Правильний склад і пропорції алкогольного коктейлю
Спосіб, яким вперше був зроблений кава по-ірландськи, нагадує собою методику приготування коктейлів. Недарма в списках Міжнародної Асоціації Барменів він значиться, як алкогольний коктейль категорії «Сучасна класика». Там же офіційно зареєстрований і його склад.
За затвердженою рецептурою для приготування такого напою потрібно:
- 80 мл міцної чорної кави;
- 1 чайна ложка (25 грамів) коричневого (тростинного) цукру;
- 40 мл ірландського віскі (бажано Jameson або Bushmills);
- 30 мл збитих вершків.
Дотримуючись даного переліку, можна помітити, що рідкі компоненти беруться в наступній пропорції: 2:1:1,5 на 1 ложку цукру. Таке співвідношення зручно використовувати, якщо коктейль потрібно робити у великих кількостях.