Картопляні млинці – 7 рецептів приготування

Коли хочеться побалувати себе і своїх домашніх смачним, поживним і економічним страв, варто спробувати картопляні млинці. Зробити їх досить просто, і подобається це блюдо практично всім. Нижче наведено різноманітні рецепти приготування картопляних млинців.

Картопляні млинці з сирої картоплі

Найпростіше приготувати млинці з сирої картоплі, щоб не витрачати час на відварювання бульб.

Для приготування знадобиться:

  • 5 – 6 картоплин;
  • 2 яйця;
  • 0,35 л молока;
  • 0,3 кг борошна;
  • 7 – 8 г порошкового розпушувача;
  • сіль.

Послідовність роботи:

  • З’єднати невелику кількість молока з розпушувачем і столовою ложкою борошна, перемішати і почекати, поки з’явиться пінка.
  • Збити яйця з сіллю, розвести молоком, залити в суміш опару.
  • Сиру картоплю дрібно порізати і покласти в чашу блендера, додавши трохи молока. Можна нашаткувати цілі бульби на тертці.
  • Додати картоплю до молочно-яєчної суміші, перемішати і всипати борошно. Потім потримати основу в теплі 40 – 50 хвилин.
  • Розжарити змащену маслом сковороду, налийте невелику кількість тесту, розрівняти і смажити до рум’яної скоринки. Потім перевернути і продовжити готування.

Увага! Для приготування млинців не варто використовувати молоду картоплю. У таких бульбах міститься мала кількість крохмалю, і млинці будуть розповзатися і пригорати.

Рецепт з картопляного пюре

Щоб тісто для млинців вийшло однорідним, краще зробити його з картопляного пюре.

Для страви потрібно:

  • 3 – 4 картопляні бульби;
  • яйце;
  • 0,25 л молока;
  • 0,2 кг борошна;
  • 15 г цукру;
  • сіль.

Послідовність дій:

  • Очистити картоплю, нарізати невеликими шматками і відварити.
  • Розім’яти зварену бульби картофелемялкой, поступово додаючи молоко.
  • Збити яйце з сіллю і цукром, а потім поступово з’єднати з картопляно-молочною сумішшю, потроху підсипаючи борошно.
  • Коли в масі не залишиться грудочок, розігріти змащену маслом сковороду і посмажити млинці з обох сторін.
  • Готові картопляні млинці можна їсти гарячими або холодними, як самостійне блюдо або як гарнір.
Дивіться також:  Люля-кебаб в домашніх умовах – 3 рецепту приготування на мангалі, в духовці на сковороді

Млинці на основі кефіру

Якщо в холодильнику не знайшлося свіжого молока, можна готувати млинці з картоплі і на основі кефіру.

Для такої страви потрібно:

  • 7 – 8 картопляних бульб;
  • 0,25 л кефіру;
  • яйце;
  • 0,12 – 0,15 кг борошна;
  • 7 – 8 г соди;
  • сіль;
  • улюблені приправи.

Порядок роботи:

  • Подрібнити очищені картопляні бульби з допомогою дрібної терки. Злити виділяється сік.
  • Змішати отриману стружку з яйцем, сіллю, содою і спеціями, насипати борошно.
  • Розбавити тісто кефіром так, щоб по консистенції воно нагадувало густу сметану, і посмажити млинці.
  • У цю страву можна додати такі приправи, як чорний і червоний мелений перець, коріандр, паприку, сушену зелень, каррі і куркуму.

Тонкі картопляні млинці

Щоб зробити тонкі картопляні млинці, знадобиться порошкове пюре. Цей напівфабрикат можна знайти не тільки в супермаркеті, але і в невеликій продуктовому магазині.

Для приготування знадобляться такі компоненти:

  • 0,1 – 0,12 кг сухого пюре;
  • яйце;
  • 0,45 – 0,5 л свіжого або подкисшего молока;
  • 70 – 90 г борошна;
  • сіль.

Порядок роботи:

  • Залити картопляний порошок молочним продуктом, розмішати до зникнення грудочок і залишити на чверть години для набухання.
  • Вбити в масу яйце, додати рослинний жир, сіль, вимісити до однорідності.
  • Насипати борошно, розбити всі грудочки і розбавити отриману суміш залишилися свіжим молоком або кисляку.
  • Посмажити млинці на розпеченій сковороді.

На замітку. Деякі господині відчувають труднощі при приготуванні цієї страви, так як не можуть зрозуміти, коли ж потрібно перевертати млинець. Це роблять після того, як краю його трохи подсушатся, а в середині утворюються дірочки.

Варіант для тих, хто постить

Релігійний Піст накладає заборону на вживання продуктів тваринного походження, у тому числі молока і яєць. Для тих, хто постить, можна зробити картопляні млинці без цих складових.

Дивіться також:  Смажені макарони – 8 рецептів приготування

В процесі приготування знадобляться такі продукти:

  • 5 картопляних бульб;
  • стакан води;
  • 50 г рослинного жиру;
  • сіль.

Послідовність дій:

  • Зварити картоплю, розім’яти в пюре і дати трохи охолонути.
  • Додати в масу соняшникова олія, сіль, борошно і перемішати до однорідності.
  • Розвести складу водою так, щоб вийшло полужидкое тісто.
  • Підсмажити млинці до золотистого кольору.

Увага! Смажити картопляні млинці, особливо пісні, потрібно тільки на розпеченій сковороді, інакше вони прилипнуть до дна посуду.

Як зробити млинці на картопляному відварі

Для приготування смачних млинців можна використовувати не тільки подрібнені бульби, але і картопляний відвар.

Знадобляться такі інгредієнти:

  • 0,25 л картопляного відвару;
  • 0,25 л молока чи кисляку;
  • яйце;
  • 0,25 кг борошна;
  • трохи рослинного жиру;
  • цукор і сіль.

Послідовність дій:

  • З’єднати свіжий відвар з молоком і дати остудитися. Якщо використовується кисляк, додавати її можна тільки після того, як відвар охолоне, інакше молочний продукт згорнеться пластівцями.
  • Збити яйце з цукром і сіллю, потім почати сипати борошно, потроху підливаючи приготовану в попередньому кроці суміш.
  • Розбити всі грудочки і згустки, розвести складу залишилася рідиною і посмажити тонкі млинчики.

На замітку. Крім молока, для приготування такої страви можна взяти кефір будь-якої жирності або ряжанку.

Картопляні млинці на крупній тертці

За зовнішнім виглядом і смаком такі картопляні млинці нагадують знамениті деруни. Для приготування страви потрібні наступні продукти:

  • 8 – 10 бульб картоплі;
  • 2 яйця;
  • 0,1 – 0,12 кг борошна;
  • кілька часникових зубчиків;
  • сіль;
  • відповідні спеції.

Порядок приготування:

  • Подрібнити очищені картопляні бульби на крупній тертці, почекати деякий час, поки не виділиться сік, після чого віджати.
  • Розчавити пресом часникові зубки і додати до картоплі.
  • Ввести яйця, сіль, приправи і борошно. Ретельно перемішати.
  • Викласти масу в сковороду, розрівняти лопаткою і обсмажити з обох сторін.
Дивіться також:  Кабачки в клярі – 7 рецептів приготування

Увага! Перевертати такі млинці можна тільки після того, як обжариваемая сторона стане яскраво-золотистим і хрусткою.

З чим їдять картопляні млинці

Картопляні млинці, приготовані будь-яким з перерахованих вище способів, можна подати як гарнір до птиці, риби або м’яса.

Якщо млинці вживаються як самостійне блюдо, їх доповнюють такими продуктами:

  • сметаною;
  • майонезом;
  • гірчицею;
  • аджикою;
  • кетчупом;
  • сирним і часниковим соусом.

А щоб страва виглядало привабливо і апетитно, можна картопляні млинці посипати рубаною свіжої зеленню або дрібно нарізаним зеленим цибулею.

Прокрутка до верху