Гарбузова каша сьогодні рідко готується на сучасних кухнях. Вона була незаслужено забута, хоча в гарбузі дуже багато корисних речовин і вона володіє приємним ароматом і смаком. Каша з гарбуза може стати смачним і ситним сніданком або вечерею як для дітей, так і дорослих. Її можна доповнити різними крупами, фруктами, приготувати на плиті, в духовці або мультиварці. Пропонуємо розглянути декілька різноманітних варіантів приготування цієї страви.
Пшоняна каша на молоці з гарбузом
Багато хто може згадати, як у дитинстві мама готувала пшоняну кашу на молоці з гарбузом.
Рецепт складається з простих продуктів:
- 1 маленька гарбуз;
- 1 ст. молока;
- ⅔ Ст. води;
- 3 ч. л. цукру;
- пара дрібок солі;
- 200 г пшона.
Готуємо так:
- Гарбуз добре промиваємо водою, видаляючи залишки бруду. Ріжемо її часточками, щоб було зручніше з нею працювати. Далі потрібно гострим ножем зрізати шкірку. Очищену м’якоть нарізаємо невеликими кубиками.
- У каструльку наливаємо молоко і воду, розводимо в них цукор і ставимо на плиту розігріватися. Коли вміст почне кипіти, викладаємо в нього гарбузове кубики. Вже через чверть години м’якоть досить розвариться, щоб можна було розім’яти товкачиком її в пюре.
- Пшоняну крупу добре промиваємо, при необхідності перебираємо, щоб видалити зіпсовані зерна і викладаємо в гарбузове пюре, солимо.
- Вогонь робимо повільним, накриваємо кришкою і варимо протягом 20-ти хвилин, періодично помішуючи.
На замітку. Якщо під час варіння каша здасться занадто густий, можна додати ще молока.