Картопля, запечена в духовці з сиром – 7 рецептів

Картопля – це другий хліб, переоцінити значення якого на наших столах неможливо. Існує величезна кількість рецептів його приготування. Серед оригінальних варіацій виконання великою популярністю користується картопля, запечена в духовці з сиром, який цілком може подаватися в якості повноцінного другого.

Простий рецепт картоплі, запеченої в духовці з сиром

Для виконання ситного гарніру з ароматним доповненням достатньо підготувати:

  • 800 г картоплі;
  • 200 г сиру;
  • стопку рослинного масла;
  • зубчик часнику;
  • ½ Л молока;
  • яйце;
  • сіль і спеції.

Спосіб приготування:

  • Картопляні бульби очищаються і нарізати кільцями.
  • У змащену маслом форму поміщається картопля, який ретельно перемішується з подрібненим часником, сіллю, спеціями і половиною натертого сиру.
  • В окремій тарілці збиваються яйце, молоко, сіль і перець.
  • Вміст форми заливається молочною сумішшю, після чого картоплю відправляється в гарячу духовку на 50 хвилин.
  • За 5 хвилин до завершення приготування картоплю посипається залишився сирної стружкою, яка в кінці придбає красивий коричневий відтінок.

Готуємо з грибами

Запечена картопля – універсальний гарнір, який у поєднанні з сиром і грибами може легко виступати повноцінним другим блюдом. Для приготування знадобиться:

  • 130 г грибів;
  • ½ Головки часнику;
  • 900 р картоплі;
  • 100 г сиру;
  • шматочок вершкового масла;
  • листя салату;
  • листочки чебрецю, сіль і спеції.

Хід роботи:

  • Гриби нарізати пластинками, які до рум’яності підсмажуються на топленому маслі.
  • Подрібнений часник і листочки чебрецю на 1 хвилину відправляються до грибний засмажки.
  • З картоплі готуються кружечки, ½ яких викладається нижнім шаром у вогнетривку форму.
  • Далі викладається ½ сирної стружкою і грибна зажарка.
  • Зверху прошарок покривається залишилися картопляними кружальцями, які притрушиваются сиром.
  • Страва готується в розігрітій до 200°C духовці 40 хвилин.

З майонезом

Ситний гарнір для цінителів більш висококалорійної їжі можна підготувати з:

  • 1 кг картоплі;
  • 200 г майонезу;
  • трохи меншої кількості сиру;
  • ½ Головки часнику;
  • цибулини;
  • 30 мл рослинного масла;
  • пучка зелені;
  • солі і приправ.
Дивіться також:  Пельмені в духовці – 11 рецептів запікання

Послідовність дій:

  • Картопля очищається, ріжуть кружальцями, які відправляються в миску, де змішуються з приправами і сіллю.
  • Сир натирається.
  • Лук ріжеться кільцями.
  • З майонезу і часникової кашки готується заправка.
  • На деко, змащене маслом, викласти картоплю і цибулю, які заливаються майонезним соусом і покриваються сирної стружкою.
  • Випікається страву при 200°C до готовності, після чого притрушивается рубаною зеленню.

Картопля-гармошка з сиром в духовці

Смачне і красиве блюдо з продуктів, які завжди знайдуться на кухні:

  • 6 картоплин;
  • 200 г вершкового масла;
  • таку ж кількість сиру;
  • сіль, перець і часник.

Основні кроки приготування:

  • Картопля очищається і надрізається не до кінця, щоб вийшла гармошка.
  • З сиру готують тонкі пластинки.
  • Олія нарізати пластинками, які закладаються у всі надрізи.
  • Випікається картопля 60 хвилин при 180°C.
  • За 10 хвилин до закінчення приготування замість розтопленого масла поміщаються сирні шматочки.

З курячим філе

Картопля з м’ясом – ароматне блюдо, яке не залишить байдужим навіть найвибагливіших гурманів. Для виконання рецепта знадобляться:

  • 1 кг картоплі;
  • ½ Кг курячого філе;
  • 150 г майонезу;
  • ½ Головки часнику;
  • 200 г сиру;
  • сіль, перець і трохи рослинного масла.

Етапи підготовки полягають у виконанні таких маніпуляцій:

  • Картопля очищається і нарізають часточками, які ретельно перемішуються з сіллю, спеціями та іншими улюбленими приправами.
  • Картопляні часточки розподіляються по змащеного олією деку першим шаром.
  • Промите філе нарізати квадратиками, які присаливаются і викладаються на овоч.
  • З сирної стружки і майонезу готується соус з додаванням часникової кашки.
  • М’ясо з картоплею покривається соусом і поставити в духовку на 1 годину.
  • Готову страву з апетитною скоринкою нарізають квадратами, які розкладають по тарілках.

Як зробити з помідорами

Прекрасна ідея для дієтичного вечері, втілити яку можна з:

  • 1 кг картоплі;
  • удвічі меншої кількості помідорів;
  • 20 г сиру;
  • стопки масла;
  • головки часнику;
  • солі, спецій і зелені.
Дивіться також:  Лазанья «Болоньєзе» – 6 смачних рецептів

Щоб порадувати домочадців оригінально приготованим картоплею:

  • Очищені картопляні бульби нарізати тонкими кружечками.
  • З помідорів готуються колечка.
  • На дно змащеної маслом форми викладається ½ картопляних кружечків, яка покриваються подрібненими томатами.
  • З солі, рослинної олії і рубаною зелені готується заправка, половиною обсягу якої заливається овочеве вміст форми.
  • Далі укладені шари посипаються сирної стружкою.
  • Потім черговість дій з рештою продуктами повторюється в тій же послідовності.
  • Форма накривається фольгою і відправляється в розігріту духовку на 40 хвилин.

Картопля, запечена у фользі з сиром

Завдяки використанню фольги картопля, приготована за цим рецептом, зберігає ніжність і неперевершений аромат.

Інгредієнти:

  • 8 середніх бульб картоплі;
  • цибулина;
  • шматочок сиру;
  • по 20 г вершкового масла і смальцю;
  • сіль, спеції (перець мелений і паприка).

Черговість дій:

  • На деку розстеляється фольга, по якій розподіляються смалець і цибульні півкільця.
  • Картопля надрізається у вигляді гармошки, яка підсолювати, приправляється і викладається на цибульну подушку.
  • Овочі накриваються фольгою і відправляються на 40 хвилин запікатися.
  • По закінченні часу фольга знімається, а в надрізи в бульбах міститься масло.
  • Блюдо посипається сирної стружкою і продовжує запікати 10 хвилин.

Отже, завдяки духовці з простих і доступних продуктів можна приготувати дуже смачні і красиві страви з ароматною рум’яною скоринкою.

Прокрутка до верху