Картопляна запіканка з куркою – смачне, ситне блюдо, з інгредієнтами якого можна сміливо експериментувати.
Картопляна запіканка з куркою в духовці
Повноцінний обід або вечерю для всієї родини з самими простими складовими.
Необхідні продукти:
- три зубчики часнику;
- 200 грам сиру;
- цибулина;
- півкілограма картоплі;
- 300 грам сметани;
- близько 500 грам курячого філе;
- приправи на свій смак.
Процес приготування:
- М’ясо нарізаємо тонкими пластинами, заправляємо його спеціями, подрібненим часником і прибираємо в холод приблизно на 30 хвилин.
- За цей час перетворюємо цибулю і картоплю в тонкі кільця.
- У миску викладаємо сметану, змішуємо з сіллю, перцем та іншими приправами на свій смак. Подрібнюємо сир на тертці.
- Готуємо форму для запікання і першим шаром викладаємо цибулю, на нього частину картоплі, яку промазуємо сметаною сумішшю, потім йде курка посипані сиром. Ще раз повторюємо черговість шарів, але вже без цибулі. Верх обов’язково покриваємо сиром.
- Доводимо до готовності на вже розігрітій до 180 градусів духовці близько 60 хвилин.
Рецепт приготування в мультиварці
Смачне насичене блюдо, яке не відніме багато часу, адже готуватися воно буде в мультиварці.
Необхідні продукти:
- п’ять картоплин;
- близько 350 грам курячого філе;
- спеції та зелень на свій смак;
- три ложки сметани;
- цибулина.
Процес приготування:
- М’ясо промиваємо, ріжемо на пластинки, обробляємо спеціями.
- Цибулю і картоплю нарізаємо на кільця, не занадто товсті.
- У мисці змішуємо сметану з зеленню і різними приправами.
- У чашу мультиварки викладаємо спочатку шар картоплі, який потрібно полити сметанним соусом, потім курку з цибулею, сметану і знову основний овоч.
- Поставити прилад на режим «Випічка», і готувати страву близько 60 хвилин.
Як зробити запіканку з картоплею, куркою і грибами?
Картопляна запіканка з куркою і грибами – відмінний вечерю для всієї родини. Блюдо виходить дуже ситним.
Необхідні продукти:
- 250 грам сметани;
- близько 500 грам курки;
- цибулина;
- півкілограма картоплі;
- 300 грам грибів;
- приправи за бажанням.
Процес приготування:
- Для початку зробимо заливку для страви. Потрібно з’єднати сметану зі спеціями, перемішати.
- Картоплю, цибулю і курку нарізаємо тонкими пластинками і з’єднуємо з приправами.
- Подрібнюємо гриби і обсмажуємо на сковороді, так щоб з них вийшла вся рідина.
- Готуємо форму для випікання і першим шаром викладаємо на нього картоплю, потім курку, цибулю і гриби. Кожен шар промащувати соусом зі сметани. Повторіть шари, поки не закінчаться всі інгредієнти.
- Готуйте в гарячій духовій шафі на 180 градусах близько 50 хвилин.
Готуємо по-французьки з сиром
Картопляна запіканка з куркою і сиром виходить дуже смачна за рахунок хрусткої скоринки.
Необхідні продукти:
- цибулина;
- 500 грам курячого філе;
- 250 грам сметани;
- два зубчики часнику;
- 150 грам сиру;
- приправи за смаком;
- близько 600 грам картоплі.
Процес приготування:
- Часник подрібнюємо, змішуємо зі сметаною, туди ж додаємо сіль і перець, перемішуємо.
- Курку, цибулю і картоплю перетворюємо в тонкі пластинки, а сир натираємо на крупній тертці.
- На обрану форму для запікання спочатку кладемо подрібнену цибулю. Потім картоплю, поливаємо його соусом з сметани. Зверху викладаємо м’ясо, заливку і сир. Ще раз повторюємо черговість шарів і завершуємо всі сиром, який повинен щільно покривати всі інгредієнти.
- Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 45 хвилин і доводимо до готовності.
У горщиках
Картопля з м’ясом завжди добре виходить, якщо готувати її в горщиках, так чому б не зробити в них і запіканку?
Необхідні продукти:
- цибулина;
- приблизно півкілограма картоплі і стільки ж курячого м’яса;
- приправи на свій смак;
- два зубчики часнику;
- 100 грам сиру;
- 200 грам сметани.
Процес приготування:
- Цибулю нарізаємо на кільця, злегка обсмажуємо на сковороді. Так само чинимо з картоплею і куркою – подрібнюємо їх на пластинки і доводимо до легкого золотистого кольору.
- Сметану з’єднуємо з нарубаним часником, приправами і за бажанням з зеленню.
- На дно горщиків кладемо цибулю, картоплю, сметану, курку, знову соус і сир. Робимо так кілька разів, поки не закінчаться всі продукти. Останній шар – сир. Відправляємо горщики в гарячий духовий шафа на 30 хвилин, встановивши температуру до 170 градусів.
З картопляного пюре
Як варіант, зробити запіканку можна з пюре, а не нарізаної картоплі.
Необхідні продукти:
- близько 500 грамів картопляного пюре;
- два шматки курячого філе;
- приправи за смаком;
- 150 грам сиру.
Процес приготування:
- Для цього рецепта знадобиться картопляне пюре. Візьміть вже готову масу або відваріть картоплю і розімніть її.
- М’ясо наріжте тонкими пластинками, обваляйте в спеціях.
- На дно форми викладіть половину пюре, потім курку, сир і прикрийте всі залишилася картоплею. За бажанням можна змастити верх яйцем.
- Довести до готовності в духовці протягом 30 хвилин на 180 градусах.
З курячим фаршем
У цьому рецепті можна використовувати як порізану картоплю, так і пюре.
Необхідні продукти:
- маленька баночка сметани;
- 150 грам сиру;
- приправи на свій смак;
- часточка часнику;
- 500 грам курячого фаршу;
- 600 г картоплі;
- цибулина.
Процес приготування:
- Курячий фарш з’єднуємо з вибраними приправами і подрібненою цибулею, обсмажуємо на сковороді до готовності.
- Картоплю нарізаємо кільцями, а сметану змішуємо з дрібно нарізаним часником, перцем і сіллю.
- На дно форми кладемо картоплю, поливаємо соусом, потім викладаємо курячий фарш, ще трохи заливки, шар сиру і знову повторюємо послідовність викладення продуктів, завершивши всі сиром.
- Залишилося тільки прибрати форму в гарячу духовку і почекати поки страва буде готове. Знадобиться близько 40 хвилин при рівні нагрівання до 180 градусів. За бажанням зверху запіканку можна посипати зеленню.