Кава по-турецьки – 10 рецептів, як готувати смачну турецьку каву

Турецька кава – класичний рецепт у турці

В домашніх умовах готувати турецька кава на піску не дуже зручно, тому будемо розглядати доступний варіант – на плиті.

Класичний рецепт кави по-турецьки передбачає використання таких інгредієнтів:

  • 150 мл прохолодної очищеної води;
  • 1 – 2 чайних ложки мелених кавових зерен (залежно від бажаної міцності напою).

Приготування досить просте:

  • У турку засипаємо мелену каву і ставимо на повільний вогонь, щоб ємність прогрілася.
  • Буквально через хвилину заливаємо воду.
  • Чекаємо, поки вона почне закипати, періодично розмішуючи ложкою вміст. При цьому вона не повинна подразнювати стінки і дно турки.
  • При першому закипанні почне збиратися пінка. Залишаємо її на місці і знімаємо турку з вогню. Даємо напою постояти кілька хвилин, щоб піна опустилася. Потім ставимо турку грітися повторно. Процес повинен повторитися тричі.
  • Чашки обполіскуємо окропом, щоб вони нагрілися.
  • Розливаємо напій, попередньо зібравши пінку ложкою, і викладаємо її на поверхню кави.

На замітку. Якщо віддаєте перевагу солодкий напій, то в нього можна додати цукор. Кристали засипають у турку разом з меленими зернами. Розмішувати цукор у вже звареному кави вважається поганим смаком.

Дивіться також:  Сидр яблучний – 7 рецептів в домашніх умовах
Прокрутка до верху