Кава по-віденськи – 7 рецептів, як приготувати і красиво подати на стіл

Напій з високими смаковими якостями і чудовим ароматом, придуманий австралійцями, прийнято подавати з смачними десертами. Існують різні рецепти кави по-віденськи, тому кожен знайде свій неповторний варіант.

Класичний рецепт

Пропонуємо приготувати каву по-віденськи по найпоширенішому, традиційним способом. Порівняно з новими варіаціями, віденський меланж виходить не зовсім пишним, зате відрізняється насиченим смаком і дивним ароматом.

Інгредієнти:

  • збиті вершки;
  • молоко – 480 мл;
  • мелені кавові зерна – 35 г;
  • шоколадна стружка;
  • вода – 240 мл

Приготування:

  • Обжарювання зерен знадобиться середня. Із запропонованого кількості інгредієнтів виходить 4 порції напою.
  • Молоко прогріти і збити на максимальних оборотах міксера. Заварити мелені зерна в кавомашині.
  • Нагріти чашки. Влити заварений напій і додати молоко. Прикрасити вершками. Посипати шоколадною стружкою.

Готуємо з шоколадом

Смачним виходить кава по-віденськи з шоколадом, яке прийнято подавати на сніданок.

Інгредієнти:

  • сирі зерна кави – 35 г;
  • мелена кориця – щіпка;
  • вершки нежирні – 40 мл;
  • молоко – 110 мл;
  • шоколад – 110 г чорного;
  • какао – 1 ч. ложка;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • жирні вершки – 160 мл

Приготування:

  • Збити вершки. Маса повинна стати щільною. Поламати шоколад.
  • Прогріти молоко на малому вогні. Коли стане теплим, додати шматочки шоколаду. Помішуючи дочекатися повного розчинення шоколаду. Влити нежирні вершки і перемішати. Сильно нагрівати не можна інакше маса може згорнутися.
  • Візьміть суху сковорідку і помістіть кавові зерна. Для приготування знадобиться спеціальна обсмажування. Це означає, що смажити їх необхідно трохи більше ніж зазвичай. Відмінність полягає в більш темному коричнево-шоколадним забарвленні і розкішному ароматі. Завдяки такій обжарке, смак напою стане більш насиченим і солодкуватим.
  • Перемістити зерна в блендер і подрібнити до стану порошку. Пересипати в миску, залити окропом і настояти. Через п’ять хвилин процідити і прогріти.
  • Збити в густу піну шоколадну масу і тонким струменем влити в напій.
  • Прикрасити вершками. Посипати корицею, потім какао.
Дивіться також:  Квас з цикорію – 6 рецептів в домашніх умовах

З лимонною цедрою

Кава по-віденськи подають у багатьох ресторанах. Можна заощадити кошти і при мінімальних витратах приготувати смачний напій вдома.

Інгредієнти:

  • цедра половини лимона;
  • мелені кавові зерна – 65 г;
  • збиті вершки;
  • шоколад – 90 г;
  • вода – 420 мл;
  • вершковий лікер – 90 мл;
  • 10% вершки – 470 мл

Приготування:

  • Натерти цедру лимона. Вершки прогріти. Додати поламаний шоколад і цедру. Перемішати. Після того як маса закипить необхідно прибрати з вогню і збити. Змішати з лікером.
  • В кавомашині заварити кави з мелених зерен і води. Розлити в чашки. Додати вершкову суміш. Прикрасити збитими вершками.

Кава «Меланж» по-віденськи

Каву подають зі спіненим молоком у високих склянках. Він набув популярності ще в 1980 році і до цих пір користується великою популярністю в усьому світі.

Інгредієнти:

  • цукор;
  • міцний еспрессо – 130 мл;
  • збиті вершки;
  • молоко – 130 мл.

Приготування:

  • Зварити міцний еспрессо. Підсолодити. Перемішати. Прогріти молоко. Температура знадобиться 50 градусів. Збити в капучинаторе або блендером.
  • Прогріти в МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі чашку. Еспресо і молоко заливати одночасно. Цівки повинні бути тонкими. Не допускайте їх з’єднання до того, як вони потраплять в чашку.
  • Прикрасити вершками.

З апельсиновою цедрою

Для приготування можна використовувати свіжу цедру або засушену.

Інгредієнти:

  • цедра 1 апельсина;
  • кориця – 1 ч. ложка;
  • мускатний горіх – 0,5 ч. ложки;
  • кава – 320 мл міцної;
  • вершки – 120 мл жирних.

Приготування:

  • Гарячу каву розлити по чашках. Збити вершки. Прикрасити напій.
  • Натерти цедру і викласти на вершкову шапку. Посипати мускатним горіхом і корицею.

Як зробити з цикорієм

Якщо ви любите оригінальні за смаковими якостями напої, то рекомендуємо зварити кави з цикорієм.

Дивіться також:  Медовуха — 9 рецептів приготування в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • готовий еспресо – 200 мл;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • вершки 33% – 100 мл;
  • шоколадна стружка;
  • цукрова пудра – 7 г;
  • цикорій – 3 р.

Приготування:

  • Збити вершки. Насипати цикорій, потім цукрову пудру. Збити і прибрати в холод.
  • У еспресо насипати цукор і розмішати. Налити в чашки. Розкласти холодні вершки. Присипати шоколадною стружкою.

З жовтком

Міцна кава, обрамлений вершковим хмарою, порадує натуральним смаком і вразить чудовим ароматом. Особливу ніжність напою додасть жовток.

Інгредієнти:

  • вода – 100 мл;
  • молоко – 40 мл;
  • кава в зернах – 3 ч. ложки;
  • цукор;
  • вершки – 85 мл (33%);
  • жовток – 1 шт.;
  • тертий шоколад – 1,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Щоб напій вийшов насиченим смаком, необхідно добре прожарити зерна в сухій сковороді. Остудити. Помістити у блендер і подрібнити.
  • У турку насипати кави. Залити водою. Варити на малому вогні. Приберіть напій з вогню, як тільки піна почне підніматися. Щоб не зіпсувати смак кави по-віденськи, обов’язково пропустіть через сито напій. Підсолодіть і перемішайте.
  • Вершки збити. Маса повинна бути стійкою. Щоб вершки добре взбились, використовуйте жирні і обов’язково охолоджені.
  • Наповнити половину чашки кавовим напоєм. Прогріти молоко і збити з жовтком. Залити в каву. Прикрасити вершками і посипати шоколадом.

Оригінальна і красива подача напою

Дуже важлива правильна подача на стіл напою. Кави пропонують у високих склянках, чашках для капучино або чайних, обсяг яких не перевищує 170 мл Рекомендується подавати з соломинкою. Так як вершки густі, трубочка дозволить відразу насолодитися гарячим кава, а потім з її допомогою можна з’їсти вершки.

Посуд попередньо прогрівають у СВЧ-печі. Першим наливають каву, який займає не менше половини чашки. Потім акуратно вливають вершки. Коли рідина трохи охолоне, прикрашають збитими вершками та шоколадною стружкою.

Дивіться також:  Компот з фейхоа на зиму – 8 смачних і корисних рецептів

Пити напій необхідно малими ковтками, без поспіху – це дозволить насолодитися дивовижним смаком і гарною подачею.

Прокрутка до верху