Каша з гарбуза — 11 рецептів швидких і смачних

Гарбузова каша сьогодні рідко готується на сучасних кухнях. Вона була незаслужено забута, хоча в гарбузі дуже багато корисних речовин і вона володіє приємним ароматом і смаком. Каша з гарбуза може стати смачним і ситним сніданком або вечерею як для дітей, так і дорослих. Її можна доповнити різними крупами, фруктами, приготувати на плиті, в духовці або мультиварці. Пропонуємо розглянути декілька різноманітних варіантів приготування цієї страви.

Пшоняна каша на молоці з гарбузом

Багато хто може згадати, як у дитинстві мама готувала пшоняну кашу на молоці з гарбузом.

Рецепт складається з простих продуктів:

  • 1 маленька гарбуз;
  • 1 ст. молока;
  • ⅔ Ст. води;
  • 3 ч. л. цукру;
  • пара дрібок солі;
  • 200 г пшона.

Готуємо так:

  • Гарбуз добре промиваємо водою, видаляючи залишки бруду. Ріжемо її часточками, щоб було зручніше з нею працювати. Далі потрібно гострим ножем зрізати шкірку. Очищену м’якоть нарізаємо невеликими кубиками.
  • У каструльку наливаємо молоко і воду, розводимо в них цукор і ставимо на плиту розігріватися. Коли вміст почне кипіти, викладаємо в нього гарбузове кубики. Вже через чверть години м’якоть досить розвариться, щоб можна було розім’яти товкачиком її в пюре.
  • Пшоняну крупу добре промиваємо, при необхідності перебираємо, щоб видалити зіпсовані зерна і викладаємо в гарбузове пюре, солимо.
  • Вогонь робимо повільним, накриваємо кришкою і варимо протягом 20-ти хвилин, періодично помішуючи.

На замітку. Якщо під час варіння каша здасться занадто густий, можна додати ще молока.

Дивіться також:  Печеня в мультиварці – 8 рецептів приготування