Рецепт для тих, хто постить
Апетитні «котлетками», як часто називають симпатичні вироби з картоплі, не обходять увагою і шанувальники пісної, але не менш смачної та поживної їжі.
Склад інгредієнтів:
- томат-паста — 25 г;
- картопля — 2 бульби;
- крабове м’ясо — 300 г;
- морква;
- майонез пісний — 50 г;
- борошно — 200 г;
- кріп;
- масло пісне.
Технологія приготування:
- Відварюємо очищену картоплю до м’якого стану. Не забуваємо солити воду.
- Остиглі бульби пропускаємо через м’ясорубку разом з попередньо розмороженим крабовим продуктом (паличками). Додаємо в отриману масу нарубану зелень: кріп, петрушку, інші опинилися під руками рослини.
- Приєднуємо томат-пасту, дрібно натерту моркву, ретельно вимішуємо складу до однорідної консистенції. Сіль тут не потрібна, оскільки її достатньо в крабовому і помідоровому продукті.
- Нагріваємо в сковороді олію, формуємо однакові биточки, обсмажуємо з обох боків до появи рожевої скоринки.
Для пікантного відтінку страви присмачую його соусом, складеним з пісного майонезу, томат-пасти і дрібно нарубаного кропу.