Білоруська картопляна бабка
Класичний рецепт картопляного ласощі дуже порадує представників чоловічої статі, оскільки до складу будуть входити наступні ситні інгредієнти:
- 300 г грудинки;
- 1 кг картоплі;
- 2 цибулини;
- 100 г сметани;
- трохи борошна і солі.
У приготуванні виконуємо такі кроки:
- Картопля натирається, змішується з ложкою борошна для «скріплення» і присаливается.
- Дрібно нарізана грудинка обсмажується.
- Досить великі шматочки цибулі викладаються в жир від грудинки, де пассеруются до готовності.
- Жир зливається, шкварки і цибульні шматочки змішуються, після чого викладаються в картопляну масу.
- Основа страви рівномірно розподіляється в вогнетривкої формі, яка закривається кришкою і відправляється в розігріту до 200°C духовку на 45 хвилин.
- Перед подачею картопляна бабка поливається сметаною.