Хлібопічка – одна з головних помічниць кулінарів. Вона дозволить порадувати домашніх не тільки свіжим домашнім хлібом, але також іншою смачною випічкою, допоможе підготувати тісто. А готується кекс в хлібопічці максимально швидко і легко.
Сирний кекс в хлібопічці
На основі сиру завжди виходить ніжне м’яке ласощі. Його береться 200 грам. Інші інгредієнти: півпачки вершкового маргарину, 2 ст. борошна, по дрібці соди і солі, 140 г цукру-піску, 3 шт. курячих яєць, 1,5 малий. ложки розпушувача.
- Не холодні яйця расколачиваются виделкою. Маргарин розтоплюється і остуджується, потім вливається в чашу приладу.
- Туди ж відправляється сир і яєчна суміш.
- Залишилося додати всі сипучі інгредієнти.
- Запікатися частування буде в програмі «Кекс».
Готується сирний кекс в хлібопічці 110 хвилин.
З додаванням родзинок
Така здобна випічка може бути подана навіть до великоднього столу. Інгредієнти: 2 шт. курячих яєць, півпачки вершкового масла, 80 мл молока, малий. ложка солі, 365 г в/з світлою борошна, 2 мал. ложки сухих дріжджів, 4 великі ложки цукру, 90 г темного родзинок.
- У чашу пристрою відразу вбивають яйця, викладаються шматочки масла і вливається не холодне молоко.
- Далі до перелічених компонентів висипаються всі сухі складові.
- Останнім додається ошпарений окропом ізюм.
Випікається кекс з родзинками в хлібопічці у програмі здобної випічки до її закінчення. Рецепт розрахований на частування вагою 750-800 р.
На молочній сироватці
Для такого десерту не варто шкодувати спецій. Інгредієнти: 3 шт. курячих яєць, 40 г якісного вершкового масла, 160 мл сироватки, 420 г борошна, щіпка солі, куркума і ванілін за смаком, 20 г швидких дріжджів, 140 г цукру-піску.
- У чашу каструлі по черзі додаються компоненти: тепла сироватка, не холодні курячі яйця, розтоплене масло. Слідом відправляються всі сипучі складові. Буває, що у пристрої є своя рекомендована технологія закладки компонентів, тоді слідувати потрібно саме їй.
- У режимі «Швидко» кекс буде запікатися 120-130 хвилин.
- Замочений у гарячій воді родзинки відправляється в чашу печі після відповідного сигналу.
Готове частування рясно присипається цукровою пудрою.
Лимонний кекс
Обов’язковим інгредієнтом такого десерту стане цедра цитрусового. Інгредієнти: 3 шт. курячих яєць, 1 лимон, ½ ч. л. солі, 80 г якісного вершкового масла, 180 г цукрового піску, 290 г світлої пшеничного борошна.
- Яйця виливаються в миску – солятся і сахарятся. Далі суміш добре збивається.
- Цедра стирається за допомогою дрібної терки. Сік фрукта видавлюється в окрему ємність.
- У прилад закладаються всі підготовлені продукти, а також борошно. Масло попередньо розтоплюється.
- У відповідному режимі випічка буде готуватися до його завершення.
До столу десерт подається охолодженим.
На кефірі в хлібопічці
Допускається використовувати і кислуватий продукт. Інгредієнти: 3 шт. курячих яєць, 65 г вершкового маргарину, 90 г жирної сметани, 230 г сиру, 160 г цукру-піску, по стандартному пакетику ваніліну і розпушувача, 2 великі ложки какао.
- Маргарин розтоплюється. Всі інші компоненти не вимагають попередньої підготовки.
- Продукти закладаються в ємність в тому порядку, в якому зазначено в рецепті.
- Спочатку тісто замесится і відстоїться. На це піде приблизно 15 хвилин. Сам процес випікання займе близько 65-70 хвилин.
Готовність ласощі перевіряється сухий сірником.
Рецепт по-англійськи
Англійський варіант рецепта включає в себе найпростіші продукти. Він вийде недорогим і смачним. Інгредієнти: по 90 г якісного вершкового масла і сметани, 280 г борошна, 4 шт. курячих яєць, велика ложка коньяку, лимон, 130 г цукру-піску, по 90 г мигдалю і світлого родзинок, малий. ложка розпушувача, сіль на кінчику ложки.
- Масло з яєчками і сметаною добре збиваються міксером. Туди ж додається пісок, цедра цитрусового і сіль. Складові знову добре збиваються.
- Борошно просіюється з розпушувачем. З’єднується з мигдалем, обсмаженим на сухій сковороді, а також з ошпаренным окропом родзинками.
- Всі продукти укладаються в чашу приладу. Готуватися ласощі буде у відповідному режимі близько 110 хвилин.
Якщо по завершенню програми частування виявиться сируватим всередині, можна включити пристрій ще на півгодинки.
Кекс столичний
Найпопулярніший варіант кексу можна приготувати і за допомогою хлібопічки. Його люблять діти і дорослі вже не один десяток років. Інгредієнти: пачка гарного вершкового масла, 140 г цукру-піску, 90 г сметани, 4 шт. курячих яєць, 290 г світлої борошна, малий. ложка розпушувача, велика ложка коньяку, 130 г будь-яких зацукрованих фруктів, жменю родзинок.
- В окремій чаші розтоплене масло, сметана і пісок (цукор) добре збиваються. Якщо потрібно зробити високу випічку, замість піску варто використовувати фруктозу.
- В отриману масу додаються залишилися продукти, крім родзинок і фруктів. Борошно варто попередньо просіяти.
- Тісто викладається в промаслений чашу приладу. Відразу ж в масу додаються фрукти і родзинки.
- Готується частування у відповідному режимі 1,5-2 години.
Після сигналу приладу кекс обережно виймається, прикрашається і подається до чаю.
З додаванням маку
Макових зерняток достатньо буде взяти 3 великі ложки. Інші інгредієнти: 430 г борошна, пачка жирного масла, 1 ст. цукру, 3 мал. ложки пекарського порошку, лимон, щіпка ваніліну, 4 шт. курячих яєць.
- Яйця, розтерті з сіллю, ваніліном і цукром виливаються у форму пристрою. Туди ж відправляється сік і цедра цитрусового.
- Залишилося додати масло (розм’якшене), мак і просіяне з пекарським порошком борошно.
- Вибирається програма для кексу, і частування запікається до готовності.
Одержаний десерт поливається шоколадом.
Як приготувати без яєць?
Це економний варіант рецепта. Інгредієнти: півлітра кефіру, 1,5 ст. цукрового піску, 1 ст. олії, малий. ложка харчової соди, 3 ст. світлої борошна, жменю манки.
- Сода висипається в кефір і залишають на декілька хвилин. Далі суміш збивається з пісним маслом. В процесі у неї всипається пісок.
- Тісто виливається в ємність приладу. Зверху висипається просеянная борошно.
- Готувати такий кекс можна як в хлібопічці (у відповідній програмі до її закінчення), так і в духовій шафі. Для першого варіанта буде потрібно близько 110 хвилин.
Навіть без яєць випічка не розпадається, виходить красивою і смачною.
Яблучний кекс в хлібопічці
У сезон домашніх фруктів їх можна використовувати для приготування ароматного кексу. Найкраще для цього підходять яблука (3 штуки). Інші інгредієнти: 2/3 склянки цукрового піску, 3 шт. курячих яєць, 40 г вершкового маргарину, ½ малий. ложки розпушувача, 1 ст. світлої борошна.
- В окремому посуді цукор і яйця збиваються до пінки.
- До вказаних інгредієнтів просіюється збагачена киснем борошно з пекарським порошком.
- Залишається додати в суміш розтоплений і охолоджений маргарин, маленькі шматочки яблук без шкірки.
- Добре перемішане тісто викладається в промаслений контейнер приладу.
- Готується десерт в режимі «Кекс» або «Випічка».
Смачно подавати частування з цукровою пудрою.