Картопляні зрази з фаршем – 6 рецептів

Зрази з фаршем ще називають «котлети навпаки». Основою у них стає картопля, а в якості начинки використовують м’ясо. Готуються картопляні зрази з фаршем різними способами. Можна використовувати для цього духова шафа.

Картопляні зрази з фаршем в духовці

Інгредієнти: кіло картоплі, сіль, 1 ст. білого борошна, 3 ст. ложки сухарній крихти, щіпка мускатного горіха, яєчко, півлітра води, цибулина, 420 г будь-якого м’ясного фаршу, спеції.

  • Спочатку цибулина ріжеться кубиками і пассируется на будь-якому жирі. До вже зазолотившемуся овочу додається фарш. Маса солиться, приправляється спеціями. Разом продукти нудяться до готовності м’яса.
  • Начинка вийшла подрібнюється в блендері.
  • Картопля відварюється до готовності. Далі вона перетворюється на пюре з додаванням води, солі, яйця і борошна. У масу всипається і мускатний горіх для більш апетитного аромату.
  • З теплої картоплі формуються зрази, в центр яких викладається начинка. Для зручності руки в процесі періодично змащуються маслом. Заготовки панируются в сухарях і викладаються на промаслений пергамент.

Картопляні зрази з фаршем готуються в духовці близько півгодини при середній температурі.

З додаванням грибів

Інгредієнти: півкіло яловичого фаршу, кіло картоплі, свіжий часник, 1 склянка сушених грибів, яєчко, цибулина, 90 г вершкового масла, морквина, сіль, ароматні трави, борошно.

  • Для основи страви готується картопляне пюре. Овоч відварюється до м’якості, солиться, після чого розминається з яйцем і борошном. Останнього компонента потрібно додавати стільки, щоб вийшло пюре досить густим.
  • Гриби заздалегідь вимочуються у воді, після чого пропускаються через м’ясорубку разом з цибулею, часником, морквою і фаршем. Повторне подрібнення м’яса зробить його ще більш ніжним і смачним.
  • Начинка викладається на сковорідку з вершковим маслом, сіллю, спеціями і рідиною від вимочування грибів. Під кришкою маса нудиться хвилин 40.
  • Далі з картоплі і начинки формуються зрази.
  • Сформовані котлетки обвалюються в борошні.
Дивіться також:  Батат – що це таке? Рецепти, як приготувати солодку картоплю Батат

Смажаться зрази з фаршем і грибами з двох боків до золотистої скоринки.

З курячим фаршем

Інгредієнти: 1,5 кіло картоплі, 70 г вершкового масла, півкілограма курячого фаршу, цибулина, півсклянки пшеничного борошна, сіль.

  • Картопля вариться до м’якості в солоній воді, остуджується і пропускається через м’ясорубку з вершковим маслом. До пюре підмішується борошно, щоб маса стала добре формуватися.
  • Фарш обсмажується на сковорідці разом з дрібно нарізаною цибулею.
  • З картоплі формуються вироби з м’ясною начинкою.
  • Зрази з курячим фаршем потрібно обсмажувати на великій кількості масла.

Подається страва зі сметаною або іншим соусом.

Швидкі зрази з м’ясним фаршем на сковороді

Інгредієнти: кіло картоплі, 3 головки цибулі, яйце, 460 г м’ясного фаршу, повний стакан високосортного борошна, жменя сухарній крихти, сіль, прованські трави, півсклянки рафінованої олії.

  • Картопля миється, чиститься і вариться до повної готовності в солоній воді. Для аромату можна додати у воду пару лаврових листочків.
  • Готова картопля розминається товкачиком. Щоб з основи в майбутньому було легко ліпити зрази, в неї додається борошно і все рафінована олія. Туди ж вбивається яйце. При необхідності можна влити трохи бульйону, що залишився після варіння картоплі.
  • Подрібнюється цибулина, після чого вона відправляється на сковорідку разом з м’ясним фаршем. Він розминається лопаткою, щоб не траплялися великі шматки. Інгредієнти смажаться до повної готовності фаршу. Маса відразу солиться, присмачується прованськими травками.
  • На плоску широку тарілку висипаються панірувальні сухарі. У них обвалюється картопляна основа. У центр кожної заготовки накладається достатню кількість начинки. Її краю закриваються, формується щільне виріб.
  • Майбутні зрази потрібно смажити до рум’яності на розігрітому маслі. Готуються вони з обох сторін.

Подаються зрази з м’ясним фаршем з часниковим соусом або звичайним кетчупом.

Дивіться також:  Яловичина по-бургундськи – 7 рецептів приготування

Рецепт з картопляного пюре в мультиварці

Інгредієнти: кіло картоплі, яйце, 2 ст. ложки пшеничного борошна, кухонна сіль, ароматні трави, півкілограма курячого фаршу.

  • Картопля без шкірки відварюється в солоній воді до м’якості. Далі овоч гарненько мнеться товкачиком, після попереднього зливу води з каструлі.
  • Додається в пюре яйце і борошно. Це потрібно для того, щоб основа добре трималася в майбутніх зразах.
  • Для приготування начинки курячий фарш обсмажується на невеликій кількості жиру в «розумній каструлі» у програмі «Випічка». До м’яса можна додати цибулю, моркву, солодкий болгарський перчик і будь-які інші овочі за смаком. Звичайно, всипається до нього і сіль, а також ароматні трави.
  • З картопляного пюре і м’ясної начинки формуються зрази. Для цього овочева коржик ліпиться прямо на долоні, в центр неї викладається фарш. Краю заготовки міцно скріплюються.
  • На останньому в ємності жирі зрази обсмажуються з кожної сторони по 15-17 хвилин.

Для приготування обговорюваного страви підійде все той же режим випічки. Подається воно з асорті з свіжих або маринованих огірочків.

З рибним фаршем

Інгредієнти: кіло картоплі, 2 яйця, 60 г вершкового маргарину, 220 г філе відварної риби, 2 ст. ложки сухарній крихти, 2 головки ріпчастої цибулі, сіль, спеції.

  • Філе риби пропускають через м’ясорубку. У масу додається сіль, спеції.
  • Лук ріжеться дрібними кубиками і обсмажується до рум’яного кольору. Яйце вариться круто, після чого довільно подрібнюється. Обидва цих продукту також додаються до риби. Начинка повністю готова.
  • Картопля вариться до готовності в солоній воді, після чого натирається на крупній тертці, змішують з яйцем. З неї ліпляться коржі, на центр яких викладається рибна начинка.

Заготовки обвалюються в сухарній крихті і смажать з двох сторін на маргарині. Замість останнього можна використовувати поєднання рослинного і вершкового масла (топленого) масла.

Дивіться також:  Різотто з куркою — 8 рецептів приготування вдома
Прокрутка до верху