На смачну домашню випічку зовсім не потрібно витрачати багато часу. Особливо, якщо в домі є мікрохвильова піч. Сьогодні відомо безліч дуже швидких рецептів ласощів. Наприклад, легко можна приготувати в мікрохвильовій печі за 5 хвилин.
Кекс на молоці в мікрохвильовці 5 хвилин
Інгредієнти: на 4 ст. ложки високосортного борошна і цукру-піску, яєчко, по 3 ст. ложки жирного масла та молока, дрібку харчової соди, 1 ст. ложка какао тертого.
- По черзі всі заявлені інгредієнти відправляються в миску. Масло при цьому потрібно розтопити. Найзручніше спочатку засипати сухі компоненти, а потім заливати їх рідкими.
- Всі продукти перемішати віночком до зникнення грудочок.
- Ємність, у якій буде випікатися ласощі, потрібно промаслить. Далі в неї тісто виливається.
- На максимальній потужності десерт випікається 5 хвилин. Готовність перевіряється сухий сірником.
Готовий швидкий кекс прикрашається пудрою, варенням або згущеним молоком.
Шоколадний кекс «П’ятихвилинка»
Інгредієнти: 3 великі ложки вершкового масла і стільки ж просіяної білого борошна, 2 ложки цукрового піску і стільки ж жирного молока, яйце, 1,5 ст. ложки какао-порошку.
- Вершкове масло підтоплюється будь-яким зручним чином до м’якості, після чого розтирається з піском. Туди ж віночком вбивається куряче яйце. Слідом вливається молоко.
- Залишилося додати інші сухі компоненти – борошно і какао. Кількість останнього можна регулювати по своєму смаку. Чим більше какао буде використовуватися, тим більш насичений шоколадний смак опиниться у десерту.
- Якщо хочеться зробити аромат більш насиченим, можна скористатися спеціями – корицею, імбиром, ваніліном.
- Тісто виливається в промаслені скляні чашки. Воно не повинно заповнювати більше половини ємності.
У невеликих чашках шоколадний кекс в мікрохвильовці готується всього 2 хвилини при потужності 900 Вт. Верх ласощі повинен залишитися трохи влажноватым.
Швидкий дієтичний рецепт в гуртку
Інгредієнти: 5 ст. ложок перемеленої вівсянки, повна велика ложка какао-порошку, 2 ст. ложки жирного молока, яйце, 1 ст. ложка рідкого бджолиного меду.
- У глибокій чашці добре вимішуються всі заявлені компоненти. По смаку можна додавати тісто також подрібнені горішки та/або сухофрукти. Такі доповнення зроблять частування ще більш смачним і корисним.
- Отримана маса поділяється на 2 частини і розкладається по гуртках.
- Випікається десерт 3 хвилини в мікрохвильовій печі при максимальній потужності – від 800 до 1000 Вт.
Готове ласощі подається до столу гарячим.
Як зробити банановий кекс в мікрохвильовці?
Інгредієнти: великий стиглий банан, яєчко, 1 ст. ложка цукрового піску, 3 ст. ложки білого борошна вищого сорту, по дрібці кардамону і розпушувача, по 1 ст. ложці вершкового масла і сметани.
- Банан ділиться на 2 частини. Одна його половина ріжеться кубиками, друга – подрібнюється блендером або просто розминається виделкою.
- У фруктове пюре вбивається яйце, додається розм’якшене масло, сметана, пісок. Суміш перемішується до однорідності.
- До рідких компонентів просіюється борошно з пекарським порошком. Кладеться кардамон або будь-які інші прянощі за смаком.
- У готове перемішане тісто викладаються фруктові кубики. Маса виливається в чашки. Вона повинна займати не більше ½ ємностей.
При максимальній потужності банановий кекс в мікрохвильовці готується 5 хвилин.
Випікаємо мафін з начинкою з шоколаду і мигдалю
Інгредієнти: по половині склянки борошна вищого ґатунку і жирного молока, по 1 ст. ложці рафінаду і розтопленого вершкового маргарину, ½ ч. ложки розпушувача, яєчко, скибочка молочного шоколаду і жменю стружки мигдалю.
- Яйце перетирається з піском. В отриману суміш вводиться молоко і розтоплений маргарин. Інгредієнти добре перемішуються.
- Поступово в масу всипається вся мука. Залишається додати пекарський порошок.
- Тісто переливається в керамічну ємність. Всередину тесту вдавлюється шматочок шоколаду і закладається горіхова стружка. Для цього достатньо буде розсунути масу ложкою.
- Запікається ласощі 2,5 хвилини при максимальній потужності приладу.
Готовність десерту перевіряється дерев’яною шпажкою.
Сирний кекс
Інгредієнти: 260 г манної крупи і розсипчастого сиру, половина чайно ложки харчової соди, 2 яйця, 2 ст. ложки натурального бджолиного меду, половина склянки кокосової стружки, 2 ст. ложки сметани, 90 г цукрового піску, 2 ст. ложки свіжовичавленого лимонного соку.
- Для початку потрібно підготувати сир. Він добре розтирається виделкою до відсутності грудочок. Якщо в будинку є блендер, то краще всього використовувати його для перетирання сиру.
- В отриману основу додається цукровий пісок, яйця, рідкий мед, а також всі сипучі компоненти. Сода попередньо гаситься свіжовичавленим лимонним соком. Якщо зацукрований мед, то його потрібно попередньо розтопити на водяній бані.
- Ретельно вимісити тісто викладається в гуртки. Воно повинно заповнювати не більше 2/3 ємностей.
Готуються сирні кекси в мікрохвильовці п’ять хвилин при максимально можливої ємності.
Як приготувати в силіконових формочках?
Інгредієнти: 15 г какао-порошку, 45 г цукрового піску, 2 г пекарського порошку, 60 мл жирного молока, 40 г білого борошна вищого сорту, сіль на кінчику ножа, 2 ст. ложки рафінованої олії.
- Ручним віночком в глибокій чашці вимішуються всі заявлені в рецепті сипучі компоненти.
- В окремому посуді з’єднуються рідкі складові. Це молоко і рафінована олія.
- Продукти з перших двох кроків з’єднуються. З них замішується однорідна маса без грудочок.
- Тісто розливається по мініатюрним силіконових формочках, призначеним спеціально для мікрохвильової печі.
- При потужності пристрою 750-800 Вт ласощі готується 2,5 хвилини.
Після сигналу приладу десерт залишається всередині ще на 3 хвилини. Дверцята протягом цього часу відкривати не можна.