Соковиті зрази з картоплі з яйцем і цибулею
Зрази в духовці на манер улюблених усіма пиріжків з зеленою цибулею і яйцем готуються без обжарювання. А значить, вони не тільки смачні, але і менш калорійні. Рекомендуємо їсти їх усім, хто стежить за вагою, але воліє ситну їжу.
Підготуємо холодне картопляне пюре, жовток, білок, пучок зеленого цибулі, 2 варених яйця, сіль, перець, рослинна олія і 2-3 столових ложки борошна.
Запам’ятовуємо правила приготування:
- У пюре додаємо будь-які спеції, жовток, ретельно вимішуємо. Повинно вийде гладке картопляне тісто, не прилипающее до рук.
- Яйця дрібно рубаємо в крихту.
- Зелену цибулю нарізаємо кружечками.
- Змішуємо яйця і цибулю. Для однорідності начинки рекомендуємо додати трохи рослинного масла або шматочок вершкового.
- Ліпимо картоплянники, загортаючи всередину цибульну начинку.
- Викладаємо кожен на деко так, щоб вони не прилипали один до одного.
- Змащуємо пиріжки білком.
- Відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів.
- Випікаємо 20 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
Готові гарячі пиріжки можна промазати маслом, полити соусом з молока, вершків або їсти з нежирної сметаною. Обов’язково спробуйте закушувати пиріжки маринованими опеньками, заправленими запашним маслом. Беріть таку страву з собою на роботу, їжте з холодним чаєм – всі колеги обов’язково запитають рецепт.