Кекс у хлібопічці – 10 простих і смачних рецептів приготування

Кекс як солодку домашню випічку із здобного тіста, замішаного на яйцях, цукрі та вершковому маслі, швидко та смачно спекти можна в хлібопічці. Тісто замішується або окремо, або в хлібопічці, якщо заміс включений до програми вашої моделі. Пропікається кекс відмінно і виходить із тонкою хрусткою скоринкою. Варіанти замісу тіста та смакові добавки ви можете вибрати у запропонованих рецептах цієї теми.

Простий і смачний кекс у хлібопічці з родзинками

Простий та смачний кекс у хлібопічці з родзинками буде у вас десертом до чаю чи кави і цей кухонний гаджет, незалежно від моделі, дозволить вам просто приготувати смачну випічку. Для кексу замішується здобне тісто дріжджове на яйцях, молоці, вершковому маслі, а родзинки з ваніллю доповнять смак. Текстура кексу вийде пористою та ніжною. Випікаємо кекс на програмі «Солодкий хліб», дотримуючись послідовності закладання інгредієнтів.

Інгредієнти:

1кг.

 

Оригінальний текст
Оцініть цей переклад
Ваш відгук допоможе покращити Google Перекладач

 

  • Борошно пшеничне – 480 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Олія вершкове – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 80 мл. (3,2%)
  • Цукор-пісок – 4 ст.л.
  • Ванільний цукор – 15 гр.
  • Сухі дріжджі – 3 ч.л.
  • Родзинки – 100 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Як приготувати кекс в хлібопічці? У цебро хлібопічки розбити три яйця.

Насипати вказану в рецепті кількість цукру із сіллю.

Будь-яким способом розтопити вершкове масло, остудити, змішати з молоком і перелити у цебро.

Через сито прокидати у цебро потрібну кількість борошна.

Всередині борошна зробити поглиблення і насипати в нього сухі дріжджі.

Закрити кришку хлібопічки та включити програму «Солодкий хліб» або «Здоба» на час за замовчуванням, що становить у середньому 3 години.

Родзинки замочити в теплій воді і просушити. Після першого звукового сигналу на цій програмі до тесту у відерце пересипати родзинки.

Після завершення програми випечений кекс витягти з цебра.

Перекласти кекс на решітку, прикрити серветкою та повністю остудити.

Приготовлений простий і смачний кекс у хлібопічці з родзинками сервірувати до столу. Смачної та вдалої випічки!

Сирний кекс у хлібопічці

Сирний кекс у хлібопічці, як популярна та смачна сирна випічка, має свої особливості приготування. Сирне тісто для кексу замішується з додаванням розпушувача або соди, і в хлібопічці підходить тільки програма «Кекс», так як інші програми розраховані на дріжджову випічку з великим часом на вимішування і підігрів тіста. Для успішного сирного кексу важлива певна послідовність і пропорція інгредієнтів.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Сир 9% – 180 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія вершкове 82,5% – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Розпушувач тесту – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукрова пудра для прикраси.

Процес приготування:

1) Інгредієнти для сирного кексу відразу відміряти, відповідно до пропорції рецепту.

2) Розтопити вершкове масло, трохи остудити і перелити у цебро хлібопічки. Додати до нього сир.

3) У піалі збити віночком два яйця і перелити їх у цебро.

4) Потім насипати сухі інгредієнти: борошно, що просіює, з цукром, сіллю і розпушувачем.

5) Закрити кришку хлібопічки та включити програму «Кекс» на час за замовчуванням, яка зазвичай становить 1 годину 10 хвилин.

6) Після завершення програми кекс витягти з цебра, посипати цукровою пудрою і повністю остудити.

7) Приготовлений у хлібопічці та остуджений сирний кекс подати до чаю. Смачної та вдалої випічки!

Класичний кекс у хлібопічці Мулінекс

Класичний кекс у хлібопічці Мулінекс готується на програмі «Кекс» або програмі 13, що залежить від моделі хлібопічки. Тісто в класичному варіанті замішується на молоці, вершковому маслі, яйці, цукрі, розпушувачі тіста і без інших смакових добавок. Корочка виходить слабкою прожарювання, а кекс пишним та м’яким.

Дивіться також:  Меренговий рулет домашній – 10 простих рецептів приготування в духовці

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 500 грн.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Молоко 3,2% – 40 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія вершкове 82,5% – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Розпушувач тесту – 1 год.

Процес приготування:

1) Відразу підготуйте до роботи хлібопічку «Мулінекс». Інгредієнти для кексу заздалегідь потримайте за кімнатної температури.

2) Вершкове масло наріжте невеликими шматочками і перекладіть у цебро хлібопічки.

3) Потім налийте у цебро молоко.

4) У піалі вилкою збийте яйце і перелийте у цебро.

5) Насипте у цебро цукор.

6) Борошно просійте через сито, змішайте з розпушувачем, пересипте у цебро і помістіть його в хлібопічку «Мулінекс». Закрийте кришку та увімкніть програму «Кекс» за замовчуванням.

7) Після завершення програми готовність випічки перевірте дерев’яною шпажкою. Якщо потрібно, доведіть кекс до готовності на програмі «Випічка».

Приготовлений класичний кекс у хлібопічці «Мулінекс» витягніть із цебра, остудіть на ґратах і подайте до столу. Смачної та вдалої випічки!

Простий і смачний кекс у хлібопічці Редмонд

Простий та смачний кекс у хлібопічці Редмонд випікається на програмі «Солодка випічка» при замісі дріжджового тіста та на програмі «Кекс» при замісі тіста з розпушувачем. У цьому рецепті замішуємо дріжджове здобне тісто на молоці, яйцях, вершковому маслі, цукрі та сухих дріжджах. Для більш вираженого аромату та смаку до кексу додамо родзинки із ванільним цукром.

Час приготування: 3 години 30 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 470 гр.
  • Молоко 3,2% – 100 мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Олія вершкове 82,5% -180 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Дріжджі сухі – 3 ч. л.
  • Родзинки – 120 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.

Процес приготування:

1) У цебро хлібопічки розбийте три курячі яйця.

2) Молоко підігрійте і тонким струменем перелийте у цебро.

3) Потім насипте сіль з цукром-піском і ванільним цукром.

4) Будь-яким зручним способом розтопіть вершкове масло, остудіть і перелийте у цебро.

5) Перекладіть до цих інгредієнтів заздалегідь замочену та промиту родзинки.

6) Через сито просійте борошно, зробіть у ньому заглиблення і в нього насипте сухі дріжджі. Закрийте кришку хлібопічки та увімкніть програму «Солодкий хліб» на час за замовчуванням, яка у моделі «Редмонд» складає 3,5 години.

7) Приготовлений у хлібопічці «Редмонд» простий і смачний кекс витягніть із цебра, остудіть і можете подавати до чаю. Смачної та вдалої випічки!

Шоколадний кекс у хлібопічці

Шоколадний кекс у хлібопічці завжди виходить смачнішим у порівнянні зі спеченим у духовці або мультиварці. Текстура кексу відрізняється розсипчастістю та ніжністю, а шоколад надає випічці чудового аромату. Інгредієнти для тесту, за винятком борошна з розпушувачем, збиваються окремо, а потім перекладаються у цебро. Випікається десерт на програмі Кекс.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 0,75 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Олія вершкове 82,5% -130 гр.
  • Цукор-пісок – 0,3 ст.
  • Какао-порошок – 4 ст.
  • Розпушувач тесту – 1,5 ч.л.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

1) В окремий посуд перекласти розм’якшене за кімнатної температури вершкове масло, додати до нього цукор і віночком перетерти в білу масу.

2) До масляної суміші розбити яйця, додати ванілін та перетерти ще раз. Потім насипати какао-порошок і добре перемішати.

3) Цю рідку суміш перелити у цебро хлібопічки. Потім насипати борошно, що просіює, і додати розпушувач.

4) Закрити кришку хлібопічки та увімкнути програму «Кекс» або «Випічка», що залежить від вашої моделі. Час випікання в середньому становить 1 год. Спечений кекс витягти з цебра і повністю остудити на решітці, прикривши серветкою.

Дивіться також:  Творожний пиріг у духовці - 10 простих рецептів приготування пирога з сиром

5) Приготовлений у хлібопічці шоколадний кекс перекласти на блюдо, декорувати на свій смак, порційно нарізати і подати до чаю. Смачної та вдалої випічки!

Кекс на кефірі у хлібопічці

Кекс на кефірі в хлібопічці відноситься до варіантів домашньої випічки «На швидку руку» і завжди виходить з повітряною та ніжною текстурою. Кефірне тісто замішується на яйцях, вершковому маслі та розпушувачі. За бажанням кекс доповнюється сухофруктами, горіхами, свіжими фруктами та ароматизаторами. Замішується тісто або вручну, або у хлібопічці залежно від вашої моделі.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Кефір – 200 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія вершкове 82,5% – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Розпушувач тіста – 15 гр.

Процес приготування:

1) Насамперед підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для кексу.

У посуд для замісу тіста розбийте яйця, насипте цукор і віночком збийте в пишну масу.

3) У яєчну масу налийте трохи підігрітий кефір і перемішайте.

4) Заздалегідь за кімнатної температури розм’якшіть вершкове масло, перекладіть в яєчно-кефірну масу і віночком перемішайте до однорідності.

5) Борошно змішайте з розпушувачем і через сито пересипте в рідку основу тесту.

6) Потім віночком замісіть тісто кефіру до однорідної текстури.

7) Замішане тісто перелийте у цебро, поставте в хлібопічку, закрийте кришку та увімкніть програму «Випічка» або «Швидкий хліб» на час за замовчуванням.

Після завершення програми кекс витягніть із цебра, остудіть, прикривши серветкою і можете подавати до чаю. Смачної та вдалої випічки!

Лимонний кекс у хлібопічці

Лимонний кекс у хлібопічці готується дуже просто. Домашня випічка з додаванням цитрусових у будь-яких варіантах виконання, відрізняється особливим ароматом та смаком. Кекс виходить з дрібнопористою та вологою текстурою, тонкою хрусткою скоринкою і в міру солодким. Тісто замішуємо на збитих з цукром яйцях, вершковому маслі, борошні та розпушувачі, а лимон у тісто додаємо у вигляді соку та цедри.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 430 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Олія вершкове 82,5% – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 1 год.
  • Розпушувач тесту – 3,5 ч.л.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1) Яйця розбити в окремий посуд і насипати до них цукор із сіллю.

2) Міксер протягом 5 хвилин яйця збити в пишну світлу масу.

3) Яєчну масу перелити у цебро хлібопічки.

4) Вершкове масло розтопити будь-яким способом, остудити і перелити у цебро.

5) Дрібною теркою обережно зняти цедру з промитого лимона.

6) Потім віджати лимонний сік.

7) Лимонні інгредієнти перекласти у цебро.

Борошно просіяти через сито і змішати з розпушувачем.

9) Борошну суміш гіркою пересипати у цебро. Закрити кришку хлібопічки та включити програму залежно від моделі вашої хлібопічки: «Кекс» або «Випічка» на певний час за замовчуванням.

10) Після завершення програми лимонний кекс витягти з цебра хлібопічки, остудити, прикривши серветкою і подати до столу. Смачної та вдалої випічки!

Банановий кекс у хлібопічці

Банановий кекс у хлібопічці є смачним та простим варіантом домашнього кексу. У цьому рецепті тісто для кексу замішуємо на кисляку з содою, яйцем, цукром, борошном і без вершкового масла, що випічку робить менш калорійною. Банан, щоб краще відчувався його смак, нарізаємо шматочками.

Час приготування: 2 години 15 хвилин

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 130 гр.
  • Банан – 1 шт.
  • Простокваша – 200 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Сода харчова – 0,5 ч.л.
  • Цукрова пудра для прикраси.
Дивіться також:  Фокачча - 10 рецептів класичного італійського коржика в домашніх умовах

Процес приготування:

1) Інгредієнти для кексу відразу відміряти, відповідно до пропорції рецепту.

2) У цебро хлібопічки розбити одне яйце.

3) Далі насипати цукор і перелити кисле молоко кімнатної температури.

4) Потім насипати соду, гасити оцтом не треба.

5) Банан очистити від шкірки, нарізати кубиками і перекласти у цебро.

6) Борошно просіяти через сито і пересипати до решти інгредієнтів.

7) Відерце помістити в хлібопічку, закрити кришку і включити програму «Кекс» на якийсь час за замовчуванням.

Після завершення програми випечений у хлібопічці банановий кекс витягти з цебра, посипати цукровою пудрою, остудити і порційно нарізавши, подати до столу. Смачної та вдалої випічки!

Кекс на молоці у хлібопічці

Кекси в хлібопічці випікаються частіше на тісті, замішаному з вершковим маслом та розпушувачем, але є варіанти кексу на молоці та замішується тісто з додаванням сухих дріжджів. Такі кекси виходять дуже пишними та м’якими. Випікаються кекси на молоці зазвичай на програмі «Здобна випічка» або подібних до неї, в які включені і заміс, і підйом тіста, і вистоювання, і випічка.

Час приготування: 4 години 40 хвилин

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 750 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2.5 ст.
  • Молоко 3,2% – 200мл.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Дріжджі сухі – 0,3 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Цукор ванільний – 0.5 пакетика.
  • Родзинки – 4 ст.л.

Процес приготування:

1) Молоко трохи підігріти і перелити у цебро хлібопічки.

2) Налити до молока рослинне масло.

3) Далі насипати сіль.

4) Потім у цебро насипати цукор, кількість його можна змінити на свій смак.

5) Для аромату додати ванільний цукор.

6) Борошно обов’язково просіяти через сито і пересипати поверх інших інгредієнтів.

7) Поверх борошна насипати сухі дріжджі.

Закрити кришку хлібопічки та увімкнути програму «Здобна випічка».

9) За бажанням до тесту, під час замісу, додати заздалегідь замочений, промитий та обсушений родзинки.

10) Після завершення програми кекс перекласти з відерця на блюдо чи решітку і остудити, прикривши серветкою.

11) Спечений у хлібопічці кекс на молоці, порційно нарізати та подати до столу. Смачної та вдалої випічки!

Кекс «Столичний» у хлібопічці

Кекс «Столичний» був популярним десертом радянської кулінарії з натуральних продуктів і без смакових добавок, готувався за стандартною рецептурою та його можна спекти своїми руками у хлібопічці. У цьому рецепті вам пропонується перевірений часом набір та розрахунок інгредієнтів для «Столичного» кексу. Тісто для кексу замішується на яйцях, вершковому маслі, цукрі та соді. Випічка виходить м’якою та довго зберігає свіжість.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Олія вершкове 82,5% – 180 гр.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.
  • Родзинки – 40 гр.

Процес приготування:

1) Інгредієнти для кексу підготувати, згідно з пропорцією рецепту.

2) У цебро хлібопічки розбити три курячі яйця.

3) Насипати до них цукор.

4) На невеликі шматочки розрізати вершкове масло|мастило| і перекласти в цебро.

5) Соду погасити оцтом і додати у цебро.

6) Потім до цих інгредієнтів насипати борошно, що просіює. Закрити кришку хлібопічки та включити програму «Кекс», яка включає у багатьох моделях та заміс тесту протягом 12–15 хвилин.

7) За цей час замочений заздалегідь родзинки промити, обсушити серветкою і змішати з борошном.

Після сигналу про завершення часу замісу ізюм пересипати у цебро і продовжити програму «Кекс».

9) Після завершення програми приготований у хлібопічці кекс «Столичний» витягти з цебра, остудити і, нарізавши шматочками, сервірувати до столу. Смачної та вдалої випічки!