Готуємо по-французьки — покроковий рецепт
Ця страва завжди включає в себе сир і велику кількість приправ. Краще взяти для нього фарш з яловичини (650 г), а також не забути про жмені зеленої квасолі. Серед інших інгредієнтів: по півсклянки молока і жирних вершків, 800 р картоплі, сіль, шматочок вершкового масла, по щіпці мускатного горіха, чебрецю і розмарину, 2-3 зубки часнику, 180 г сиру (краще всього підійде пармезан). Отже, приступаємо.
- Шматочки фаршу смажаться разом з подрібненим часником до готовності. Далі в нього додаються всі зазначені спеції (крім мускатного горіха, сіль і зелена квасоля. Разом продукти готуються до м’якості бобових під закритою кришкою.
- Картопля вариться і перетворюється в пюре разом з молоком, вершками, вершковим маслом, сіллю і мускатним горіхом.
- Першим шаром запіканки стане м’ясо. Поверх нього шар викладається товченої картоплі.
- Залишилося посипати тертим сиром і випікати 35-45 хвилин на середньому вогні.
Таку страву смачно їсти з класичним рожевим соусом.