Каша гарбузова з рисом на молоці – 7 рецептів

Пшоно-рисова каша

Інгредієнти рецепту:

  • рис – 90 гр.;
  • цукор – 25 гр.;
  • молоко – 0,3 л;
  • щіпка солі;
  • вода – 0,3 л;
  • пшоняна крупа – 80 гр.

Поетапне приготування:

  • Кілька раз промиваємо під краном пшоно.
  • Опускаємо його в каструлю з водою і варимо 5 хвилин.
  • До нього додаємо промиту рисову крупу, наливаємо молоко і готуємо ще 15 хвилин.
  • Залишилося закрити посуд кришкою і почекати, поки каша насититься близько 10 хвилин.

Каша гарбузова з рисом на молоці для дитини

Малятам потрібна більш м’яка, ніжна, в міру жирна їжа. Для них ми видозмінимо рецепт звичайної каші.

Що потрібно взяти:

  • вода – 0,4 л;
  • гарбуз – 0.25 кг;
  • молоко – 0,8 л;
  • рис круглий – 180 гр.;
  • цукровий пісок – 70 гр.

Готуємо покроково:

  • Видаліть з гарбуза насіння і шкірку. М’якоть рубаємо великими шматками.
  • Рисові зерна сполосніть кілька разів водою.
  • Викладаємо його на дно каструлю і заливаємо водою.
  • Шматки гарбуза проводимо через тертку з великими ланками і з’єднуємо з крупою.
  • Коли з каструлі з рисом піде майже вся вода, наливаємо молоко кімнатної температури.
  • Насипаємо цукровий пісок. Замість цукру можна використовувати мед.
  • Готуємо страву 15 хвилин.
  • М’яка, ніжна каша для дітей готова!
Дивіться також:  Запечений мінтай у фользі в духовці – 10 найсмачніших рецептів