Картопля з курячим філе під сирною скоринкою

Порадувати свою сім’ю смачною вечерею можна досить легко і просто. Для цього не потрібно купувати якісь екзотичні продукти, адже даний рецепт складається з доступних продуктів, які можна придбати в будь-якому магазині. Час приготування займе не більше години.

 

Час приготування 50 хвилин кількість порцій: 5
Інгредієнти:

  • 1. картопля – 2 кг;
  • 2. філе курячої грудки – 1 кг;
  • 3. цибуля – 2 шт;
  • 4. часник – 5 зубчиків;
  • 5. сир – 200 г (бажано використовувати тверді сорти – пармезан, голландський, російський, король Артур і ін);
  • 6. майонез – 400 г;
  • 7. сіль;
  • 8. чорний мелений перець;
  • 9. суха суміш прованських трав (підійдуть і інші суміші трав на ваш вибір).

 

 

Підготовка продуктів:

  • 1. Включити духовку для розігріву до 200 градусів;
  • 2. Картопля очистити і порізати кружечками завтовшки приблизно 5 мм;
  • 3. Куряче філе помити, нарізати шматочками, приблизно 2х2 см;
  • 4. Почистити цибулини і порізати їх півкільцями;
  • 5. Часник почистити і дрібно порубати ножем;
  • 6. Сир натерти на крупній тертці.

 

 

Як приготувати картоплю з курячим філе під сирною скоринкою

 

 

  • У глибокий посуд додати нарізану картоплю, половину нарізаної цибулі, половину столової ложки солі, 1 столову ложку прованських трав. Все ретельно перемішати. До цієї суміші додати половину наявного майонезу і знову ретельно перемішати. На деко викласти половину цієї суміші і рівномірно розрівняти. Варто відзначити, що змащувати маслом деко зовсім не обов’язково. Під час приготування курка з майонезом дадуть сік, що не дасть продуктів пригоріти.
  • Приступаємо до курячого філе. До нарізаним шматочками курки додати решту цибулі, рубаний часник, посолити (приблизно ½ чайної ложки), поперчити (½чайної ложки), перемішати. Додати решту майонез і знову перемішати.
  • Курку викласти поверх картоплі на деко і рівномірно розподілити.
  • Решту картоплі покласти поверх курячого шару і рівномірно розподілити.
  • Піднос прибрати в духовку, виставити температуру на 180 градусів і готувати протягом 40 хвилин.
  • Через 40 хвилин дістати піднос, рівномірно посипати сиром картопля і знову прибрати в духовку на 10 хвилин. Якщо в духовці є опція з верхнім нагріванням, то краще перевести її в цей режим і так само випікати протягом 10 хвилин. За цей час сир розплавиться і підрум’яниться.
  • Ця страва добре подавати в гарячому вигляді. Особливо добре воно поєднується зі свіжими овочами: огірки, помідори.
  • Дивіться також:  Рибний пиріг з листкового тіста, рецепт з фото


    Варіанти заміни продуктів в даному рецепті:
    Як варіації даного рецепту можна замінити сміти прованських трав на свіжу петрушку і кріп.
    Хорошою альтернативою майонезу буде сметана, при цьому вона повинна бути з найбільшим відсотком жирності.
    При бажанні куряче філе, перемішане з майонезом, цибулею, можна прибрати в холодильник на півгодини, щоб воно краще просочилося сумішшю.
    Якщо хочеться, щоб картопля вийшов більш соковитим, то курячу грудку можна замінити на філе курячих стегон. У цьому випадку м’ясо не потрібно змішувати з майонезом, так як воно й без цього вийде соковитим.
    Приємного апетиту!☻♥