Турецька кава – класичний рецепт у турці
В домашніх умовах готувати турецька кава на піску не дуже зручно, тому будемо розглядати доступний варіант – на плиті.
Класичний рецепт кави по-турецьки передбачає використання таких інгредієнтів:
- 150 мл прохолодної очищеної води;
- 1 – 2 чайних ложки мелених кавових зерен (залежно від бажаної міцності напою).
Приготування досить просте:
- У турку засипаємо мелену каву і ставимо на повільний вогонь, щоб ємність прогрілася.
- Буквально через хвилину заливаємо воду.
- Чекаємо, поки вона почне закипати, періодично розмішуючи ложкою вміст. При цьому вона не повинна подразнювати стінки і дно турки.
- При першому закипанні почне збиратися пінка. Залишаємо її на місці і знімаємо турку з вогню. Даємо напою постояти кілька хвилин, щоб піна опустилася. Потім ставимо турку грітися повторно. Процес повинен повторитися тричі.
- Чашки обполіскуємо окропом, щоб вони нагрілися.
- Розливаємо напій, попередньо зібравши пінку ложкою, і викладаємо її на поверхню кави.
На замітку. Якщо віддаєте перевагу солодкий напій, то в нього можна додати цукор. Кристали засипають у турку разом з меленими зернами. Розмішувати цукор у вже звареному кави вважається поганим смаком.