Картопляна запіканка не тільки просте і швидке в приготуванні блюдо. Воно смачне і буде відмінним рішенням, якщо залишилася невелика кількість продуктів, яких не вистачить на нове повноцінне блюдо.
Приготування запіканки в мультиварки добре тим, що потрібно витратити мінімум свого часу: не потрібно чекати розігріву духовки, постійно перевіряти, не підгоріло. При цьому абсолютно не можливо її зіпсувати, пересушити і т. д.
Рецепт картопляної запіканки з м’ясом в мультиварці
Інгредієнти для картопляної запіканки в мультиварці
- 400г фаршу;
- 1 цибулина;
- 2 яйця;
- 3 картоплини середнього розміру;
- 200г сметани;
Як приготувати картопляну запіканку в мультиварці
- 1. Картоплю очищають від шкірки і тонко нарізають кружечками (можна скористатися спеціальною теркою або диском в комбайні).
- 2. Цибулю очистити і дрібно шаткують, потім змішують з фаршем.
- 3. Яйця збивають із сметаною і сіллю.
- 4. Дно чаші змащують вершковим маслом, потім викладають часточки картоплі (тільки половину, другу слід відкласти).
- 5. Зверху викладають шар фаршу і закривають його рештою картоплі.
- 6. Зверху заливають суміш сметани і яйця, після чого ставлять готуватися на 40 хвилин в режимі «Випічка»
Лінива картопляна запіканка в мультиварці
Цей рецепт стане у нагоді, якщо з учорашнього столу залишилося трохи картопляного пюре або просто вареної картоплі.
Інгредієнти для картопляної запіканки
- Картопляне пюре або варена картопля – 4 шт.;
- 2 зубчики часнику;
- 4 цибулини;
- 200мл молока;
- сіль і спеції;
- рослинне масло.
Як приготувати картопляну запіканку в мультиварці
- 1. Цибулю і часник очищають, подрібнюють і злегка обсмажують, після чого вибирають режим «Гасіння» і залишають на 15 хвилин, потім перекладають у тарілку.
- 2. Чашу мультиварки вистилають пергаментним папером, яку змащують масло.
- 3. Картоплю і обсмажені цибулю з часником поділяють на 3 частини.
- 4. На дно викладають картоплю. Його посипають паприкою, сіллю і чорним перцем, зверху викладають цибулю. Те ж повторюють ще 2 рази – в результаті останній шар складається з цибулі і часнику.
- 5. Зверху цей пиріг заливають молоком і знову посипають паприкою.
- 6. Страву готують у режимі «Випічка» 30 хвилин.
Подавати таку запіканку слід гарячої. Готову страву можна посипати тертим сиром.
Не пропустіть також:
Правильно смажимо свинину
Смачні Заварні млинці
Найкраще тісто для млинців