Картопля з куркою в духовці – 10 рецептів приготування

Картопля і куряче м’ясо – два продукту, ідеально доповнюють один одного. Переконатися в цьому дуже легко, приготувавши ароматна картопля з куркою в духовці за класичним рецептом або урізноманітнивши його додатковими інгредієнтами.

Класичний картопля з куркою в духовці

Апетитний картоплю і рум’яна курочка – популярне блюдо, яке приходить на виручку в будь-якій ситуації: несподівано нагрянули гості, необхідно швидко приготувати смачну вечерю на велику родину та інше.

Для виконання рецепта необхідні:

  • тушка вагою 2,5 кг;
  • 1 кг картоплі;
  • сіль, спеції і соняшникову олію.

Спосіб приготування полягає у виконанні наступних дій:

  • Тушка промивається і добре натирається сіллю, спеціями, рослинним маслом.
  • Картопля очищається, нарізається кругляком і солиться.
  • На змащене маслом деко викладається птиця, яка обкладається картоплею.
  • Під час випікання при 220 °C протягом 90 хвилин тушка і картоплю час від часу поливаються виділився жиром.

Готуємо в рукаві

Соковите блюдо із збереженням найбільшої кількості поживних елементів готується в рукаві з:

  • 1 кг курятини;
  • 6 картопляних бульб;
  • 2 цибулин;
  • 2 морквин;
  • помідори;
  • головки часнику;
  • зелені, солі і спецій.

У приготуванні смачного другого використовується такий алгоритм:

  • Промита курятина обробляється на порційні шматки.
  • В піалі готується суміш спецій, солі, рубаною зелені і часникової кашки, після чого м’ясні шматочки гарненько нею обмащуються.
  • Картоплю нарізати пластинами, моркву – кругляком, а цибулю і помідори – кубиками.
  • В рукав шарами поміщаються підготовлені інгредієнти: картопля, морква, цибуля, томати та курка.
  • Пакунок з отворами для виходу пари добре зав’язується і відправляється в духовку на 90 хвилин випікатися при 180 °C.

Як зробити в горщиках

Страву в горщиках володіє чудовим смаком і дуже легко готується.

Досить мати під руками:

  • по 300 г курятини та картоплі;
  • по 1 цибулині і моркви;
  • шматочок сиру;
  • ½ Головки часнику;
  • 30 мл сметани;
  • ½ Л бульйону.
  • сіль, спеції і соняшникову олію.

Щоб подати до столу порційні горщики з куркою та картоплею:

  • Овочі, як і частина філе, нарізати кубиками.
  • На одній сковороді обсмажується підсолене і приправлене м’ясо, на іншій – овочеві кубики.
  • В горщики викладаються м’ясо і овочі, після чого заливається бульйоном на ¼ висоти ємності.
  • В піалі готується соус шляхом змішування товченого часнику і сметани.
  • Вміст горщиків змащується соусом зі сметани з часником.
  • Страва готується при 180 °C 45 хвилин, за 20 хвилин до закінчення яких присипається сирної стружкою і рубаною зеленню.
Дивіться також:  Кебе – що це таке? Рецепт національної страви Кебе

Запіканка з картоплі і курки

Картопляна запіканка з куркою – просте, але дуже смачне і ефектне блюдо, яким не соромно сервірувати святковий стіл.

Для втілення в життя знадобиться:

  • 500 г філе;
  • в 2 рази більше картоплі;
  • 150 г цибулі;
  • 200 г сиру;
  • 50 мл майонезу;
  • 300 мл сметани;
  • сіль, спеції і соняшникову олію.

Спосіб підготовки полягає в наступному:

  • Філе нарізати шматочками, які перемішуються з сіллю, приправами і майонезом. А потім в мисці відправляються на 20 хвилин у холодильник.
  • Очищений картопля нарізати кружечками, а цибулю – півкільцями.
  • На деку формується цибульна подушка, яка покривається ½ картоплі.
  • З сметани, солі і спецій готується соус, половиною якого змащується картопляний шар.
  • Далі розподіляється ½ курятини, яка притрушивается ½ тертого сиру.
  • Потім повторюються шари з картоплі і м’яса зі сметанною прошарку.
  • Блюдо посипається сиром і ставиться в духовку на 60 хвилин.

З додаванням грибів

Якщо додати в блюдо з 1 кг курячих гомілок і 800 г картоплі 300 г грибів, то вийде неймовірно ароматна страва, від якого просто неможливо відірватися.

Крім основних продуктів, будуть потрібні:

  • 150 г сиру;
  • олія соняшникова;
  • 100 мл води;
  • сіль і спеції.

У процесі приготування виконуються наступні дії:

  • Ніжки натираються сіллю і спеціями, а потім витримуються близько 30 хвилин на холоді.
  • Картоплю нарізати шайбами, а гриби діляться на кілька частин.
  • Останні відварюють в підсоленій воді близько 5 хвилин.
  • У форму для запікання викласти картоплю, що солиться і взбрызгивается маслом.
  • Поверх розподіляються підійшли ніжки, в проміжках між якими розміщуються гриби.
  • Форма закривається і відправляється в духовку, розігріту до 190 °C, на 45 хвилин.
  • За 5 хвилин до готовності курочка з картоплею посипається тертим сиром.
Дивіться також:  Вівсяна каша в мультиварці на молоці – 6 рецептів

За французьким рецептом

Смачний рецепт в стилі французької кухні виконується з:

  • 800 г картоплі;
  • такої ж кількості курячих стегенець;
  • 200 г цибулі;
  • шматочки сиру;
  • упаковки майонезу;
  • солі і спецій.

Етапи створення полягають у виконанні таких маніпуляцій:

  • Картоплю нарізають пластинками, цибулю – тонкими кільцями.
  • На деко, застелене фольгою, викласти картоплю.
  • Цибульні кільця змішуються з ½ майонезу, після чого ½ маси розподіляється по картоплі.
  • Зверху розміщуються приправлені стегенця, які покриваються залишилася цибулевої масою.
  • Блюдо накривається фольгою і відправляється на випікання на 1 годину при 180 °C.
  • По закінченні вказаного часу фольга знімається, вміст перемазывается сирної стружкою, змішаної з рештою майонезом.
  • Випікання триває ще 20 хвилин.

Курка, фарширована картоплею в духовці

Вишуканий смак і оригінальність подачі страви дозволяють готувати його не тільки до повсякденного столу, але і на різні урочистості.

Необхідно підготувати:

  • курячу тушку;
  • 6 картопляних бульб;
  • цибулину;
  • 100 мл сметани;
  • 50 мл аджики;
  • спеції і сіль.

Покрокова інструкція виконання рецепта являє собою наступне:

  • В піалі змішуються сметана, аджика, сіль і спеції.
  • Тушка промивається, обсушивается і натирається соусом, після чого залишають на півгодини.
  • Овочі нарізаються кубиками, які щільно набиваються в тушку.
  • Курка поміщається в рукав і викласти на деко.
  • Випікається фарширована птиця 90 – 120 хвилин при 190 °C.

По-селянськи

Щоб покуштувати картопля, запечена з куркою по-селянськи, будуть потрібні:

  • 1 кг картоплі;
  • 5 стегенець;
  • упаковка майонезу;
  • 15 г гірчиці;
  • 1,5 стопки соняшникової олії;
  • головка часнику;
  • сіль і спеції.

При підготовці:

  • З майонезу, товченого часнику, гірчиці, солі і спецій готується маринад, в якому маринуються стегенця близько 60 хвилин.
  • Картоплю нарізати брусками, які розподіляються по политому олією деку.
  • Зверху викладається мариноване м’ясо разом з маринадом.
  • Запікається страву за півгодини при температурі 180 °C.
Дивіться також:  Страви з морепродуктів – 12 смачних рецептів

З овочами в сметанному соусі

Ідеальний вечерю з пікантним смаком готується легко і швидко, якщо в холодильнику знайшлися:

  • на 1 кг картоплі і філе;
  • помідор;
  • болгарський перець;
  • шматочок сиру;
  • 1 морквина;
  • 70 мл сметани;
  • ½ Головки часнику;
  • 5 р аджики;
  • сіль і спеції.

Спосіб створення апетитного другого:

  • Перець нарізати смужками, томат – довільними шматочками, картопля – шматочками, а морква – кругляком.
  • З філе готуються великі скибочки.
  • Сир натирається.
  • З майонезу, товченого часнику і аджики готується соус.
  • Овочі, м’ясо і соус добре перемішуються, після чого маса розподіляється по листу.
  • Блюдо присипається сиром і поставити в духовку на 40 – 50 хвилин.

Рецепт запікання у фользі

Ситна страва вийде ще більш соковитим, якщо при випіканні використовувати фольгу.

Достатньо підготувати:

  • 4 гомілки;
  • 3 картопляні бульби;
  • шматочок сиру;
  • цибулину;
  • ½ Головки часнику;
  • сіль і спеції.

При створенні ситного другого з гарніром виконуються наступні кроки:

  • Часник товчеться.
  • Промиті гомілки натираються сіллю, приправами і часниковою кашкою.
  • Картопля ріжеться смужками.
  • Сир натирається.
  • Цибуля шинкуется тонкими півкільцями.
  • На фольгу, змащену маслом викладаються картоплю з цибулею, які покриваються шматочками промариновавшегося м’яса.
  • Зверху страву посипається сиром.
  • Деко накривається фольгою і відправляється на 40 хвилин у духовку, розігріту до 180 – 190 °C.

Таким чином, якщо гості на порозі, а на кухні виявився набір, на перший погляд, занадто простих продуктів, не варто все кидати і бігти в магазин. Застосувавши трохи фантазії, можна приготувати дуже смачне і красиве блюдо навіть з ординарних інгредієнтів.