Картопля із сиром у духовці – це гастрономічний шедевр із недорогих та доступних продуктів. Картопляне частування підходить як для щоденного вживання, так і для особливих заходів. Чудові страви доречні для будь-яких подій. Деякі рецепти можна приготувати нашвидкуруч, а для деяких доведеться трохи докласти зусиль.
Картопля, запечена з сиром у духовці
Картопля, запечена з сиром у духовці, чудовий варіант для того, щоб смачно та недорого пригостити велику галасливу компанію. Страва ідеальна для доповнення до шашликів, та й цілком підходить як самостійне частування. Готується легко та з бюджетних продуктів.
Інгредієнти:
на – 6 порції
- Картопля – 6 шт. (великих)
- Сир – 100 гр.
- Олія – для змащування форми
- Олія вершкове – 50 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник – 2 зуб.
- Зелень – 1 пучок
Процес приготування:
Картопля з сиром у духовці готується швидко та просто. Почистивши картоплю, варимо бульби після закипання 20 хвилин у підсоленій воді. Зваривши картоплю, остудити її.
Ополоснувши і просушивши зелень, дрібно рубаємо.
Дрібно три сир на тертці.
Очистивши часникові часточки, подрібнюємо терткою чи через прес.
М’яке вершкове масло поєднуємо з подрібненими компонентами. Приправляємо спеціями. Важливо не переборщити із сіллю. Сир може бути солоним, перш ніж підсолити, пробуємо на смак начинку.
На формі для випічки, змащеною олією, розкладаємо картопля, що розрізає навпіл. Зверху розподіляємо пахучу начинку.
Переміщуємо деко в нагріту до 250 ° С духовку і даємо зарум’янитися протягом 10 хвилин. За наявності функції Гриль включаємо її.
Дістаємо ароматну закуску та пригощаємо друзів. Смачного!
Картопля часточками, запечена з сиром на деку
Картопля часточками, запечена з сиром на деку, випромінює неймовірні аромати. Це відмінний варіант гарніру до риби, птиці чи м’яса. Готується страва максимально просто, впорається навіть новачок. Відмовитись від картопляного частування не вийде, навіть якщо захотіти. Аромат та зовнішній вигляд закрутить голову.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 800 гр.
- Сир – 50 гр.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Часник – 3 зубчики.
- Цедра лимонна – 1 ч. л.
- Чебрець – 5-6 гілочок.
- Суха цибуля в порошку/гранульований часник – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо бульби картоплі відповідного розміру та інші компоненти.
Крок 2. Обмив пісок з картоплі (для зручності використовуємо губку або щітку), обсушуємо та ділимо на часточки. Склавши картопляні часточки в миску, приправляємо сухою цибулею або замінюємо гранульованим часником. Солимо і перчимо. Присмачуємо рафінованою олією та подрібненим часником.
Крок 3. Добре розмішавши, вивантажуємо у скляну ємність для запікання. Розміщуємо в духовці при 200 ° С на 50 хвилин.
Крок 4. Подрібнюємо сир, який добре плавиться і поєднуємо з лимонною цедрою та листочками чебрецю.
Крок 5. За 5 хвилин до закінчення основного процесу дістаємо картоплю і посипаємо запашною сумішшю. Цедра та запашний чебрець нададуть особливу оригінальність страві. Розмішавши дбайливими рухами, відправляємо картоплю готуватися.
Крок 6. Сервіруємо картопляні часточки. За бажанням доповнюємо іншими закусками. Смачного!
Картопля з сиром у фользі в духовці
Картопля із сиром у фользі у духовці виглядає оригінально. Таку подачу оцінять усі любителі незвичайного. Така картопля особливо подобається діткам. Прості продукти як за помахом чарівної палички перетворюються на кулінарний шедевр. Картоплю подають окремо або доповнюючи основну м’ясну чи рибну страву.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Картопля – 600 гр.
- Сир – 150 гр.
- Олія – 1 ст.л.
- Олія вершкове – 40 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Часник – до смаку.
- Зелень – до смаку.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготувавши продукти, якнайкраще моєму зелень і картоплю. Бульби картоплі мають бути однієї величини, щоб запікання відбувалося рівномірно.
Крок 2. Просушивши картоплю, відриваємо шматки фольги. На фольгу кладемо картоплину. Приправляємо сіллю та перцем. Присмачуємо рафінованою олією.
Крок 3. Запечатуємо бульби у фольгу. Уклавши на деко, поміщаємо в гарячу духовку при 200 ° С на 40 хвилин. Тимчасові витрати залежать від величини бульб, їхнього сорту та вашої техніки.
Крок 4. Тим часом очищену цибулю подрібнюємо і підрум’янюємо на прогрітій з олією сковороді до золотого відтінку.
Крок 5. Протикаємо картоплю вилочкою. Готові бульби витягуємо та обережно розвертаємо. По центру робимо надріз, але не до кінця. Виделкою розминаємо картоплю і присмачуємо вершковим маслом і подрібненим часником. Повторюємо процедуру з кожною бульбою.
Крок 6. Тертим сиром посипаємо згори і переміщуємо знову запікатися.
Крок 7. Через 7 хвилин сир розплавиться, акуратно дістаємо блюдо. Зверху присипаємо хрусткою цибулею.
Крок 8. Сервіруємо приголомшливе частування і декоруємо до смаку. Така скромна, але цікава подача приємно здивує ваших гостей. Смачного!
Картопля з беконом та сиром у духовці
Картопля з беконом та сиром у духовці – частування, в результаті якого ви отримаєте гастрономічний екстаз. Приготування шедевра займе трохи більше години. Доступні продукти не стануть для вас проблемою. Якщо інгредієнтів немає на кухні, то неодмінно знайдуться у найближчому супермаркеті.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг.
- Сир – 30 гр.
- Бекон – 200 грн.
- Часник гранульований – 10 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Приправи для картоплі – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо продукти для оригінальної страви.
Крок 2. Почистивши картоплю і закип’ятивши воду, занурюємо її бульби. Посоливши, варимо чверть години. Дістаємо картоплю і трохи остудити. Важливо не переварити бульби, тому що ми їх ще запікатимемо.
Крок 3. Зварену картоплю ділимо вздовж.
Крок 4. Сир подрібнюємо зручним способом – теркою або слайсером. Він має бути легкоплавким. Моцарелла ідеально підходить до розкішної страви. Вона не така солона.
Крок 5. На половинку картоплі кладемо сир і присмачуємо приправами. Посипаємо гранульованим часником. Свіжий використовувати не раджу, тому що він може підгоріти. Солити не потрібно, оскільки бекон сам собою досить солоний.
Крок 6. Зверху закриваємо іншою половинкою.
Крок 7. Повертаємо бульби беконом. Якщо використовувати підкопчений, смак стане більш насиченим та багатим.
Крок 8. Перекладаємо картоплю в керамічну форму і запікаємо при 170 ° С 25 хвилин. Може знадобитися менше часу. Головне – вчасно відключити, картопля і так практично готова, а бекон повинен зарум’янитися, але не підгоріти.
Крок 9. Презентуємо частування та радіємо близьких. Смачного!
Картопля з шинкою та сиром у духовці
Картопля з шинкою і сиром в духовці приваблює невимовними ароматами і збуджує апетит. Така страва гідна бути на святковому столі. Виглядає картопля ідеально і готується без перешкод та складнощів. Бюджетні продукти потішать вас своїм перетворенням.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Картопля – 400 гр.
- Сир – 80 гр.
- Шинка – 100 гр.
- Олія – 50 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти для запашної страви. Очищаємо картоплю та головку цибулі.
Крок 2. Порізавши цибулю півкільцями або четвертинками, переходимо до наступного інгредієнта.
Крок 3. Звільнивши шинку від оболонки, ріжемо прийнятним собі розміром. Вид продукту, як та його кількість, визначаємо самостійно. Підкопчена шинка надає особливого смаку страві. Для естетики дотримуємося розмірності всіх компонентів.
Крок 4. Почищену картоплю нарізаємо не надто товстими брусками. Змастивши олією керамічну ємність, вивантажуємо картоплю і присипаємо спеціями. Щоб не переборщити з ароматами, достатньо солі та свіжомеленого перцю.
Крок 5. Пасеруємо цибулю на гарячій сковороді і додаємо шинку. Підрум’янивши компоненти, перекладаємо до картоплі. Запечатавши фольгою, прибираємо запікатися при 180 ° С на півгодини. Якщо в комплекті до форми є кришка, її використовуємо.
Крок 6. Натираємо на тертці сир. Він має бути легкоплавким. Кількість за бажанням допускається збільшити. Діставши форму прихватками, прибираємо фольгу або кришку, посипаємо страву сирною стружкою і підпікаємо до утворення золотистої скоринки.
Крок 7. Діставши частування, подаємо ароматну картоплю. Смачного!
Картопля з фаршем у духовці під сиром
Картопля з фаршем у духовці під сиром схожа на ситну та апетитну запіканку. Якщо ви любите картоплю по-французьки, ця страва неодмінно припаде вам до смаку. Така альтернатива анітрохи не гірша за традиційне частування. Страва готується нескладно, а результат приголомшливий.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг.
- Сир – 50 гр.
- Майонез – 2-3 ст.л.
- Фарш говяжий – 500 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 2 ст.л.
- Приправа для мяса – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготувавши продукти, очищаємо овочі та обдаємо під краном. Для картоплі зручніше застосувати економку – швидко та мінімум відходів.
Крок 2. Порубавши або натерши на дрібній тертці цибулю, поєднуємо її з охолодженим м’ясним напівфабрикатом та спеціями. Можна замінити курячим фаршем або фаршем з індички.
Крок 3. Поєднуємо масу до однорідної консистенції, злегка відбиваючи. Якщо є час, даємо наполягати. Можна зробити заготівлю з вечора і залишити в холодильнику.
Крок 4. Скориставшись спеціальною терткою, подрібнюємо картоплю тонкими слайсами.
Крок 5. З’єднавши сметану з майонезом, викладаємо в соус платівки картоплі. Або використовуємо лише один із продуктів. Приправивши, змішуємо компоненти.
Крок 6. У жароміцну ємність укладаємо картопляні скибочки.
Крок 7. Промазуємо запашним м’ясним шаром, рівномірно розподіляючи по всіх куточках.
Крок 8. Укриваємо картопляним шаром. Трохи підсолюємо та приправляємо перцем. Розміщуємо в прогрітій до 180 ° С духовці. Запікаємо півгодини. Проколовши картоплю вилкою, визначаємо готовність. Тимчасові витрати залежать від сорту та товщини нарізки.
Крок 9. Через час обережно виймаємо блюдо і рясно посипаємо натертим сиром. Кількість продукту збільшуємо на розсуд. Якщо техніка сучасна і є режим “Гриль” або “Конвекція”, встановлюємо та доготуємо третину години. Якщо функція відсутня, підрум’янюємо у звичайному режимі. Запіканку подаємо з овочами. Смачного!
Картопля під сиром у духовці з майонезом
Картопля під сиром у духовці з майонезом – шалено апетитний гарнір до будь-якої основної страви та шикарне самостійне частування. Завдяки сиру утворюється хрумка апетитна скоринка, яка перетворює блюдо зі звичайного на святкове. Від такого частування повністю не відмовляться навіть найвибагливіші.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 400 гр.
- Сир – 100 гр.
- Майонез – 2 ст.л.
- Олія – 1 ч.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Чеснок – 1 зубчик.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Приправа для овочів – 0,5 год.
- Зелень – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти. Вимиті картопляні бульби очищаємо економкою та обдаємо під краном.
Крок 2. Озброївшись рифленим ножем, нарізаємо картоплю брусками. Очистивши головку цибулі і нарізавши півкільцями чи іншим способом, перемішуємо продукти.
Крок 3. Нарізку вивантажуємо у чашу.
Крок 4. Присмачуємо компоненти подрібненим сиром. Можна взяти кілька видів. Важлива умова – сир повинен легко плавитися і не ставати жорстким після остигання.
Крок 5. Поливаємо майонезом та приправляємо спеціями. У мене для овочів. Ви можете взяти на свій смак. Наприклад, прованські трави.
Крок 6. Давимо прес пресом або дрібно натираємо і відправляємо до інших продуктів. Кількість регулюємо на розсуд. За бажанням замінюємо сухою спецією.
Крок 7. Промив зелень, рубаємо не дуже дрібно і висипаємо в чашу. Кріп та петрушка будуть доречними.
Крок 8. Добре об’єднавши продукти, перекладаємо складові страви в ємність, промащену олією. Прикривши фольгою, переміщаємо запікатися в прогріту до 180 ° С духовку на півгодини.
Крок 9. Через півгодини акуратно дістаємо блюдо, обережно забираємо фольгу. Відправляємо назад на 15 хвилин до утворення апетитного відтінку.
Крок 10. Розклавши по порціях і доповнивши різносолами, сідаємо трапезувати. Смачного!
Картопля в духовці з сиром та помідорами
Картопля в духовці з сиром та помідорами чимось нагадує картопляну запіканку. Шикарне частування прикрасить будь-яке свято чи важливу подію. На весь процес піде менше години. Навіть кулінар-аматор не відчує складнощів. Все дуже просто і дешево.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг.
- Сир – 200 гр.
- Вершки – 300 гр.
- Масло вершкове – для змащування форми.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Часник – 1-2 зубчики.
- Помідори – 4 шт.
- Прованські трави – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу потрібно увімкнути духовку на 200°С. Очистивши часник, натираємо їм вогнетривку форму, а зверху промазуємо м’яким вершковим маслом. Почищену картоплю рубаємо пластинками не більше 5 міліметрів завтовшки. Укладаємо у вже промащену керамічну ємність. Сформувавши шар, перчимо і солимо. Просочуємо сметаною.
Крок 2. Розподіливши сметану, укладаємо наступний картопляний шар та повторюємо процедуру. Замість сметани використовуємо майонез або інший соус на кшталт часникового чи сирного.
Крок 3. Сполоснувши томати, ріжемо тонкими п’ятачками і укладаємо на сметанний шар. Посоливши, присипаємо запашними травами. Це найвигідніше поєднання. Не варто класти інші прянощі, щоб не забити смаку.
Крок 4. Крупно натертим сиром на тертці присипаємо вміст форми. Упакувавши ємність у фольгу, готуємо в розігрітій духовці 20 хвилин. Через якийсь час дістаємо страву і, знявши фольгу, повертаємо доготовлятися на 25 хвилин.
Крок 5. Дегустуємо частування, порізавши на порції. Смачного!
Картопля, запечена з часником та сиром
Картопля, запечена з часником та сиром, випромінює незабутні аромати. Побачивши цю страву течуть слинки. Жодного м’яса не потрібно, все і так досить ситно і апетитно. Найприємніше, що не потрібно стояти біля плити, а можна приготувати щось або зайнятися домашніми справами.
Час приготування – 1 год. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг.
- Сир – 150 гр.
- Майонез/сметана – 3-5 ст.л.
- Олія вершкове – 20 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Часник – 2-3 зубчики.
- Кріп – 5 гілочок.
- Петрушка – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю добре промиваємо і обсушуємо, потім кожну загортаємо у фольгу і відправляємо запікатися при 200 ° С на півгодини. Картопля має бути одного розміру, щоб пропікатися в один час. Вершкове масло дістаємо заздалегідь, щоб дати йому розм’якшитися.
Крок 2. До дрібно натертого сиру кладемо м’яке вершкове масло і посипаємо сіллю та перцем.
Крок 3. Промиту зелень подрібнюємо. Очищений часник дрібно трьом або використовуємо гранульовану спецію. Додаємо до сирної маси ароматні компоненти та майонез. Майонез при потребі замінюємо сметаною.
Крок 4. Ретельно вимішуємо суміш.
Крок 5. Трохи остудивши запечену картоплю, звільняємо від фольги та шкірки. Розрізавши бульби вздовж, укладаємо у скляну форму. Трохи підсолюємо.
Крок 6. На картоплю укладаємо запашну сирну начинку і розмазуємо по всій поверхні. Запікаємо в гарячій духовці третину години за 180°С.
Крок 7. Через деякий час обережно виймаємо лист. Для безпеки надягаємо прихватки. Деко розміщуємо на дерев’яній дощечці.
Крок 8. Сервіруємо, виклавши на блюдо, декоруємо листочками петрушки.
Крок 9. Презентуємо гостям бездоганне частування. Смачного!
Картопля з сиром та грибами в духовці
Картопля з сиром та грибами в духовці підкорить своїм ароматом та смаком абсолютно всіх. Приготувати страву зможуть усі. Картопля з грибами – ідеальне поєднання, яке тільки можна придумати. Золота скоринка надає запіканку неповторного смаку. Проста та смачна їжа стане незамінною на святах.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Картопля – 800 гр.
- Печериці – 400 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Майонез – 3 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Олія – 4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно вимивши картоплю та почистивши від шкірки, нарізаємо скибочками. Дотримуємося товщини нарізки, щоб бульби пропеклися одночасно.
Крок 2. Очистивши цибулини і порубавши півкільцями, присипаємо картоплю.
Крок 3. Гриби промиваємо та обсушуємо, тонко нарізавши, укладаємо до овочів. Здобривши рафінованою рослинною олією і спеціями, розмішуємо. Замість печериць допустимо використовувати лісові грибочки.
Крок 4. У вогнетривку форму викладаємо складові запіканки. Просочуємо майонезом і посипаємо сирною стружкою. Сир не повинен бути солоним. В ідеалі підійде моцарелла. Прикривши або запечатавши фольгою, ставимо страву готуватися на півгодини при 200°С.
Крок 5. За півгодини прибираємо кришку або фольгу і підрум’янюємо до золотистої скоринки. Озброївшись прихватками, акуратно дістаємо частування та розміщуємо на підставці або дерев’яній дощечці. Трохи остудивши і розклавши на порції, подаємо частування. Смачного!