Кекс в хлібопічці – 10 рецептів простих і смачних

Хлібопічка – одна з головних помічниць кулінарів. Вона дозволить порадувати домашніх не тільки свіжим домашнім хлібом, але також іншою смачною випічкою, допоможе підготувати тісто. А готується кекс в хлібопічці максимально швидко і легко.

Сирний кекс в хлібопічці

На основі сиру завжди виходить ніжне м’яке ласощі. Його береться 200 грам. Інші інгредієнти: півпачки вершкового маргарину, 2 ст. борошна, по дрібці соди і солі, 140 г цукру-піску, 3 шт. курячих яєць, 1,5 малий. ложки розпушувача.

  • Не холодні яйця расколачиваются виделкою. Маргарин розтоплюється і остуджується, потім вливається в чашу приладу.
  • Туди ж відправляється сир і яєчна суміш.
  • Залишилося додати всі сипучі інгредієнти.
  • Запікатися частування буде в програмі «Кекс».

Готується сирний кекс в хлібопічці 110 хвилин.

З додаванням родзинок

Така здобна випічка може бути подана навіть до великоднього столу. Інгредієнти: 2 шт. курячих яєць, півпачки вершкового масла, 80 мл молока, малий. ложка солі, 365 г в/з світлою борошна, 2 мал. ложки сухих дріжджів, 4 великі ложки цукру, 90 г темного родзинок.

  • У чашу пристрою відразу вбивають яйця, викладаються шматочки масла і вливається не холодне молоко.
  • Далі до перелічених компонентів висипаються всі сухі складові.
  • Останнім додається ошпарений окропом ізюм.

Випікається кекс з родзинками в хлібопічці у програмі здобної випічки до її закінчення. Рецепт розрахований на частування вагою 750-800 р.

На молочній сироватці

Для такого десерту не варто шкодувати спецій. Інгредієнти: 3 шт. курячих яєць, 40 г якісного вершкового масла, 160 мл сироватки, 420 г борошна, щіпка солі, куркума і ванілін за смаком, 20 г швидких дріжджів, 140 г цукру-піску.

  • У чашу каструлі по черзі додаються компоненти: тепла сироватка, не холодні курячі яйця, розтоплене масло. Слідом відправляються всі сипучі складові. Буває, що у пристрої є своя рекомендована технологія закладки компонентів, тоді слідувати потрібно саме їй.
  • У режимі «Швидко» кекс буде запікатися 120-130 хвилин.
  • Замочений у гарячій воді родзинки відправляється в чашу печі після відповідного сигналу.
Дивіться також:  Кекс без яєць – 8 швидких і смачних рецептів

Готове частування рясно присипається цукровою пудрою.

Лимонний кекс

Обов’язковим інгредієнтом такого десерту стане цедра цитрусового. Інгредієнти: 3 шт. курячих яєць, 1 лимон, ½ ч. л. солі, 80 г якісного вершкового масла, 180 г цукрового піску, 290 г світлої пшеничного борошна.

  • Яйця виливаються в миску – солятся і сахарятся. Далі суміш добре збивається.
  • Цедра стирається за допомогою дрібної терки. Сік фрукта видавлюється в окрему ємність.
  • У прилад закладаються всі підготовлені продукти, а також борошно. Масло попередньо розтоплюється.
  • У відповідному режимі випічка буде готуватися до його завершення.

До столу десерт подається охолодженим.

На кефірі в хлібопічці

Допускається використовувати і кислуватий продукт. Інгредієнти: 3 шт. курячих яєць, 65 г вершкового маргарину, 90 г жирної сметани, 230 г сиру, 160 г цукру-піску, по стандартному пакетику ваніліну і розпушувача, 2 великі ложки какао.

  • Маргарин розтоплюється. Всі інші компоненти не вимагають попередньої підготовки.
  • Продукти закладаються в ємність в тому порядку, в якому зазначено в рецепті.
  • Спочатку тісто замесится і відстоїться. На це піде приблизно 15 хвилин. Сам процес випікання займе близько 65-70 хвилин.

Готовність ласощі перевіряється сухий сірником.

Рецепт по-англійськи

Англійський варіант рецепта включає в себе найпростіші продукти. Він вийде недорогим і смачним. Інгредієнти: по 90 г якісного вершкового масла і сметани, 280 г борошна, 4 шт. курячих яєць, велика ложка коньяку, лимон, 130 г цукру-піску, по 90 г мигдалю і світлого родзинок, малий. ложка розпушувача, сіль на кінчику ложки.

  • Масло з яєчками і сметаною добре збиваються міксером. Туди ж додається пісок, цедра цитрусового і сіль. Складові знову добре збиваються.
  • Борошно просіюється з розпушувачем. З’єднується з мигдалем, обсмаженим на сухій сковороді, а також з ошпаренным окропом родзинками.
  • Всі продукти укладаються в чашу приладу. Готуватися ласощі буде у відповідному режимі близько 110 хвилин.
Дивіться також:  Лимонний кекс – 8 простих і дуже смачних рецептів

Якщо по завершенню програми частування виявиться сируватим всередині, можна включити пристрій ще на півгодинки.

Кекс столичний

Найпопулярніший варіант кексу можна приготувати і за допомогою хлібопічки. Його люблять діти і дорослі вже не один десяток років. Інгредієнти: пачка гарного вершкового масла, 140 г цукру-піску, 90 г сметани, 4 шт. курячих яєць, 290 г світлої борошна, малий. ложка розпушувача, велика ложка коньяку, 130 г будь-яких зацукрованих фруктів, жменю родзинок.

  • В окремій чаші розтоплене масло, сметана і пісок (цукор) добре збиваються. Якщо потрібно зробити високу випічку, замість піску варто використовувати фруктозу.
  • В отриману масу додаються залишилися продукти, крім родзинок і фруктів. Борошно варто попередньо просіяти.
  • Тісто викладається в промаслений чашу приладу. Відразу ж в масу додаються фрукти і родзинки.
  • Готується частування у відповідному режимі 1,5-2 години.

Після сигналу приладу кекс обережно виймається, прикрашається і подається до чаю.

З додаванням маку

Макових зерняток достатньо буде взяти 3 великі ложки. Інші інгредієнти: 430 г борошна, пачка жирного масла, 1 ст. цукру, 3 мал. ложки пекарського порошку, лимон, щіпка ваніліну, 4 шт. курячих яєць.

  • Яйця, розтерті з сіллю, ваніліном і цукром виливаються у форму пристрою. Туди ж відправляється сік і цедра цитрусового.
  • Залишилося додати масло (розм’якшене), мак і просіяне з пекарським порошком борошно.
  • Вибирається програма для кексу, і частування запікається до готовності.

Одержаний десерт поливається шоколадом.

Як приготувати без яєць?

Це економний варіант рецепта. Інгредієнти: півлітра кефіру, 1,5 ст. цукрового піску, 1 ст. олії, малий. ложка харчової соди, 3 ст. світлої борошна, жменю манки.

  • Сода висипається в кефір і залишають на декілька хвилин. Далі суміш збивається з пісним маслом. В процесі у неї всипається пісок.
  • Тісто виливається в ємність приладу. Зверху висипається просеянная борошно.
  • Готувати такий кекс можна як в хлібопічці (у відповідній програмі до її закінчення), так і в духовій шафі. Для першого варіанта буде потрібно близько 110 хвилин.
Дивіться також:  Крем для кексів – 8 рецептів, як зробити смачний крем для начинки і прикраси кексів

Навіть без яєць випічка не розпадається, виходить красивою і смачною.

Яблучний кекс в хлібопічці

У сезон домашніх фруктів їх можна використовувати для приготування ароматного кексу. Найкраще для цього підходять яблука (3 штуки). Інші інгредієнти: 2/3 склянки цукрового піску, 3 шт. курячих яєць, 40 г вершкового маргарину, ½ малий. ложки розпушувача, 1 ст. світлої борошна.

  • В окремому посуді цукор і яйця збиваються до пінки.
  • До вказаних інгредієнтів просіюється збагачена киснем борошно з пекарським порошком.
  • Залишається додати в суміш розтоплений і охолоджений маргарин, маленькі шматочки яблук без шкірки.
  • Добре перемішане тісто викладається в промаслений контейнер приладу.
  • Готується десерт в режимі «Кекс» або «Випічка».

Смачно подавати частування з цукровою пудрою.

Прокрутка до верху