Рецепт з вогненним віскі
У деяких закладах кави з ірландським віскі готують за не зовсім звичайною оригінальної технології.
Для роботи береться стандартний набір продуктів:
- 4 частини кави;
- 4 частини віскі;
- 1-2 чайні ложки цукру;
- 1,5 частини вершків.
Методика приготування напою:
- У френч-пресі заварити мелену каву.
- Гарненько прогріти, а потім насухо витерти келих.
- Покласти в нього цукор.
- Залити віскі і трохи перемішати. Цукор повинен частково розчинитися.
- Підпалити суміш. Це робиться для того, щоб цукор придбав карамельний присмак, а віскі став більш м’яким.
- Погасити вогонь і долити в келих готовий кави.
- Вершки окремо збити в шейкері з додаванням декількох шматочків льоду.
- Прикрасити ними напій. За рахунок різниці температур «шапка» не розчиниться відразу, а деякий час буде утримуватися на поверхні.
Для такого коктейлю трубочки не потрібно. Його краще пити великими ковтками, чергуючи холодні вершки і гарячу каву.