Кава з корицею – 9 рецептів, як готувати

З давніх пір східні мудреці додають у каву різні прянощі, щоб посилити підбадьорливий і зміцнюючий ефект напою. Кава з корицею не тільки дивовижно пахне, але і зберігає цілющі властивості компонентів, сприяє концентрації уваги і допомагає позбавитися від депресії. У сезон негоди слід взяти на озброєння цей смачний і приємний спосіб зміцнити імунітет і позбутися від застуди.

Класичний кави з корицею, зварена у турці

Самий правильний і ароматний напій виходить в турці. Кава з корицею можна приготувати в ній різними способами.

Варіант з меленою корицею:

  • кави дрібного помелу – 15 г;
  • вода – 200 мл;
  • цукор – 10 г;
  • мелена кориця – 5 – 10 р.

Поетапне приготування кави з корицею в турці:

  • Каву, корицю і цукор насипати в порожню турку.
  • Прогріти до появи карамельної нотки в ароматі. При цьому цукор не повинен пригоріти.
  • Обережно влити холодну воду в гарячу посуд.
  • Нагріти каву до утворення пінки.
  • Відсунути з вогню, щоб напій не «втік».
  • Знову нагріти, не дозволяючи воді сильно кипіти.
  • Відфільтрувати гущу ситечком.
  • Подавати теплою чашці.

Рецепт з використанням кориці в паличках:

  • мелена кава – 15 г;
  • вода – 200 мл;
  • кориця – частина палички за смаком.

Кориця – сильнодіючий інгредієнт, у великих кількостях вона може викликати головний біль. Тому не варто захоплюватися і класти в чашку кави цілу паличку, як це роблять для оформлення натюрмортів.

  • Кава і корицю залити водою.
  • Нагріти в декілька заходів, не допускаючи закипання.
  • Залишити під кришкою на пару хвилин.
  • Перелити в чашку через ситечко.

З молоком і пряністю

Це дуже корисне поєднання продуктів.

Молоко пов’язує летючі ароматичні масла і зберігає їх у гарячому напої. У свою чергу, кориця допомагає організму краще засвоювати вітаміни і амінокислоти, що містяться в молоці.

Інгредієнти для кави:

  • мелена кава – 5 – 7 м;
  • вода – 100 мл;
  • цукор.

Інгредієнти для коричного молока:

  • молоко – 100 мл;
  • кориця в паличках або мелена за смаком.

Співвідношення молока і кави має бути не менше ніж 1:1.

  • Молоко кип’ятять з корицею близько п’яти хвилин, потім ще стільки ж настоюють під кришкою.
  • В цей час готують каву в турці, кавоварки або як завгодно.
  • Розчиняють цукор в напої.
  • Вливають в нього коричне молоко.
Дивіться також:  Кава з морозивом – 8 рецептів, як зробити каву гляссе в домашніх умовах

Кава з корицею і молоком можна подавати охолодженим, доповнивши його кулькою пломбіру.

Незвичайний напій з перцем

Любителям експериментів і гострих відчуттів варто відкрити для себе новий смак кави з різними сортами перцю.

Рецепт з корицею і чилі:

  • мелена кава – 15 г;
  • мелена кориця – 5 – 7 м;
  • перець чилі – чверть стручка;
  • вода – 200 мл

Свіжий перець використовують цілком, а сушений подрібнюють.

  • Кава і прянощі заливають холодною водою.
  • Нагрівають на повільному вогні і знімають з плити, поки піна не втекла.

Не варто повторно нагрівати напій, як це роблять із звичайним кави, інакше його смак вийти дуже пекучий.

Відтінити неординарність кава з перцем можна, всипати в нього жменю маршмеллоу. Він поступово розтане і перетвориться в ніжну солодку пінку.

Рецепт з корицею і запашним перцем:

  • мелена кава – 15 г;
  • мелена кориця – 5 – 7 м;
  • запашний перець – одна горошина;
  • вода – 200 мл

Яскравим доповненням до напою буде пара ложок коньяку, влитих в чашку при подачі.

  • Каву, корицю і перець заливають холодною водою.
  • Нагрівають на повільному вогні, не допускаючи кипіння.
  • Наполягають напій під кришкою 2 – 3 хвилини.

Кава з корицею, цедрою і мускатом

Цитрусова нотка в ароматі кави зробить будь-який ранок по-справжньому щасливим.

На одну порцію знадобиться:

  • мелена кава – 15 г;
  • мелена кориця – 5 – 7 м;
  • цедра лимона або апельсина – 15 г;
  • мелений мускатний горіх – 5 – 7 м;
  • цукор;
  • вода – 200 мл

Цедру в цьому рецепті використовують тільки свіжу. Мускатний горіх можна замінити ваніллю або гвоздикою, в залежності від уподобань.

  • Всі інгредієнти заливають холодною водою.
  • Нагрівають, дозволяючи піні піднятися лише один раз.
  • Готовий напій повинен настоятися кілька хвилин.
  • Перед подачею його проціджують через саме дрібне ситечко, щоб в чашку не потрапила виварена цедра.

З додаванням імбиру

Натуральна кава з імбиром і корицею – це не просто вишуканий пряний напій. Немає більш ароматного і зігріваючого засобу для того, щоб пробудити захисні сили організму. Крім того, він сприяє безпечному зниження ваги, так як покращує метаболізм і знижує кількість цукру в крові.

Дивіться також:  Обліпиховий чай – 17 рецептів: з апельсином, медом, імбиром

На одну чашку знадобиться:

  • свіжозварену каву – 150 мл;
  • кориця мелена або в паличках – 5 – 7 м;
  • шматочок свіжого імбиру.

Якщо немає мети схуднути, можна додати в каву цукор або мед, смак напою від цього тільки виграє.

Не варто заміняти свіжий корінь імбиру на сухий мелений. Від нього залишиться тільки аромат, і напій втратить більшу частину цілющих властивостей.

  • Корінь імбиру потрібно натерти на дрібній тертці. Нарізаний шматочками він погано завариться.
  • Гарячий кава, зварена будь-яким зручним способом, заливають в ємність з імбиром.
  • Додають корицю і настоюють коктейль під кришкою 4 – 5 хвилин.
  • Ретельно проціджують і п’ють гарячим.

Готуємо в гейзерній кавоварці

Так напій готується під тиском і виходить дуже насиченим. Кориця пом’якшує кавову гірчинку і доповнює кави пряним ароматом.

  • Кількість води і кави визначається обсягом кавоварки.
  • Кориця додається з розрахунку пів чайної ложки на одну чашку.

Помел зерен повинен бути середнім. Дрібний порошок може створити занадто щільну кавову «таблетку» в фільтрі, і вода не підніметься з нижньої ємності у верхній резервуар. З цієї ж причини не можна використовувати прянощі в паличках.

  • Нижня ємність наповнюється холодною водою до запобіжного клапана.
  • У фільтр насипаються кави та кориці.
  • Щільно нагвинчується верхня частина кавоварки.
  • Починається нагрівання на вогні або від електромережі.
  • Через 3 – 5 хвилин кави буде готовий. Слід припинити нагрівання відразу, як пролунає шипіння. Цей звук означає, що нижній резервуар вже спорожнів.

Великим плюсом гейзерній кавоварки є те, що напій не потрібно проціджувати.

Розчинну каву з корицею і згущеним молоком

Кориця допоможе значно поліпшити аромат розчинної кави.

На порцію достатньо:

  • розчинна кава – 5 м;
  • мелена кориця – 5 г;
  • згущене молоко – за смаком;
  • вода – 150 мл

Супершвидкий рецепт приготування кави: все змішати, заварити гарячою водою. Завдяки кориці на поверхні напою утворюється ефектна пінка, як на свежесваренном зерновій каві.

Але якщо під рукою є хоча б мікрохвильовка і запасна чашка, можна постаратися розкрити коричнева аромат на всі сто відсотків.

Для цього:

  • Корицю прогрівають в порожній чашці. Кілька секунд в мікрохвильовій печі достатньо.
  • Заливають ароматний порошок згущеним молоком і водою (холодною).
  • Молоко доводять до кипіння. Для цього мікрохвильовку включають на повну потужність на 1 – 1,5 хвилини.
  • Вийшло коричне молоко настоюють 2 – 3 хвилини прямо в мікрохвильовці, щоб не охололо.
  • Каву заварюють корицевий молоком. Суспензія від кориці буде не відчутна, а пінка, завдяки їй, вийде розкішною.
Дивіться також:  Кисіль з варення і крохмалю – 7 рецептів, як зварити смачний домашній кисіль

Рецепт з зеленим кава для схуднення

З зелених не обсмажених зерен можна приготувати каву з корицею для схуднення. За смаком він нагадує трав’яний відвар. Пряний аромат робить його більш привабливим, а корисні властивості кориці – більш ефективним.

Зелений кава з корицею тонізує, бадьорить і прискорює обмін речовин, тому його рекомендується пити незадовго до прийому їжі або занять фітнесом.

На одну чашку потрібно:

  • зелений кава – 7 – 10 г;
  • кориця – 5 г;
  • вода – 150 мл

Зелені зерна кави можна заварювати так само, як і звичайні.

  • Кава перемолоти.
  • Додати в нього корицю.
  • Залити водою і варити в турці до закипання на повільному вогні.
  • Готовий напій процідити.

В кавомашині з молочною пінкою

Високий тиск і температура, при яких готується кава в кавомашині, зруйнують велику частину корисних властивостей кориці. Тому, якщо напій готують за допомогою машини, корицю додають, коли він буде вже зварений.

Інгредієнти:

  • мелена кава – 15 г;
  • молоко – 150 мл;
  • мелена кориця;
  • цукор.

Кавоварка з капучинатором за пару хвилин приготує міцний еспрессо і взобьет молочну пінку. Залишиться тільки притрусити напій через трафарет корицею, щоб вийшов дивовижно смачний і красивий кави.

Всі дії покроково:

  • Мелена кава утрамбовується в портафильтр за допомогою темпера.
  • Холдер з портафильтром поміщається в групу і включається протоку. Еспресо готується всього 30 секунд.
  • Холодне молоко наливають у пітчер.
  • Опускають в нього насадку капучинатора і збивають гарячим пором до утворення однорідної пінки.
  • Поверхня пінки прикрашають меленою корицею.

Незалежно від того, чи є у вас кофемашина або турка, приготувати свіжий кави з корицею не становить праці. Не відмовляйте собі в цьому задоволенні, адже такий початок може бути тільки у дуже хорошого дня.

Прокрутка до верху