Кекс без яєць – 8 швидких і смачних рецептів

Як поступити коли хочеться що-небудь спекти, а яйця в холодильнику відсутні? Досвідчені господині завжди знайдуть вихід з подібної ситуації. До того ж рецептами випічки без використання яєць зацікавляться вегетаріанці і ті, кому вони протипоказані. Добірка рецептів допоможе приготувати тане в роті і смачний кекс без яєць.

Кекс без яєць — простий рецепт на воді

Необхідні продукти:

  • склянку гарячої води;
  • 155 г цукру;
  • 295 г борошна.

Приготування:

  • Закип’ятити з цукром і остудити воду до гарячого стану. При бажанні кількість цукру можна збільшити або скоротити. Його також можна замінити сахарозу.
  • Додати в неї гарячої води, вона дозволить тесту знайти заварную консистенцію.
  • Тісто має вийти як на оладки. Потім його виливають в силіконові формочки для кексів. Якщо брати інші форми, їх потрібно змастити жиром.
  • Випікати до готовності, вийняти з форми, остудити.

Відсутність яєць не привід залишитися без випічки до чаю. Мокрі і просто тануть у роті кекси виходять за рахунок заварювання води і борошна. При бажанні в тісто можна додати смакові добавки, а верх оформити цукровою пудрою.

Шоколадне частування

Необхідні продукти:

  • склянка кефіру;
  • сода — 0, 5 ч. л.;
  • 0,5 ст. цукру;
  • 3,5 ст. л. какао;
  • борошна -285 г;
  • плитка шоколаду.

Приготування:

  • Змішати в окремому посуді какао з цукром, додати просіяне борошно.
  • У миску влити кефір, всипати в нього соду і перемішати, щоб погасилось.
  • До кефіру додати сухі інгредієнти. Має вийти тісто як на оладки.
  • Поламати на шматочки шоколад.
  • У формочки викладати тісто, всередину поглибити по шматочку шоколаду.
  • Зверху ще додати тіста і відправити випікатися до готовності ласощі.

Для цього рецепта підійде будь-який шоколад, якщо його немає, візьміть цукерки або чорнослив. Шоколадний кекс дуже смачним виходить з горішками всередині.

Дивіться також:  Морквяний кекс – 7 рецептів смачного випікання

Якщо полити кекси шоколадною помадкою, вони не тільки смачні, але і зовні вразять схожістю з кондитерської випічкою.

Готуємо в гуртку в мікрохвильовці

Для цього рецепта знадобиться мінімум продуктів, він виручить тоді, коли терміново потрібно чимось поласувати. Знайдіть всього 5 хвилин, щоб приготувати нескладний кекс в мікрохвильовці!

Необхідні продукти:

  • 155 мл молока;
  • 2, 5 ложки борошна;
  • 1 ложку цукру;
  • 0, 5 ч. л. лимонного соку.

Приготування:

  • У вогнетривку чашку або невелику форму влити молоко, всипати цукор і добре перемішати. Цукор повинен розчинитися.
  • Додати лимонний сік. В результаті молоко повинно згорнутися.
  • Борошна потрібно покласти стільки, щоб не вийшло густе тісто. Ложкою перемішати і відправити в мікрохвильову піч.
  • Готувати 3 хвилини на високій потужності.
  • Готовий кекс не виймають, їдять з чашки.

Сирний кекс без яєць

Сир у випічці дуже виграшний варіант приготування ситного і смачного частування до чаю. Сирні кекси люблять дорослі і діти. Подають сирний кекс без яєць з молоком або чаєм. Вони довго не черствіють, тому що в складі немає яєць.

Необхідні продукти:

  • 245 г сиру;
  • 1 ложку сметани;
  • 185 г цукру;
  • 2 ложки родзинок;
  • борошна -300 р.

Приготування:

  • Сир змішати з цукром і сметаною, щоб вийшла однорідна маса.
  • Борошно просіяти, додати до неї родзинки, все перемішати. Таким чином, родзинки рівномірно розподілиться у випічці.
  • Випікати в формочках, якщо вони не силіконові, змастити їх жиром.

Швидка випічка на кефірі

Практично завжди можна знайти в холодильнику кефір, особливо у тих, хто дотримується здорового харчування. Кекси без яєць на кефірі за смаком перевершують всі очікування.

Необхідні продукти:

  • склянка кефіру;
  • 0, 5 ч. л. соди;
  • розпушувач — 1/3 ложки;
  • борошно — 280 м;
  • цукор — 135 г;
  • ароматизатор або ваніль.
Дивіться також:  Мармуровий кекс – 8 рецептів смачного приготування

Приготування:

  • Кефір змішати з цукром, додати краплі для аромату і розпушувач.
  • Всипати норму просіяного борошна все гарненько перемішати.
  • Отриману масу викласти ложкою по формочках.
  • При бажанні можна додати родзинки або цукати.

Як приготувати в мультиварці

Мультиварка завжди виручить на кухні, досить всередину помістити продукти, щоб незабаром отримати ароматну випічку.

Необхідні продукти:

  • 250 мл кефіру;
  • 190 г цукру;
  • 1 ч. л. соди;
  • 1,5 ст. л. вершкового масла;
  • сік одного апельсина.

Приготування:

  • Вичавити сік з апельсина, видалити кісточки. Влити його в миску з кефіром.
  • Додати соду, борошно і цукор. Все перемішати.
  • Розтопити в мікрохвильовій печі масло, остудити і влити його в тісто.
  • Дати трохи настоятися, після чого можна випікати кекси.
  • Змастити чашу мультиварки жиром, викласти туди тісто.
  • Включити режим «Випічка». Час приготування залежить від моделі мультиварки. Після сигналу про закінчення готування чашу вийняти, трохи остудити і перевернути її догори дригом. Злегка постукати.

В мультиварці кекс готується довше, ніж у духовці. Однак це хороша альтернатива, якщо немає формочок і духовки. Якщо не часу, спробуйте приготувати кекс в гуртку, в мікрохвильовці він готується всього 3 хвилини!

Банановий кекс без яєць

Банановий смак випічки не залишить байдужими навіть гурманів, які звикли дегустувати ресторанні страви. Смак кексів чудовий, а якщо ви розповісте, що вони без яєць — це по достоїнству оцінять навіть вегетаріанці.

Необхідні продукти:

  • 2 банана;
  • 55 мл вершків;
  • 0,5 ст. мінеральної води;
  • 120 г — цукру;
  • борошна — 375 р.

Приготування:

  • Розім’яти виделкою або подрібнити блендером банани.
  • Додати до бананів цукор і вершки. Все перемішати, влити мінеральну воду. Вийде пінна рідина.
  • Всипати борошно, розмішати до консистенції тесту для оладок.
  • Розкласти його за формами, випікати до готовності.
Дивіться також:  Шоколадний кекс – 12 рецептів

На сметані

Сама по собі сметана жирний продукт, однак якщо додати води, цей недолік можна легко виправити. В результаті вийде з молочним присмаком ніжна випічка.

Необхідні продукти:

  • 225 г нежирної сметани;
  • 0, 5 склянки окропу;
  • стакан цукру;
  • борошна — 385 г;
  • розпушувач — 1,2 ч. л.

Приготування:

  • У просіяне борошно обережно вливати гарячу воду, щоб воно заварилося.
  • Всипати цукор, розпушувач і додати сметану. Якщо сметана густа, додайте ще трохи води.
  • Помішуючи тісто дати йому добре перемішатися. Цю задачу можна довірити міксери.
  • Розкласти кекси за формами. Випікати до готовності.

Прокрутка до верху