Картопляна бабка – 8 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Білоруська картопляна бабка

Класичний рецепт картопляного ласощі дуже порадує представників чоловічої статі, оскільки до складу будуть входити наступні ситні інгредієнти:

  • 300 г грудинки;
  • 1 кг картоплі;
  • 2 цибулини;
  • 100 г сметани;
  • трохи борошна і солі.

У приготуванні виконуємо такі кроки:

  • Картопля натирається, змішується з ложкою борошна для «скріплення» і присаливается.
  • Дрібно нарізана грудинка обсмажується.
  • Досить великі шматочки цибулі викладаються в жир від грудинки, де пассеруются до готовності.
  • Жир зливається, шкварки і цибульні шматочки змішуються, після чого викладаються в картопляну масу.
  • Основа страви рівномірно розподіляється в вогнетривкої формі, яка закривається кришкою і відправляється в розігріту до 200°C духовку на 45 хвилин.
  • Перед подачею картопляна бабка поливається сметаною.
Дивіться також:  Омлет: класичний рецепт – 7 способів приготування