Хочете побалувати себе і своїх домочадців чимось солоденьким? Якщо у вас в арсеналі кухонної техніки є мультиповар, то можете вважати, що вам дуже пощастило! Адже в ньому можна приготувати безліч десертів, в тому числі і кекс в мультиварці.
Сирний кекс в мультиварці
Сирний кекс в мультиварці – це один з класичних варіантів приготування цієї солодощі. Вона не забере у вас багато часу, але при цьому порадує своїми смаковими властивостями.
Вам знадобляться:
- борошно пшеничн. – 3 ст.;
- цукор-пісок – 3 ст.;
- слив. масло – 150 г;
- яйця категорії С1 – 4 шт.;
- сир – 300 г;
- разрыхл. – 2 ч. ложки;
- цукрова пудра.
Просіваємо через сито сир. Розм’якшуємо масло і збиваємо його, перемішавши з цукром. Додаємо сир і знову збиваємо, поки не вийде однорідна легка маса. Пізніше починаємо по одному вбивати туди яйце. Ретельно перемішуємо суміш.
У борошно покласти розпушувач і щіпка солі. Насипаємо цю частину до сирної маси. Ще раз добре помішуємо. Збивати не потрібно! Змащуємо мультиварочную чашу шматочком масла. Викладаємо туди тісто і вирівнюємо його по поверхні. Готуємо кекс на програмі «Випічка» протягом півтора годин. Час може змінюватись в залежності від потужності вашого пристрою. Готову солодкість посипаємо зверху цукровою пудрою.
На кефірі
Кекс на кефірі – це більш дієтичний варіант десерту, ніж сирі.
Вам знадобляться:
- кефір – 1 склянка;
- борошно – 2 ст.;
- цукор – 1 ст.;
- яйця – 3 шт.;
- слив. масло – 50 г;
- ванілін – 1 ч. ложка;
- разрыхл. – 2 ч. ложки.
Розм’якшене масло перетирається в однорідну масу разом з цукром. Вбиваємо по одному туди яйця і перемішуємо міксером на низькій швидкості. Слідом кладеться розпушувач, ванілін і змішуємо. Потім наливаємо туди половину кефіру і потроху додаємо в суміш борошно. Тісто має вийти густий консистенції.
Змащуємо чашу рівномірно олією і за бажанням присипаємо її невеликою кількістю панірувальних сухарів. Рівномірно розподіляємо по поверхні наше тісто. Десерт готується в режимі «Випічка» годину, а після цього його потрібно залишити доготавливаться ще на 10-15 хвилин у вимкненій мультиварці.
Банановий кекс — покроковий рецепт
Хочете чогось екзотичного? Спробуйте банановий кекс!
- борошно – 3 ст.;
- банани – 3 шт.;
- яйце столове – 1 шт.;
- цукор-пісок – 3 ст.;
- разрыхл. – 1 ч. ложка;
- раст. масло – 1 ст. ложка;
- ванільний цукор – 1 ч. ложка.
Для приготування краще віддати перевагу дозрілим і м’яким бананам. Очищаємо їх від шкірки і розминаємо в кашку за допомогою виделки. В цукор розбивається яйце, суміш збивається міксером до моменту, поки кристали повністю не розтане. З’єднуємо обидві частини тесту, додаємо туди борошно, розпушувач, ванільний цукор і сіль, після чого починаємо робити заміс.
Стежимо за тим, щоб тісто не стало схожим на клейковину, тому збивати його потрібно на маленькій швидкості міксера або вручну, що більш переважно. Мультиварочная чаша змащується маслом і присипається панірувальними сухарями. Викладаємо тісто в неї і виставляємо режим «Випічка» на годину. Через зазначений час, переверніть десерт на іншу сторону і готуйте ще 15-20 хвилин.
З додаванням родзинок
Вам знадобляться:
- борошно – 1 ст.;
- цукор – 1 ст.;
- яйця – 3 шт.;
- слив. масло – 180 г;
- родзинки – 80 г;
- разрыхл. — 2 ч. ложки;
- ванільний цукор – 1 ч. ложка.
Замочуємо на 10 хвилин родзинки в гарячій воді. Потім дістаємо його і залишаємо сушитися на паперовому рушнику або серветці. Яйця збиваються за допомогою міксера разом з цукром до повного розчинення останнього і появи повітряної білої пінки. Трохи пізніше в суміш додається борошно, пекарський розпушувач і ванілін.
Не відриваючись від процесу збивання, наливаємо розтоплене масло. Шматочком змащуємо дно мультиварочной чаші і рівномірно викладаємо там родзинки. Акуратно заливаємо його приготованим тестом. Готуємо кекс з родзинками годину в режимі «Випічка» із закритою кришкою.
Кекс «Зебра» в мультиварці
Кекс «Зебра» не тільки смачний десерт, але і красивий, завдяки своєму незвичайному зовнішньому вигляду.
Вам знадобляться:
- цукор-пісок – 2 ст.;
- борошно – 2 ст.;
- яйця столові – 4 шт.;
- слив. масло – 100 г;
- сметана – 200 г;
- разрыхл. – 2 ч. ложки;
- какао — 2 ст. ложки;
- ванілін – 1 щіпка.
Розм’якшене вершкове масло перетирається разом з цукром. Робиться це міксером на маленькій швидкості. Вбиваємо туди по одному яйця і продовжуємо перемішувати. Додаємо борошно, розпушувач і сметану. Ще раз ретельно перемішуємо. Повинна вийти однорідна пишна маса. Замішуємо тісто і поділяємо його на пару однакових частин.
В одну половину додаємо какао, щоб вона набула коричневий колір. У змащену чашу мультиварки викладається 2 столових ложки незабарвленого тесту і в середину темний склад. Так робиться до тих пір, поки воно повністю не закінчиться. Готуємо кекс в режимі «Випічка» на протязі години.
Шоколадне частування
Вам знадобляться:
- борошно – 2 ст.;
- цукор – 1,5 ст.;
- слив. олія – 200 г;
- молоко – ½ ст.;
- яйця – 4 ст. ложки;
- разрыхл. — 1 ч. ложка;
- какао-порошок – ½ ст.
Включаємо пристрій і ставимо програму «Випічка» на 20 хвилин. Готувати шоколадний кекс в мультиварці будемо прямо в ній, щоб не забруднити зайву посуд. Розтоплюємо масло, постійно помішуючи його, потім додаємо цукор, какао і молоко. Продовжуємо заважати і при цьому стежимо, щоб суміш не почала горіти.
Після закипання вимикаємо мультиварку, остуджуємо тісто і вбиваємо по одному яйце. Останні на черзі йдуть борошно і розпушувач. Акуратно збиваємо масу за допомогою віночка, щоб не подряпати дно чаші. Включаємо знову програму на 45 хвилин, і готуємо десерт. При необхідності можна додатково поставити на підігрів.
Лимонний кекс
Вам знадобляться:
- борошно – 2 ст.;
- цукор-пісок – 2 ст.;
- слив. масло – 150 г;
- лимонний сік;
- лимонна цедра;
- разрыхл. – 1 ч. ложка;
- яйця столові – 4 шт.
Розм’якшене масло збивається разом з цукром за допомогою міксера на самій низькій швидкості. По черзі додаємо в суміш яйця і продовжуємо збивати. Натираємо на тертці лимон разом із шкіркою, зчищаючи з неї цедру. Саме вона нам і знадобиться, щоб приготувати лимонний кекс в мультиварці. Висипаємо стружку в тісто.
Видавлюємо сік з лимона будь-яким способом. Головне, щоб у нього не потрапили кісточки. Додаємо рідина в тісто, перемішуємо і кладемо борошно з розпушувачем. Ще раз перемішуємо масу ложкою без використання міксера. Вирівнюємо тісто по поверхні змащеній чаші і готуємо в режимі «Випічка» год.
Морквяний кекс
Вам знадобляться:
- борошно – 1 ст.;
- цукор-пісок – 1 ст.;
- морква – 2 шт.;
- яйця столові– 2 шт.;
- слив. масло – 100 г;
- кориця – 1 ст. ложка;
- разрыхл. – 2 ч. ложки.
Розтоплюємо вершкове масло. В цей же час моркву натираємо на середній тертці, а також збиваємо яйця і цукор. Останнім дії варто приділити особливу увагу, так як саме від нього багато в чому буде залежати смак кексу.
Починаємо замішувати тісто: змішуємо яйця, моркву, олію, борошно і розпушувач. Після цього кладеться щіпка солі і кориця. Перемішуємо до тих пір, поки тісто не придбає однорідну стан без будь-яких грудочок. Поміщаємо його в чашу і готуємо морквяний кекс годину в режимі «Випічка». Змащувати маслом стінки не обов’язково, адже ми вже й так додали його в саме тісто.
Спосіб випікання зі згущеним молоком
Вам знадобляться:
- борошно – 2 ст.;
- згущене молоко – 1 банка;
- яйця столові – 2 шт.;
- лім. сік;
- лім. цедра;
- разрыхл. – 1 ч. ложка.
Збиваємо яйця міксером, поки вони не перетворяться в однорідну масу. Додаємо туди згущене молоко, лимонний сік і цедру для додання десерту красивого жовтого відтінку. Перемішуємо і кладемо борошно, пекарський розпушувач і сіль. Починаємо робити заміс.
Викладаємо тісто у змащену мультиварочную чашу. Розрівнюємо його рівномірно по поверхні. Виставляємо програму «Випічка» на годину. Можна час від часу перевіряти готовність за допомогою зубочистки. Якщо вона виходить з тіста сухий – пора діставати десерт.
Мармуровий кекс
Вам знадобляться:
- борошно – 1 ст.;
- цукор-пісок – 1 ст.;
- какао-порошок – 3 ст. ложки;
- яйця столові – 2 шт.;
- разрыхл. – 1 ч. ложка;
- ванільний цукор – 1 ч. ложка;
- слив. масло – 50 г;
- сметана – 1 ст.
Яйця збиваються міксером з цукром. Додаємо сметану, борошно і розпушувач. Ретельно перемішуємо і кладемо половину тіста в змащену мультиварочную чашу. В решту насипаємо какао порошок і ретельно розмішуємо, щоб інгредієнт розподілився по всій масі.
Виливаємо темну частину в мультиварку і робимо за допомогою силіконової або дерев’яної лопатки кілька візерунків, які нагадують мармур. Звідси і походить така назва кексу. Десерт готується годину в режимі «Випічка».