Картопляна запіканка з фаршем в мультиварці – 5 рецептів

Невідомо кому і коли прийшла в голову блискуча ідея об’єднати м’ясо і картоплю в одній страві. Сполучень і способів приготування безліч, від самих простих до вишуканих. Картопляна запіканка з фаршем в мультиварці не вважається складним в приготуванні шедевром кулінарії, але ніхто не знає, як далеко може зайти фантазія кухаря, священнодействующего над картоплею і фаршем, особливо якщо в його розпорядженні розумна каструля – мультиварка.

Картопляна запіканка з м’ясним фаршем в мультиварці

Це класичне блюдо легко описати кількома словами: швидко, смачно і ситно.

Продукти за рецептом:

  • 0,5 кг картоплі одного сорту;
  • 0,3 кг свинячого фаршу;
  • 0,2 кг яловичого фаршу;
  • 2 цибулини;
  • 5 курячих яєць;
  • 1 склянку сметани (15%);
  • 50 грам вершкового маргарину;
  • 1/2 склянки пшеничного борошна;
  • 2-3 щіпки приправи Хлели-сунелі;
  • 3 столові ложки соняшникової з додаванням оливкової олії;
  • Морська сіль за смаком.

Рецепт покроково:

  • Картоплини очистити від шкірки, вимити. Нарізати кухонним комбайном або овочечисткою на тонкі чипсины;
  • Зняти лушпиння з цибулі, розрізати кожне на 6-8 частин і тонко нашаткувати;
  • У мисці змішати 2 види обробленого м’яса, додати цибулю, щіпку солі, пару щіпок приправи і ретельно вимісити руками;
  • Підготуйте сполучну заливку, збивши яйця зі сметаною, чайною ложкою солі і дрібкою Хмелі-сунелі. Не поспішаючи просеивайте у рідку масу борошно, щоб не утворилися грудочки, перемішувати до однорідної консистенції;
  • Тарілку з шматочками вершкового маргарину поставте в тепле місце. Коли кулінарний жир стане м’яким (але не рідким) змастіть їм каструлю мультиварки;
  • Викладіть дно і бокові каструлі кількома рядами тонких сирих чипсин. Залийте їх невеликим шаром рідкого тіста. Рівномірно розкладіть фарш поверх картоплі;
  • Накрийте м’ясну прошарок кількома рядами картопляних чипсин і залийте залишилися тестом;
  • Виберіть у меню режим «Випічка» і запікайте при закритій кришці 1 годину з чвертю.
Дивіться також:  Картопляна запіканка в мультиварці, рецепт з фото

Рецепт приготування з курячим фаршем

Вам будуть потрібні:

  • 0,4 кг картоплі;
  • 2 добірних курячих яйця;
  • 1 велика цибулина;
  • 0,3-0,4 кг філе курячої грудинки;
  • 0,1 кг твердого сиру;
  • 1/2 склянки сметани (15-20%);
  • 1 пучок зелені петрушки;
  • 1/3 чайної ложки порошку чорного перцю;
  • 20-30 мл рослинного масла для змащування форми;
  • морська сіль за смаком.

Хід робіт:

  • Зніміть з цибулини верхні злущуються шари, поріжте овоч тонкими півкільцями;
  • Куряче філе витріть вологою серветкою, покладіть на обробну дошку і поріжте вздовж і впоперек. М’ясну крихту пару хвилин порубаєте ножем. Рубаний фарш складіть у глибоку тарілку, приправити цибулею і чорним перцем, посоліть і перемішайте;
  • Почистіть картоплини, помийте, поріжте кубиками або невеликими брусочками, відправте в миску до курки;
  • Окремо збийте яйця зі сметаною віночком, посоліть, покладіть вимиту подрібнену петрушку;
  • З’єднайте всі складові запіканки в каструлі, злегка підсолити, перемішайте;
  • Змастіть чашу приладу маслом, викладіть в неї суміш з каструлі. Потріть на крупній тертці сир і посипте їм вміст чаші;
  • Закрийте кришку мультиварки і виставите в меню годину в режимі «Випічка». Виймайте запіканку з форми після того, коли вона охолоне.

Картопля і риба — запікаємо в мультиварці

Продукти:

  • 0,6 кг картоплі;
  • 0,3 кг охолодженого філе червоної риби;
  • головка ріпчастої цибулі;
  • 100-150 мілілітрів молока або вершків;
  • спеції для риби;
  • 1 червоний або помаранчевий солодкий перець;
  • 2 плавлених сирка;
  • 1,5 столових ложки оливкової олії
  • 5-6 оливок без кісточок;
  • 1 пучок зелені кінзи;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Плавлені сирки попередньо покладіть на 20-30 хвилин у морозилку;
  • З рибного філе зніміть шкіру (якщо є), обмийте, поріжте невеликими шматочками. Додайте спеції рибу, пів чайної ложки солі, нарізану напівпрозорими чверть кільцями головку ріпчастої цибулі, і залиште маринуватися;
  • Очищену картоплю наріжте середніми (до 1,5 см) цільними скибочками;
    Випатрайте перець, сполосніть і поріжте тонкими кільцями. Порубаєте зелень кінзи. Оливки розрізати навпіл;
  • Змастіть оливковою олією каструлю. Викладіть на дно скибочки картоплі, залийте половиною від загальної кількості вершків. Укладіть зверху пряну рибну прошарок;
  • Філе червоної риби посипте зеленню, покладіть половину нарізки перцю і оливок і залийте залишками вершків;
  • Потріть плавлені сирки на тертці і посипте стружкою запіканку. Прикрасьте кільцями перцю і половинками оливок;
  • Готуйте при закритій кришці близько години в режимі «Мультиповар». Для сучасної мультиварки, наприклад, Редмонд, досить виставити температуру для запікання в 125 градусів.
Дивіться також:  Картопляна запіканка в духовці – 11 рецептів: з м’ясом, куркою, грибами

Оригінальна листкова запіканка з фаршем і грибами

Інгредієнти:

  • 0,4-0,5 кг картоплі;
  • 0,3-0,35 кг свинячого фаршу;
  • 0,2 кг свіжих печериць;
  • цибулина;
  • 1 морквина;
  • склянка сметани (15-20%);
  • 3-4 курячих яйця;
  • 1/2 склянки пшеничного борошна;
  • 50 грам тертого сиру;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 50 грам маргарину для змащування форми;
  • сіль за смаком.

Хід робіт:

  • Овочі та гриби очистити. Цибулину поріжте кубиками, моркву потріть на середній тертці. Печериці порізати пластинками;
  • Обсмажте овочі та гриби на сковороді в невеликій кількості рослинного масла близько 7-10 хвилин. Посоліть;
  • Очищені, промиті картоплини наріжте пластинками товщиною до 1 см;
  • Приготуйте заливку для запіканки, змішавши яйця, сметану і борошно;
  • Промажте чашу мультиварки розм’якшеним маргарином;
  • Послідовно викладайте шари запіканки, присмачуючи їх сіллю: 2/3 від обсягу всього картоплі (полити 1/2 заливки), фарш, грибну обжарку, сирну посипання.
  • Укладіть зверху залишилися пластинки картоплі і полийте заливанням;
  • Встановіть чашу в прилад, закрийте кришку і запікайте близько 80 хвилин в режимі «Випічка».

З додаванням сиру і помідорів

Інгредієнти:

  • 0,7-0,8 кг очищеного картоплі;
  • 0,3 кг м’ясного фаршу;
  • 30-40 мл оливкової олії;
  • 20-30 грам вершкового масла;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • 1-2 курячих яйця;
  • 2-3 стиглих помідора;
  • 1/3 склянки сметани (10-15%);
  • 2 зубчики часнику;
  • 80-120 г тертого сиру;
  • сіль і спеції за смаком.

Приготування страви:

  • Картоплю відваріть до готовності. Товкачем або блендером зробіть пюре з додаванням вершкового масла, курячого яйця і солі за смаком;
  • М’ясний фарш обсмажте на сковороді в оливковій олії разом з дрібно порізаною цибулею і двома подрібненими помідорами, приправити сіллю і спеціями;
  • Залишився помідор наріжте тоненькими пластинками. Зубчики часнику потріть на дрібній тертці і змішайте зі сметаною і сиром;
  • Злегка змастіть чашу приладу оливковою олією. Першим викладайте картопляне пюре, на нього обсмажений фарш, пластинки томату і гостреньку сирну шапку;
  • У меню мультиварки виберіть режим «Випічка» і готуйте 40-45 хвилин при закритій кришці приладу.
Дивіться також:  Картопляна запіканка з фаршем в духовці – 10 рецептів

Нюанси приготування в мультиварці: Редмонд, Поларіс

Моделей мультипомощниц і фірм-виробників неосяжне безліч. Основна відмінність приладів в їх вихідному функціоналі, потужності, якості виконання, додаткові аксесуари, покритті і об’єм чаші і, як наслідок, вартості. Лідируючі позиції на російському ринку не перший рік утримують світові бренди Редмонд і Поларіс. Основна відмінність мультиварок закладено в їх ціні. Редмонд обійдеться своєму власникові трохи дорожче. Як правило, електронні помічниці цього виробника володіють більшою потужністю, тому їжа готується в них швидше. Важко переоцінити значення опцій мультиповар і 3D нагрів, які значно полегшують і прискорюють процес готування. Насправді, нюанси приготування закладені у вбудованих функціях, а не в назвах брендів. Готуйте задоволення на радість рідним і близьким.

Прокрутка до верху