Кава Якобс (Jacobs): види і сорти кави, як приготувати – 3 рецепта

Кава Якобс легко впізнають споживачі, побачивши в магазині. У Росії торгова марка з продажу займає лідируюче місце. Незалежно від того в якій країні розфасовується продукт – якість залишається незмінною рисою.

Історія появи бренду

Бренд з багатовіковою історією більше століття радує споживачів своєю продукцією. Початок було покладено в 1895 році, коли Якобс Йоганн відкрив у Бремені магазин. Він займався продажем чаю, шоколаду, кави, здоби. Через 10 років власник магазинчика створив підприємство з обжарюванні зерен.

Незабаром всю продукцію стали продавати в неповторному дизайні фірмової упаковки з зображенням мішка, наповненого кави.

Офіційно зареєстрували бренд (Jacobs Kaffee) в 1913 році. Щоб залучити клієнтів, свіжі зерна доставляли замовникам кілька разів протягом дня.

У першу світову війну ввели заборону на продаж кави, тому Якобс став продавати цукор і крупи, а також займався цінними паперами. Після війни попит на каву різко підвищився. За сприяння племінника Уолтера, Йоганн стрімко підняв виробництво. У 1934 році сильно зріс попит на кавові зерна в Бремені, тому власникові довелося розширити виробництво, відкривши великий завод, який займався обсмаженням кави.

Через 10 років Якобс зайняв лідируюче місце серед німецьких виробників кави.

У 60-х роках бренд вийшов за межі Німеччини, став освоювати Швейцарію та Австрію. Кермо влади у старого Якобса прийняв його син. Клаус відкрив контори в різних державах і придбав конкуруючі підприємства.

Кава Якобс (Jacobs): види і сорти

Популярність обумовлена тим, що керівництво регулярно розширює асортимент.

Компанія виробляє:

  • Розчинний (сублімований продукт, в який входять: декофеїнізовану каву (що містять малі дози кофеїну), Якобс «зелений», названий так через забарвлення упаковки і новинка – Intense(кава з посиленим смаком).
  • Натуральна мелена кава. Класичний кави Якобс Монарх і Якобс Монарх Еспресо. Завдяки найдрібнішим помолу, заварювати Еспресо можна не тільки звичним методом, але і в кавомашині.
  • Якобс Монарх Милликано з ефектом розчинної кави.
  • Миксовый продукт – «Якобз 3 в 1» випускають в трьох видах: Intense, Latte, Original.
  • Кава в зернах і мелена – це купаж різного ступеня обжарювання зерен.
  • Кава Якобс Кронинг Еспрессо з пікантною гіркуватістю, сильним ароматом і насиченим смаком.
  • Мелений Якобс Кронинг підданий дрібному помолу. Заварюють водою в звичайній чашці.
  • Якобс Велюр – порошкоподібний напій швидкого приготування. Виходить з ніжним ароматом карамелі і легкими шоколадними нотками.
Дивіться також:  Полуничний компот на зиму – 7 смачних рецептів

Як смачно приготувати кавовий напій

Щоб отримати справжнє задоволення від смаку, треба правильно заварювати кожен вид кави.

Кава Якобс в зернах

Для початку зерна потрібно подрібнити. Скористайтеся кавомолкою. Якщо хочете зберегти корисні речовини і аромат, то для приготування використовуйте турку з вузьким горлечком.

При заварюванні дотримуйтесь правила:

  • використовуйте тільки крижану воду;
  • спочатку прогрійте воду, а потім насипайте подрібнені зерна;
  • за бажанням додайте цукор і прянощі;
  • перш ніж залити в чашку напій, обдайте їх окропом;
  • варити напій тільки на повільному вогні;
  • коли напій почне підніматися в турці, перемішайте і наливайте в чашки.

При приготуванні пам’ятайте, що каву треба заварювати, а не варити!

Пропорції води і кави можна змінювати в залежності від того, якій міцності кави ви любите. Для міцного напою рекомендується на 150 мл води додавати три чайні ложечки мелених зерен і цукор за бажанням.

Розчинний напій

Розчинна кава – це хороший, швидкий варіант приготування напою.

Інгредієнти:

  • гаряча вода – 240 мл;
  • розчинна кава Якобс Милликано–2 ч. ложки;
  • цукор – 2 ч. ложки.

Приготування:

  • У чашку насипати кави і залити водою. За бажанням додати цукор.
  • У напій можна додавати молочний порошок, вершки або молоко.

Мелену каву

Щоб заварити смачну каву не обов’язково користуватися туркою або кавоваркою. Мелена кава Якобс має дуже дрібний помел, що дозволяє заварювати його в чашці.

Слідуючи простим радам, ви зможете приготувати неповторний, ароматний напій.

  • Перед тим як почати готувати каву, чашку слід обдати окропом. Така підготовка допоможе нагріти ємність і довше зберегти тепло, тим самим допомагаючи кави краще розкритися.
  • Після того як вода закипить, почекайте п’ять хвилин. Якщо відразу залити крутим окропом зіпсується аромат і смак. Оптимально, якщо температура води буде 95 градусів.
  • В чашку можна додавати різну кількість кави в залежності від бажаної міцності напою. Рекомендується на 100 мл води додавати 7 грам меленої кави.
  • Після того як залили каву водою, накрийте чашку блюдцем. Рідина буде охолоджуватися повільніше, і напій вийде міцніше.
  • Через три хвилини кави необхідно перемішати і після цього додавати цукор.
Дивіться також:  Імбирний ель (Ginger Ale) – 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Яка кава краще Нескафе або Якобс?

Два провідних бренду змагаються між собою смаковими якостями. Якобс давно мріє обігнати за популярністю Нескафе, яке має велику популярність у росіян.

За проведеним дослідженням Росконтроля у розчинної кави Нескафе Голд яскраво виражений смак, який відповідає вимогам стандартів. У той же час у Якобс Монарх смак просто виражений. За формою і кольором обидва варіанти кави пройшли перевірку й відповідають нормам.

За смаком зразки мають яскраво виражений смак, властивий сублимированному кави. У Нескафе Голд післясмак з гірчинкою, а у Якобс Монарх післясмак з кислинкою і гірчинкою.

Контроль якості пройшли обидва бренди, а покупцеві залишається вибирати продукт в залежності від бажаних смакових нюансів.

Десерти, включають до складу кави Jacobs

Завдяки кави, багато ласощів набувають неповторний аромат і смак.

Якобс додають у десерти:

  • морозиво;
  • торти;
  • бісквіти;
  • кекси;
  • суфле;
  • желе;
  • крему;
  • панкейкі;
  • муси;
  • мафіни;
  • пироги;
  • цукерки;
  • панакоту.
Прокрутка до верху