Пшоно-рисова каша
Інгредієнти рецепту:
- рис – 90 гр.;
- цукор – 25 гр.;
- молоко – 0,3 л;
- щіпка солі;
- вода – 0,3 л;
- пшоняна крупа – 80 гр.
Поетапне приготування:
- Кілька раз промиваємо під краном пшоно.
- Опускаємо його в каструлю з водою і варимо 5 хвилин.
- До нього додаємо промиту рисову крупу, наливаємо молоко і готуємо ще 15 хвилин.
- Залишилося закрити посуд кришкою і почекати, поки каша насититься близько 10 хвилин.
Каша гарбузова з рисом на молоці для дитини
Малятам потрібна більш м’яка, ніжна, в міру жирна їжа. Для них ми видозмінимо рецепт звичайної каші.
Що потрібно взяти:
- вода – 0,4 л;
- гарбуз – 0.25 кг;
- молоко – 0,8 л;
- рис круглий – 180 гр.;
- цукровий пісок – 70 гр.
Готуємо покроково:
- Видаліть з гарбуза насіння і шкірку. М’якоть рубаємо великими шматками.
- Рисові зерна сполосніть кілька разів водою.
- Викладаємо його на дно каструлю і заливаємо водою.
- Шматки гарбуза проводимо через тертку з великими ланками і з’єднуємо з крупою.
- Коли з каструлі з рисом піде майже вся вода, наливаємо молоко кімнатної температури.
- Насипаємо цукровий пісок. Замість цукру можна використовувати мед.
- Готуємо страву 15 хвилин.
- М’яка, ніжна каша для дітей готова!