому рецепті нарізку інгредієнтів пошарово викладаємо у форму, доповнюємо їх помідором із цибулею, заливаємо сумішшю яйця з вершками та запікаємо у духовці під сирною скоринкою. Печериці обсмажуємо.
Час приготування: 1 година 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 180 гр.
- Печериці – 160 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Вершки/сметана – 80 мл.
- Сир – 80 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Зелень – ½ пучка.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе промити і нарізати тонкими слайсами поперек м’язових волокон.
Крок 2. Картоплю почистити, промити та розрізати на слайси, як і філе.
Крок 3. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями.
Крок 4. Помідори промити, обсушити серветкою та нарізати тонкими часточками.
Крок 5. Твердий сир подрібнити на середній тертці.
Крок 6. У невелику форму для запікання викласти куряче філе та посипати сіллю із чорним перцем.
Крок 7. Другим злам викласти нарізку картоплі і посипати сіллю з чорним перцем.
Крок 8. Печериці розрізати на слайси, протягом 8 хвилин обсмажити на розігрітій олії і викласти поверх картоплі.
Крок 9. Поверх грибів рівномірно розкласти нарізку цибулі.
Крок 10. На цибулю викласти часточки.
Крок 11. В окремій піалі приготувати заливку для запіканки, змішавши яйце з вершками, сіллю та чорним перцем.
Крок 12. Приготованим вершковим заливом повністю залити всі інгредієнти у формі.
Крок 13. Духовку увімкнути на 190°С. Помістити форму із запіканкою в розігріту духовку на 45 хвилин|мінути|.
Крок 14. Потім випікати запіканку з духовки і рівномірно посипати тертим сиром.
Крок 15. Продовжити запікання ще 10 хвилин, щоб сир повністю розплавився.
Крок 16. Потім блюдо посипати дрібно нарізаним кропом.
Крок 17. Приготовлену запіканку з куркою, картоплею та грибами розділити на порційні шматочки перекласти на тарілки та подати до столу у гарячому вигляді. Смачного!