Кава по-турецьки – 10 рецептів, як готувати смачну турецьку каву

З апельсиновим соком

Незвичайний напій з цитрусовим смаком виходить, якщо воду замінити свіжовичавленим соком зі свіжих апельсинів:

  • 100 мл свіжовичавленого апельсинового соку;
  • 1 чайна ложка кави;
  • ½ Чайної ложки цукру.

Першим ділом трохи прогріваємо порожню турку. Потім засипаємо каву з цукром, перемішуємо і заливаємо соком. Проварюємо, майже доводячи до кипіння, тричі.

Незвичайний рецепт з курячим жовтком

Даний варіант подачі кави вважається дуже тонізуючим і поживним:

  • 1 чайна ложка меленої кави;
  • ½ Яєчного жовтка;
  • ½ Чайної ложки цукру;
  • 100 мл води.

Жовток збиваємо до піноподібного стану. Кава відварюємо так само, як у класичному варіанті приготування. Пінку поміщаємо в чашку, а після, заливаємо її кавою.

Зверніть увагу! Таку каву можна подавати і холодним, і гарячим.

Дивіться також:  Квас з цикорію – 6 рецептів в домашніх умовах
Прокрутка до верху