Кава Бушидо (Bushido): види і опис, 3 рецепта приготування

Світовий ринок рясніє різноманітними кавовими брендами і виробленою ними продукцією. Особливо виділяється серед них каву «Бушидо». Популярний у всьому світі напій буквально за кілька років завоював симпатії багатьох любителів кави у всьому світі. Чим знаменитий цей продукт?

Кава «Бушидо» (Bushido) – історія бренду

Свій початок історія кави «Бушидо» бере в кінці 90-х років минулого століття в Японії. У Росії та європейських країнах він з’явився недавно і відразу ж завоював популярність у місцевих кавоманів. Помітивши, який фурор робить їх продукція, заповзятливі японці прийняли рішення вийти на нові світові ринки.

Поступово європейськими партнерами фірми «Бушидо» стали швейцарці. Сьогодні саме у Швейцарії налагоджено центральне виробництво продукції.

Початок двохтисячних років для «Бушидо» відзначено появою кави меленої та зернової. У 2012 році лінійка даного бренду розширилася новими унікальними різновидами продукції.

Види розчинної кави та їх опис

Знаменитий кави випускається в різних варіаціях. Види кави «Бушидо»:

  • «Ред Катана». Являє собою першокласний сублімована кава. До його складу включена лише якісна арабіка, присмачена унікальною сумішшю Паранагвая родом з плантацій Африки. Смак кави оригінальний і досить насичений, має яскравий аромат і довгий післясмак. Покупці можуть придбати продукт в скляних банках по 50 або 100 р. Ця різновид напою визнана лідером продажів, оскільки в розчинному вигляді він має трохи інший аромат, до якого домішується запах прогорклых зерен.
  • «Блек Катана». Натуральна кава, в основу якого лягла кавова суміш під назвою Віра Круз, яка зібрана на плантаціях Південної та Центральної Азії. Кава цей приготований методом темного обсмажування і вважається досить міцним. Смак напою збалансований, має терпкий, гіркий присмак. Відрізнити від класичного виду явною кислинкою. Стійкий кавовий аромат не вивітрюється після охолодження напою. Багато покупці впевнені, що цей кава зовсім не схожий зі звичайним розчинним і прирівнюють його до напоїв, звареним у джезві і кавомашині.
  • «Лайт Катана». Розчинна кава класу Преміум. Приготований з арабіки Кениваро, привезеної з Кіліманджаро. Обсмажені Зерна унікальним способом, який робить кавовий смак оксамитовим і м’яким, у ньому відчуваються фруктові нотки. Ця кава хороший як самостійний напій і може чудово обійтися без додаткового введення вершків або цукру.
  • «Катана Голд 24 карата». Кави преміум класу, виготовлений з сортів високоякісної арабіки, зібраної на схилах Кіліманджаро. До неї додають надтонке харчове золото. Передбачається, що вона наділена містичними властивостями і допомагає омолодити організм, а також збільшити тривалість життя. Елітна кава насичений і міцний, зерна піддавалися високого ступеня обжарювання. Спочатку напій був надзвичайно популярний в Японії, але з часом поширився по світу. Кава дуже ароматний навіть коли охолоне.
  • Кава «Бушидо Кодо». Ще один представник лінійки знаменитого японського кави, який по праву вважається «мультикофе». Під кришкою скляної банки поєднується арабіка, привезена з Танзанії, Ефіопії та Південної Америки. Зерна для продукту збираються виключно вручну і сушаться на високогірних плато. Цей представник будинку «Бушидо» поєднує в собі як мелена, так і розчинна кава в співвідношенні 20/80.
Дивіться також:  Імбирний напій – 7 смачних рецептів з користю для здоров’я і фігури

Bushido мелений і у зернах

У 2000 році Bushido починають випускати зернової і меленої кави.

Компанія відома жорстким відбором кавових зерен, які повинні бути зібрані тільки на елітних плантаціях. Сировина постійно проходять перевірки на екологічність.

Обжарка здійснюється під контролем майстрів, які безперервно спостерігають за процесом. Машини тут виконують тільки механічну грубу роботу.

Спосіб охолодження обсмажених зерен «Бушидо» вважається незвичайним, оскільки виробляється безводним методом. Для цього застосовують натуральний високогірний альпійський повітря.

Існують два різновиди зернової кави «Бушидо»: Specialty і Original.

  • Перший відзначений яскравим ароматом і присмаком.
  • «Бушидо» Оригінал менш міцний і віддає карамельними і шоколадними нотками.

Сировина складається з комбінації відвареної робусти та арабіки, відноситься до категорії Преміум. Добірний кава приготований з суміші Буенавентюра, зібраної на просторах Південної Америки. Зерна піддаються середнього ступеня обжарювання, перед якою їх сортують, причому цей процес включає 15 етапів. Сировиною служить елітна арабіка, зібрана на певних плантаціях при дотриманні ряду умов.

Рецепт приготування кави «Бушидо»

І якщо ви шанувальник продукції «Бушидо», то вам буде цікаво дізнатися, що готувати таку каву можна не тільки традиційним способом.

Розчинна кава «Бушидо»

Готується за наступною технологією:

  • Всипати 1 – 2 ч. л каву в чашку.
  • Додати кип’яченої гарячої води (не окропу!). Температура води повинна становити 85 – 95 градусів.
  • Настояти напій кілька хвилин і, за бажанням, приправити корицею.

Кава в зернах Bushido

Перед приготуванням ароматного напою, кава в зернах від «Бушидо» слід ретельно подрібнити. Робити це потрібно безпосередньо перед варінням для максимального збереження тонкого аромату.

Класичний спосіб приготування перемелених зерен передбачає наявність джезви. Першим ділом її ставлять на невеликий вогонь і підігрівають. В ідеалі кава готується на піску, але за браком його підійде і плита.

Дивіться також:  Кава з лимоном: користь і шкода, 5 рецептів приготування

Етапи приготування такі:

  • Всипати в турку повну чайну ложку кави, додати мускатний горіх, корицю або імбир.
  • Залити суміш водою і ретельно розмішати.
  • Нагрівати рідина до 90 градусів. При появі перших бульбашок зняти джезву з вогню.
  • Напій трохи остудити, знову відправити на плиту і нагрівати до тієї ж температури. Повторити процедуру кілька разів.
  • Перед зняттям останній раз в процесі закипання перемішати кави і ще раз поставити на вогонь на 10 секунд.

Кава вважається готовим. Його слід розлити в підігріті чашки.

Мелену каву

Мелена кава «Бушидо» допустимо варити як у джезві, так і в звичайній чашці.

Готують його так:

  • У стандартну чашку насипати 2 ч. л. кави.
  • Відразу додати переважний кількість цукру.
  • Закип’ятити воду, залити нею кавовий порошок.
  • Чашку неодмінно потрібно накрити кришкою або блюдцем (краще металевим). В іншому випадку температура напою швидко знизиться і кава не встигне заваритися.
  • Дати напою настоятися 3 хвилини, зняти кришку і насолоджуватися отриманим результатом.

Скільки коштує кава «Бушидо»

Розчинна продукція відпускається в банках із скла по 50 р. Вартість маленької банки варіюється в межах 300 рублів. Стограмову банку можна купити за 400 – 600 рублів, а «Голд Катана» обійдеться приблизно в 1200 рублів.

Як відрізнити від підробки

Звичайно, у всьому світі знайдеться чимало охочих спробувати легендарний кави «Бушидо». Але також знаходиться чимало бажаючих видати свій товар за оригінальний японський кави.

Щоб не нарватися на підробку при виборі продукції, що позиціонує себе як «Бушидо», варто звернути увагу на такі корисні рекомендації:

  • Оригінальний продукт випускається в скляних банках із спеціальним логотипом — об’ємним зерном збоку.
  • Фальсифікат зазвичай коштує дешево. Ціна на справжній кава «Бушидо» стартує від 300 р. за маленьку 50-грамову баночку.
  • Найчастіше підробки випускаються в прозорих пластикових банках. Поважаючий себе і покупців «Бушидо» розфасований виключно в скляну тару.
  • При купівлі слід розглядати інформаційні деталі. Відсутність штрих-коду, строків придатності та посилання на країну-виробника має насторожити покупця. Не варто купувати продукт, перші 3 цифри штрих-коду якого не збігаються з даними країни-виробники.
  • Багато підроблені продукти мають спотворені назви, співзвучні з оригінальним. Так, у слові «Бушидо» може бути змінена початкова буква або кілька кінцевих.
Дивіться також:  Кривава Мері коктейль – 4 рецепта приготування в домашніх умовах.

Абсолютно всі представники лінійки Bushido здобули чудові відгуки цінителів кави. Продукт догодив всім любителям міцних напоїв (підійде зерновий варіант) і тим, хто віддає перевагу каві слабший (краще вибирати розчинний). Ціна продукту також приємно здивує шанувальників, адже вартість японського кави досить демократична для такого досить високої якості сировини.

Прокрутка до верху