Кава по-турецьки – 10 рецептів, як готувати смачну турецьку каву

Набір для приготування кави по-турецьки

Для приготування напою по-турецьки необхідний наступний специфічний набір:

  • Ємність для приготування напою. Кава вариться у звичних нам турків з вузьким горлечком. У Туреччині їх називають «джезва». Використовувати необхідно виключно мідну.
  • Пісок. Приготування справжньої кави не допускається на відкритому вогні, ємність встановлюється на підігрівається пісок.
  • Кавові фарфорові чашечки для подачі.

Приготування кави по-турецьки має кілька секретів:

  • Правильне приготування напою не передбачає використання заздалегідь мелених зерен. Їх необхідно обсмажувати і подрібнювати безпосередньо перед заварюванням напою. Тільки так його смак буде максимально насичений аромат масел. Важливим нюансом є те, що зерна не повинні охолонути після смаження. Кавовий порошок відправляється в турку ще теплим.
    У молотом магазинному кави масла не зберігаються в тому ж обсязі, який можна отримати при вищеописаному способу підготовки сировини.
  • Вода для напою спочатку повинна бути прохолодною.
  • Пінка, яка обов’язково утворюється при варінні, зливається в маленькі чашечки, в яких буде подаватися кави. Гурмани відзначають особливу смакову нотку, яку вона надає напою.
  • Каву не можна доводити до бурхливого кипіння, інакше він придбає відтінок гіркоти. Рідина доводиться лише до легкого закипання, але зате 2 – 3 рази. Кожен раз з’являється пінка, яку потрібно використовувати вже описаним чином.

Важливо! Обсяг турки повинен відповідати передбачуваному обсягу кави на виході. Воду обов’язково заливати до рівня горлечка.

Дивіться також:  Коктейль Б-52 – рецепт в домашніх умовах і як правильно пити
Прокрутка до верху