З апельсиновим соком
Незвичайний напій з цитрусовим смаком виходить, якщо воду замінити свіжовичавленим соком зі свіжих апельсинів:
- 100 мл свіжовичавленого апельсинового соку;
- 1 чайна ложка кави;
- ½ Чайної ложки цукру.
Першим ділом трохи прогріваємо порожню турку. Потім засипаємо каву з цукром, перемішуємо і заливаємо соком. Проварюємо, майже доводячи до кипіння, тричі.
Незвичайний рецепт з курячим жовтком
Даний варіант подачі кави вважається дуже тонізуючим і поживним:
- 1 чайна ложка меленої кави;
- ½ Яєчного жовтка;
- ½ Чайної ложки цукру;
- 100 мл води.
Жовток збиваємо до піноподібного стану. Кава відварюємо так само, як у класичному варіанті приготування. Пінку поміщаємо в чашку, а після, заливаємо її кавою.
Зверніть увагу! Таку каву можна подавати і холодним, і гарячим.