Кава по-ірландськи – класичний рецепт і 5 варіантів приготування знаменитого алкогольного коктейлю в домашніх умовах

Рецепт з вогненним віскі

У деяких закладах кави з ірландським віскі готують за не зовсім звичайною оригінальної технології.

Для роботи береться стандартний набір продуктів:

  • 4 частини кави;
  • 4 частини віскі;
  • 1-2 чайні ложки цукру;
  • 1,5 частини вершків.

Методика приготування напою:

  • У френч-пресі заварити мелену каву.
  • Гарненько прогріти, а потім насухо витерти келих.
  • Покласти в нього цукор.
  • Залити віскі і трохи перемішати. Цукор повинен частково розчинитися.
  • Підпалити суміш. Це робиться для того, щоб цукор придбав карамельний присмак, а віскі став більш м’яким.
  • Погасити вогонь і долити в келих готовий кави.
  • Вершки окремо збити в шейкері з додаванням декількох шматочків льоду.
  • Прикрасити ними напій. За рахунок різниці температур «шапка» не розчиниться відразу, а деякий час буде утримуватися на поверхні.

Для такого коктейлю трубочки не потрібно. Його краще пити великими ковтками, чергуючи холодні вершки і гарячу каву.

Дивіться також:  Як заварити чай з імбиром – 8 правильних рецептів корисного напою
Прокрутка до верху